Pred tekmo: Mura - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog

MURA - CELJE

2. november 2020, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

MURA

Prepoved nastopa: /

Črno-beli so se naposled vrnili na zmagovita pota. Slab mesec dni dolg post so prekinili na derbiju z Mariborčani. Zmaga nad štajerskimi rivali Prekmurcem kakopak pomeni veliko več kot le nove tri točke, a tudi te so vse prej kot postranskega pomena. Z njimi so nogometaši Mure (ob pomoči Gorice, ki je poskrbela za spodrsljaj Tabora) nenazadnje skočili nazaj na vrh prvenstvene razpredelnice. Resda so z nekaj oktobrskimi spodrsljaji izgubili že dokaj zajetno točkovno prednost pred zasledovalci, a je v tem trenutku najpomembnejše prvo mesto. Tam je preteklo sezono končalo Celje, ki je naslednji nasprotnik čete Anteja Šimundže. Bo pokalni prvak status najboljšega potrdil proti aktualnemu državnemu prvaku?

Kdo je vroč?

Nino Kouter je bil sredi preteklega tedna ponovno eden boljših posameznikov prekmurske zasedbe. Zadetek, ki se je na koncu izkazal za odločilnega, je dosegel v 22. minuti. Z leve strani je glavo nizkoraslega vezista našel Luka Bobičanec, Hrvat pa se je v izdihljajih srečanja vpisal tudi med strelce. Ažbeta Juga je hladnokrvno ugnal z bele točke. Bo udarni tandem vroč tudi v ponedeljek?

Ali ste vedeli?

V četrtek so na Fazaneriji iz zvočnikov odmevali glasovi Black Gringosov. Najzvestejši privrženci črno-belih so pred tekmo z Mariborom v studiu namreč posneli imena nogometašev, vzklike in navijaške napeve. Generalka je nedvomno uspela, nenazadnje so Sobočani ob pomoči svojih navijačev prišli do odmevne zmage nad Štajerci. Bo atmosfera "na nivoju" tudi v ponedeljek?

CELJE

Prepoved nastopa: /

Aktualni prvaki se ne morejo izkopati iz krize, v kateri so se, to je zdaj bolj kot ne jasno, znašli v prvih mesecih nove sezone. Grofom po obetavnih zmagah nad Taborom in Bravom ni uspelo povezati več dobrih rezultatov, saj varovanci Dušana Kosiča na naslednjih tekmah zmage niso znali nadgraditi. Če minimalen poraz proti Olimpiji še ni dvignil prahu, pa imajo v knežjem mestu veliko razlogov za skrb po remiju z Gorico in porazu v Kopru. Z devetimi točkami se nahajajo na osmem mestu prvenstvene razpredelnice, od zadnjega jih loči le ena. Slavje na Fazaneriji bi v knežjih srcih zanetilo prepotrebno iskrico upanja. Bodo Celjani našli recept za presenečenje na prekmurski ravnici? 

Kdo je vroč?

Celjani v konici napada ne najdejo prave rešitve. Na položaju osrednjega napadalca se bolj ali manj uspešno preizkuša Filip Dangubić, ki se sicer bolje znajde v vlogi t.i. "polšpice". Hrvat je oktobra zabijal Taboru in Gorici, dvakrat sicer z bele točke, v sredo pa na Bonifiki ni prišel do prave priložnosti. Bo 25-letniku uspelo zapolniti vrzel, ki je v knežjih vrstah nastala po odhodu Daria Vizingerja?

Ali ste vedeli?

V zadnjem času zaupanje trenerja uživa mladi Tom Kljun. Komaj 16-letni napadalec je priložnost dobil tudi v Kopru, v 85. minuti je zamenjal Matica Vrbanca. Gre za najmlajšega nogometaša s prvoligaškim nastopom v celjski zgodovini, 5. junija letos je pri 16 letih, 4 mesecih in 7 dneh v rumeno-modrem dresu debitiral proti velenjskemu Rudarju. Bo v ponedeljek minute zbiral tudi na Fazaneriji?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Brez zadetkov na Fazaneriji
    Nogometaši Mure in Celja so se v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA