Pred tekmo: Mura - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog

MURA - CELJE

22. september 2019, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.983 gledalcev)

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 12 evrov (10 evrov v predprodaji)
- ostale tribune: 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- otroci starejši od 6 let: 5 evrov (4 evre v predprodaji)

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Prekmurci so imeli pretekli konec tedna, ko so pred domačimi gledalci, tudi nekaj sreče. Črno-beli so do zmage prišli po strelu Luke Bobičanca, žoga pa je med letom zadela Zebića, spremenila smer in prevarala Renerja. V Prekmurju se kljub temu niso pritoževali nad razpletom in novimi točkami. Muraši trenutno zasedajo četrto mesto na prvenstveni razpredelnici, hkrati so točkovno izenačeni s tretjeuvrščenim Celjem, ki ima nekoliko boljšo razliko v golih. Od zadaj se jim približujejo Mariborčani, ki za soboško četo zaostajajo le še za točko. Tudi v primeru, da Mura na koncu sezone v rokah ne bi držala eno od mest, ki vodijo v Evropo, pa ekipa z ravnice ne skriva visokih ambicij v pokalnem tekmovanju, ki zmagovalcu prav tako prinaša evropsko vozovnico.

Ante Šimundža, trener Mure: "S prve tekme poznamo način igre Celja, čeprav se je kadrovsko malo spremenilo. Pripeljali so dva nova igralca. Ideja in principi Celja ostajajo isti. So karakterni, borijo se do konca in so ekipa, ki želi igrati, nadigravati. Pričakujem zanimivo tekmo."

Kdo je vroč?

V nedeljo je prekmursko kožo še enkrat več rešil Luka Bobičanec. Hrvat je v 77. minuti sprožil s kakšnih 20 metrov, žoga se je odbila od enega izmed sežanskih branilcev in pristala v gostujoči mreži. Bobičancevih bravur je slovenska nogometna javnost že vajena, na drugi strani sta bila precej povprečna Luka Šušnjara in Nino Kouter. Slednji je črno-beli osmici sicer lepo pripravil strel za zmagoviti zadetek, to pa je bilo tokrat z njegove strani tudi vse.

Ali ste vedeli?

Black Gringosi zaradi nesoglasij na tekmi s Taborom niso smeli "proslaviti" svojega rojstnega dne, pristojni organi so soboški navijaški skupini namreč preprečili izvedbo slavnostne koreografije. Ta naj bi uprizarjala tudi štorkljo, enega najbolj razširjenih simbolov Prekmurja. Najzvestejši privrženci črno-belih so bili na tekmi s Taborom zato protestno odsotni, proti Celju pa bodo njihovi ljubljenci kljub vsemu deležni tako potrebne podpore s severne tribune.

 

CELJE

Prepoved nastopa: Tadej Vidmajer

Olimpija bi pretekli konec tedna zlahka končala neverjetno celjsko serijo, a se uporni Celjani niso predali. Grofje bi po slabi uri igre lahko lovili tudi precej višji zaostanek, na srečo pa so zmaji zabili le dvakrat. Celjski povratek se je zdel po prikazanem praktično nemogoč, a je domača ekipa na lepem padla in iz rok izpustila vse niti igre. Gostje so po prvem zadetku zavohali kri in se podali na lov za izenačenje. To je nato prišlo v 71. minuti, izid pa je do konca tekme ostal nespremenjen. Varovancem Dušana Kosiča je tako uspelo zadržati tretje mesto, ki ga bo v nedeljo napadala Mura.

Kdo je vroč?

Zaostanek v Stožicah je po podaji iz kota v 58. minuti znižal Ivan Božić, izid je slabe četrt ure kasneje poravnal Dario Vizinger. Hrvat se je z že sedmim zadetkom v sezoni zavihtel na vrh prvenstvene lestvice strelcev in ostaja eden od najbolj vročih napadalcev Prve lige lige Telekom Slovenije. Da zaostanek po skromnem prvem polčasu ni bil še večji, sta poskrbela predvsem Žan Zaletel in vratar Matjaž Rozman, ki se je izkazal z nekaj neverjetnimi obrambami.

Ali ste vedeli?

V pretekli sezoni smo v zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije med tokratnima tekmecema videli enega najbolj vročih obračunov sezone. Petouvrščeno Celje je za Evropo potrebovalo zmago, Muri, njihovemu neposrednemu tekmecu, pa je za ohranitev tako želenega četrtega mesta zadostoval remi. Grofje so povedli že takoj na začetku, a je končni izid v 51. minuti nato postavil Amadej Maroša - ki je z dvema goloma in podajo blestel na pokalni tekmi v Kranju - in v Evropo so odšli Prekmurci.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura ugnala Celje
    Nogometaši Mure so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 1:0 (0:0).

DELI NA