07.10.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Celje

Prva liga Telemach, 12. krog

MURA - CELJE

9. oktober 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre

 

MURA

Prepoved nastopa: /

V soboškem taboru niso skrivali, da je poraz na tekmi z Olimpijo močno bolel. Pri Muri so skušali med reprezentančnim premorom strniti svoje vrste, s pomlajeno ekipo pa so v Domžalah iztržili točko. Ker so ob Kamniški Bistrici dvakrat zaostajali, Mirlind Daku pa je izenačil v 93. minuti, je remi vsaj deloma zadovoljil apetite črno-belih. Zgolj z remiji vseeno ne bo šlo - Mura jih je vknjižila že pet, največ v ligi -, česar se dobro zaveda tudi Damir Čontala. Trener črno-belih je na domžalsko zelenico poslal zasedbo, v kateri zaradi različnih razlogov ni bilo Luke Bobičanca, Matka Obradovića, Gregorja Balažica, Nika Lorbka in Kobieja Morrisa. Prve minute v dresu Mure sta tako zabeležila vratar Klemen Mihelak in osrednji branilec Leard Sadriu, Sobočane pa zdaj čaka zahteven spopad z vročimi Celjani.

Klemen Mihelak, vratar NŠ Mura: "S soigralci smo v Domžalah dali vse od sebe, borili smo se do zadnje minute, upam, da bo tako tudi na naslednji tekmi. Dvoboj s Celjem bo zahteven, vendar se bomo tudi mi pripravili na njih. Dali bomo vse od sebe."

Kdo je vroč?

Mirlind Daku se je z izenačujočim zadetkom v končnici obračuna z Domžalčani vsaj deloma oddolžil za zapravljeno enajstmetrovko v drugem polčasu. Kosovski napadalec bi lahko Muro tedaj popeljal v vodstvo, a je njegovo namero prebral Ajdin Mulalić. Sobočani so v letošnji sezoni izkoristili zgolj eno od štirih ligaških kazenskih udarcev, streli z bele točke pa so julija odnesli tudi evropsko napredovanje. Kljub temu se lahko pri Muri pohvalijo, da imajo v svoji zasedbi najboljšega strelca lige, Daku si s sedmimi goli vrh lestvice deli z Andrejem Kotnikom.

Ali ste vedeli?

Sobočani so si kritike s strani dela klubskih privržencev nabrali tudi zaradi nihanj v svoji igri. Muri se je črna luknja pred tedni pripetila tudi v knežjem mestu, ko so po evropskem izpadu zakockali tri gole prednosti. Bo pomlajena ekipa bolj zbrana? Ob odsotnosti Matka Obradovića in Gregorja Balažica, Matic Maruško pa je tekmo pričel na klopi, v začetni enajsterici ni bilo nogometaša starejšega od 30 let. Z 29 leti je bil najizkušenejši Žiga Kous, zadnja vrsta Mure pa je v drugem polčasu v povprečju štela 20,4 leta. Obrambno linijo so tedaj ob vratarju Klemnu Mihelaku tvorili še Amar Beganović, Leard Sadriu, Kai Cipot in Srđan Kuzmić.

 

CELJE

Prepoved nastopa: Grigorij Morozov

Celjani so trenutno morda najbolj vroče ime Prve lige Telemach. Klub iz knežjega mesta niza zmage, zadnje tri je za nameček dosegel z rezultatskim preobratom v drugem polčasu. Najprej so na Stadionu Z’dežele prvič v letošnji sezoni klonili nogometaši Olimpije, po Domžalčanih pa se je podobno zgodilo še Radomljanom. Zdi se, da je Roman Pilipčuk po začetnih težavah našel recept za uspešne rezultate, čeprav tudi v celjski zasedbi priznavajo, da ima ekipa še vedno rezerve v svoji igri. Kljub temu se v mestu ob Savinji ne morejo pritoževati nad zadnjimi rezultati, saj bodo v Murski Soboti lovili že šesto ligaško zmago v nizu. Se lahko Celjani prvič po decembru 2018 veselijo tudi na prekmurski ravnici?

Vasilije Janjičić, vezist NK Celje: "Srečen sem, da lahko na takšen način pomagam svoji ekipi do zmage. Zelo je bilo pomembno, da smo v prejšnjem krogu dosegli vse tri točke, da še naprej vztrajamo z zmagovitim nizom. Predvsem zato, ker nas v nedeljo čaka zahtevno gostovanje v Murski Soboti. Potrebno se je dobro spočiti in maskimalno pripraviti na to tekmo."

Kdo je vroč?

Nogometaši Celja so v letošnji sezoni postali pravi mojstri za infarktne končnice. To je pokazala že poletna tekma z Muro, ko so grofje z goli Damjana Vukliševića, Ivana Majevskega in Ivana Božića izničili tri gole zaostanka. Če so Celjani tedaj prišli do točke, so v zadnjih tednih vse skupaj še nadgradili, saj so s preobrati v izdihljajih tekme prišli do treh od skupno petih zaporednih zmag. Isti imenovalnik zmag proti Gorici, Domžalam in Radomljam je Vasilije Janjičić. Švicar srbskih korenin je goriško mrežo z bele točke zatresel v 95. minuti, v 87. minuti je poskrbel za poraz Domžal, z novo mojstrovino v 85. minuti pa je zrušil še Radomljane.

Ali ste vedeli?

Tudi ekipa Celje je do zmage v 11. krogu Prve lige Telemach prišla z zdesetkano zasedbo. Zaradi bolezni so manjkali Charles Ikwuemesi, Lovro Bizjak in Jon Šporn, zaradi poškodbe pa Ivan Božić in Amadej Brecl. Dušan Stojinović in Grigorij Morozov, ki bo izpustil tudi tekmo z Muro, nista smela nastopiti zaradi prepovedi igranja. Roman Pilipčuk, ki je v drugem polčasu priložnost za debi namenil  Ninu Miliću in Lucasu Mačku, je bil tako primoran pošteno premešati enajsterico. V njej je bilo kar deset Slovencev, tudi Nino Kouter, ki se v nedeljo prvič po odhodu v Turčijo vrača v Fazanerijo.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.10.2022 | Prva liga Telemach
    Poraz Celja pri Muri
    Nogometaši Mure so v 12. krogu Prve lige Telemach premagali Celje s 3:1 (0:1).

DELI NA