Pred tekmo: Mura - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 35. krog

MURA - DOMŽALE

19. maj 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev in režim PCT
- navodila in ukrepi za vstop na tribuno

 

MURA

Prepoved nastopa: Samsindin Ouro

Fazanerija gosti uvodno srečanje sredinega maratona. Na soboški zelenici se bosta udarila Mura in Domžale, črno-bele in rumene pa čaka najpomembnejša tekma sezone. Mura ima dva kroga pred koncem prvenstva še vedno realne možnosti za naslov državnega prvaka, a lahko ob najbolj črnem scenariju ostane brez evropske vstopnice. Prekmurci so svoj položaj zapletli z dvema zaporednima remijema. Po Bravu je točko odščipnil še Aluminij, Domžalčani pa so se z nedeljsko zmago približali na tri točke zaostanka. Muri, ki v zadnjem krogu gostuje v Ljudskem vrtu, za potrditev tretjega mesta (in s tem uvrstitve v kvalifikacije UEFA Konferenčne lige) v torek zadostuje tudi tekma brez zadetkov. Tekmeca sta se namreč letos trikrat razšla z izidom 1:1, zato bi v primeru točkovnega izenačenja o končni razvrstitvi odločalo število doseženih zadetkov v gosteh na medsebojnih tekmah.

Ante Šimundža, trener Mure: "Tekma z Domžalami je najpomembnejša. Zavedamo se, kaj prinaša dvoboj. Na srečo nismo prvič v tej situaciji, podobno je bilo lani, ko smo bili v finalu pokala. Lahko rečem, da nas čaka finale. Nismo ekipi, ki bi kadarkoli kalkulirali, gledamo na trenutno situacijo, tekmo in nasprotnika. Tako se bomo pripravili na prihajajočo tekmo."

Kdo je vroč?

Sobočani v Kidričevem niso blesteli, gostitelji so dobro zaustavili črno-beli napad, kar potrjuje tudi statistika. Varovanci Anteja Šimundže so sprožili štiri udarce, zgolj enega v okvir domačih vrat. Res je, da si tudi ekipa Aluminija ni pripravila veliko priložnosti, mreža Mure pa je še 16. ostala nedotaknjena. Veliko zaslug za to ima tudi Matic Maruško, ki je po jesenskih težavah s poškodbo znova utrdil svoj položaj v začetni enajsterici. Tridesetletni branilec spada med najzrelejše adute Anteja Šimundže, prav izkušnje pa so lahko pomemben dejavnik v zaključku prvenstva.

Ali ste vedeli?

Mura v sredo še zadnjič v letošnji sezoni igra na domači zelenici, prav Sobočani pa bodo kot prvi izkoristili vladni odlok, ki dovoljuje prisotnost gledalcev na tekmovanjih. Obračun z Domžalami bo lahko v Fazanerijo spremljalo okrog tisoč gledalcev, imetniki sezonskih abonmajev imajo zagotovljen vstop, v prodajo pa je šlo še 500 vstopnic. Vstop na tekmo imajo zgolj obiskovalci, ki izpolnjujejo t.i. PCT pogoj (prebolelost, cepljenost ali negativni izvid testa), ob upoštevanju medsebojne razdalje pa je potrebno ves čas tekme nositi tudi obrazno masko. Več tukaj.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Arnel Jakupović

Ponovnega igranja pred gledalci, pa čeprva v omejenem številu, se veselijo tudi Domžalčani. Rumena četa je na nedeljski tekmi s Koprom izkoristila sobotno pomoč Aluminija in se z zmago približala Muri. Varovanci Dejana Djuranovića so se z zmago pobrali po pokalnem porazu in obnovili zalogo samozavesti, ki bo v Fazaneriji pomembno orožje. Statistika medsbojnih tekem sicer ne kaže v korist Domžal, ki so dobile zgolj eno od 11 ligaških srečanj z Muro. Prekmurci so se veselili trikrat, kar sedem obračunov pa se je končalo z delitvijo točk. Sredin remi z zadetki bi lahko po koncu sezone razveselil tudi Domžalčane, a bi nato ob zmagi nad Kidričani potrebovali tudi poraz Mure v Ljudskem vrtu. Jasno pa je, da "ravbarji" v Murski Soboti ne bodo napadli zgolj neodločenega rezultata.

Dario Kolobarić, napadalec Domžal: "Sredina tekma v Murski Soboto prinaša ogromno. V aktualni sezoni je bilo že zares veliko priložnosti za korak naprej, sedaj pa gre za ključno tekmo, ki bo odločala o tem, kdo bo med najboljšimi tremi. Mura je na zadnjih dveh tekmah remizirala, zato se bodo navijačem, ki se na stadione vračajo po zares dolgem času, zagotovo želeli oddolžiti z zmago. Čeprav bomo imeli vlogo gosta, menim, da bodo gledalci predstavljali velik motiv. Dolgo jih ni bilo, zato se sredine tekme z navijači že zelo veselimo."

Kdo je vroč?

Čeprav bodo v Murski Soboti nastopili brez razigranega Arnela Jakupovića, imajo dvakratni državni prvak dovolj adutov za napad na domačo četo. Dario Kolobarić se je v nedeljo razveselil prvega zadetka po bolezni, skupno 12. v letošnjem prvenstvu. Idrijčan ostaja v igri za krono najboljšega strelca lige, saj za Nardinom Mulahusejnovićem zaostaja le za zadetek. Konec minulega leta je v Fazaneriji že zatresel soboško mrežo, bo vajo ponovil tudi v sredo?

Ali ste vedeli?

Tekmeca na lestvici ločijo tri točke, zato je v igri še precej matematike. Domžale v primeru poraza ali remija brez zadetkov ne bi več imele možnosti za tretje mesto. Rumeni bi z zmago ujeli Muro in ob najbolj idealnem scenariju ohranili upe za naslov državnega prvaka. Kaj pa bi se zgodilo, če se tudi četrta tekma Mure in Domžal konča z rezultatom 1:1 in bosta kluba točkovno izenačena po zadnjem krogu? V tem primeru o uvrstitvi odloča generalna razlika v doseženih in prejetih zadetkih. Je potrebno v računico vključiti tudi rezultate Olimpije, saj lahko tudi zmaji zdrsnejo na četrto mesto. Bi pa Ljubljančani s pokalnim naslovom razveselili četrto ekipo prvenstva.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura z zmago nad Domžalami še vedno upa
    Nogometaši Mure so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 3:0 (1:0).

DELI NA