Pred tekmo: Mura - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog

MURA - CELJE

2. december 2018, ob 13.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.963 gledalcev)

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- južna in severna tribuna 8 evrov
- stojišča: 5 evrov
- otroci starejši od 6 let: 4 evrov
- organizirani navijači: 3 evrov

 

MURA:

Prepoved nastopa: Nik Lorbek

Pristaši Mure so s petkovim romanje v prestolnico poskrbeli za eno najmnožičnejših gostovanj v zgodovini Prve lige Telekom Slovenije. Prekmurci so v Stožicah že zaostajali z 2:0, v izdihljajih tekme pa so po dveh golih Tomija Horvata prišli do izenačenja in odmevnega remija. Črno-beli bodo točko potrjevali na domači zelenici, na kateri bodo pred zimskim premorom odigrali dve preizkušnji. Še pred Triglavom bodo v Fazaneriji gostovali Celjani, ki so septembra dobili prvo tekmo, v Murski Soboti pa jih bo v nedeljo pričakal motiviran tekmec. Sobočani so z remijem v prestolnici dobili novo potrditev, da lahko presenetijo tudi najboljša moštva lige, uspešno jesen pa bodo želeli zaključiti z dvema domačima slavjema. Lahko v nedeljo na levem bregu reke Mure pade tudi nevarno Celje?

Kdo je vroč?

Tomi Horvat spada med povratnike v soboško Fazanerije, vezist pa v letošnji sezoni prvič igra v članski konkurenci. Mladec iz Turnišča kljub mladosti uživa precej zaupanja trenerja Anteja Šimundže, saj gre za nogometaša, ki je v letošnjem prvenstvu največkrat vstopil v igro s klopi za rezerviste. Nekdanji mladinec Maribora je bil »joker« s klopi tudi na tekmi v Stožicah, kjer je dosegel vrhunec v dosedanji karieri. Z dvema natančnima udarcema v končnici tekme je pokvaril rojstnodnevno slavje navijaške skupine Green Dragons, na obraz Prekmurcev pa zvabil širok nasmeh.

Ali ste vedeli?

Muraši so z množično selitvijo v Ljubljano spisali novo svetlo poglavje v zgodovini prekmurskega prvoligaša. Brez dvoma je šlo za eno najštevilčnejših gostovanj v zgodovini Prve lige Telekom Slovenije, ki ga je morda presegel zgolj obračun Olimpije in Maribora v zadnjem krogu sezone 2000/01, ko so si Štajerci tudi ob številčni podpori svojih pristašev zagotovili naslov državnega prvaka. Mura se sicer lahko pohvali s tretjim najboljšim obiskom, v Murski Soboti pa so pred leti že prehiteli tudi Maribor in Ljubljano.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Celjski grofje so se od domačega igrišča poslovili z zmago v sosedskem derbiju z Rudarjem, ki sta ga v korist rumeno-modrih odločila Rudi Požeg Vancaš in Nino Pungaršek. Moštvo iz knežjega mesta se je s peto zmago povzpelo na šesto mesto, pred Goričane. Tako Celje kot Mura imata krog pred koncem prve polovice prvenstva na svojem računu 23 točk, pa čeprav so grofje zbrali tri remije več. Moštvo Dušana Kosiča je z osmimi neodločeni rezultati vodilna ekipa v tem segmentu. Celjane lahko hrabri tudi dejstvo, da so na osmih gostovanjih izgubili zgolj enkrat, prejeli pa so vsega devet zadetkov. Prav obramba je močnejši del celjske ekipe, v napadu pa so Celjani močno odvisni od Rudija Požega Vancaša, ki je dosegel devet od skupno 20 zadetkov grofov.

Mitja Lotrič, napadalec Celja: »Pri Muri sem pričel svojo kariero in vesel sem, da se vrača domov. Nekaj posebnega je, ko se vračaš domov, ko prideš pred svoje domačine. Zdaj sem član Celja, tukaj se dobro počutim in verjamem, da nam bo v nedeljo uspelo. Oboji smo v dobri formi, v zadnjih dveh krogih smo sestavili dobro tekmo, prepričan sem, da bo tako tudi v Murski Soboti.«

Kdo je vroč?

Rudi Požeg Vancaš po žogi v mreži Rudarja že močno diha za ovratnik Roka Kronavetra in Roka Sirka. Vodilni strelski dvojec Prve lige Telekom Slovenije ima pred belokranjskim nogometašem le še zadetek prednosti. Nekdanji član Domžal je septembra odločil tudi srečanje z Muro, v soboški Fazaneriji pa bo moral vnovič paziti, da ne prejme rumenega kartona in ostane brez zadnje jesenske tekme, ko bodo Celjani gostovali v Kidričevem.

Ali ste vedeli?

V Fazaneriji se bo v nedeljo srečalo nekaj nekdanjih soigralcev. V preteklosti sta črno-beli dres nosila Jure Travner in Mitja Lotrič, otrok črno-belih pa se bo v Murski Soboti prvič predstavil kot član Celja. Dva nekdanja grofa najdemo tudi pri Muri, v dresu s celjskim grbom sta pred časom igrala Luka Šušnjara in Žiga Kous, ki sicer spada med najbolj izkušene adute Anteja Šimundže. Kdo bo v nedeljo slavil nove točke?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani osvojili Fazanerijo
    Nogometaši Mure so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).

DELI NA