Pred tekmo: Mura - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog

MURA - DOMŽALE

13. december 2020, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

MURA

Prepoved nastopa: /

Kot ponavadi so Prekmurci tudi v Kidričevem lovili zmago. V prvem polčasu so bili boljši tekmec, nadzirali so potek srečanja, a so bili premalo učinkoviti, na drugi strani pa so žogo iz svoje mreže pobrali po prvi nevarni akciji domačinov. Ante Šimundža je med odmorom dobro opravil svoje delo, črno-beli so po vrnitvi na zelenico napadli preobrat (zgolj remija si pač niso smeli dovoliti) – in uspeli. Končni izid so postavili že v prvih petnajstih minutah nadaljevanja, čeravno ob pomoči nerazložljivo anemičnih domačinov. Z zmago v šumi so se za en dan povzpeli celo na sam vrh prvenstvene razpredelnice, znova pa ga bodo naskakovali ta konec tedna. Jim bo uspelo?

Kdo je vroč?

Preobrat v šumi je začel kdo drug kot Luka Bobičanec, dokončal pa Kai Cipot. Odločilna je bila 59. minuta, ko je mlademu napadalcu z lepim predložkom strel pripravil Žiga Kous. Devetnajstletnik v zadnjem času tudi sicer kaže dobro strelsko formo, en teden pred spopadom s Štajerci je na Fazaneriji načel mrežo Kopra. Kakšno vlogo bo imel tokrat?

Ali ste vedeli?

Črno-beli so za projekt »Mi smo Mura«, ki so ga slovenski javnosti predstavili v pretekli sezoni, prejeli posebno SPORTO priznanje za najboljšo družbeno odgovorno akcijo. Med prvim valom epidemije so se v Murski Soboti odločili za prodajo simboličnih (tekme so se kajpak odvijale brez gledalcev) vstopnic in naleteli na izreden odziv. Črno-beli so za obračun s Taborom prodali deset tisoč kart, največ v vsej zgodovini kluba.

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Če je imel remi s Koprom zaradi zapravljenega vodstva le nekoliko grenak priokus, so bili Domžalčani po porazu v Spodnji Šiški lahko kar pošteno nezadovoljni. Rumena družina bi si v prestolnici želela in zaslužila več, kot je dobila, poleg točk pa je iz rok izpustila še priložnost, da ujame priključek z vodilno četverico. Ta se je v zadnjih tednih nekoliko oddaljila od zasledovalcev, ki so v boju za zgornji del lestvice formirali pravo »miniligo«. Poleg ravbarjev jo sestavljajo še že omenjeni Bravo, Tabor in Celje, ločijo pa jih vsega štiri točke. V nedeljo varovance Dejana Djuranovića čaka obračun z Muro, bo črno-bela ovira vendarle previsoka?

Tamar Svetlin, vezist NK Domžale: ''V Mursko Soboto odhajamo z željo po zmagi. V sredo nam v Ljubljani ni uspelo doseči želenega rezultata, zato moramo v nedeljo ustrezno odgovoriti in vknjiži vse tri točke. Vemo, da je pred nami zahtevna naloga. Tako v napadu kot tudi v obrambi moramo pokazati več discipline in zbranosti, saj bomo samo na takšen način lahko konkurenčni.''

Kdo je vroč?

Gregor Sikošek je v tej sezoni že večkrat navdušil, nazadnje pa je nase opozoril pretekli konec tedna. V 21. minuti obračuna s Koprom je 26-letnik zabil enega najlepših golov sezone. Po zmedi v kazenskem prostoru se je žoga odbila visoko v zrak, ob pristanku pa jo je pričakala ognjena levica domžalskega branilca in jo poslala v gostujočo mrežo. Za Sikoška je bil to drugi zadetek v sezoni, lepšega pa bo dosegel le stežka ...

Ali ste vedeli?

Gaber Dobrovoljc se je, potem ko je v prestolnici staknil poškodbo sprednje stegenske mišice, na seznamu poškodovanih pridružil Slobodanu Vuku in Mattiasu Käitu. Kamničan se je tam znova znašel konec novembra, ko si je v Sežani zlomil podlahtnico, Estonec pa ima že od oktobra težave z zadnjo stegensko mišico. Kako bo Dejan Djuranović zakrpal luknjo v obrambi?

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kolobarič Domžalam priigral točko
    Nogometaši Mure in Domžal so se v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA