Pred tekmo: Mura - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog

MURA - BRAVO

5. december 2019, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.976 gledalcev)

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 12 evrov (10 evrov v predprodaji)
- ostale tribune: 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- otroci starejši od 6 let: 5 evrov (4 evre v predprodaji)

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Mura je z zadnjimi rezultati nekoliko pokvarila uspešno sliko jeseni, ki jo bodo črno-beli sklenili s tekmo v domači Fazaneriji. V Mursko Soboto prihaja ljubljanski Bravo, ki se je nazadnje dobro upiral Olimpiji, a ostal brez točk. Zasedba iz prestolnice je z zadnjimi predstavami dokazala, da je lahko nevarna tudi za moštva iz zgornje polovice lestvice, zato tudi Muro ne čaka enostavna naloga. Sobočani so se z Bravom že opekli v prestolnici, kjer se je srečanje končalo z neodločenim rezultatom, varovanci Anteja Šimundže pa so v drugem polčasu lovili kar dva gola zaostanka. Muraši so v zadnjih treh krogih nabrali zgolj točko, zato bodo pred domačo publiko izredno motivirani, da uspešno leto sklenejo z zmago.

Ante Šimundža, trener Mure: "Ne vidim težav. Smo na poziciji, na kateri želimo biti. Točkovno smo precej  višje kot leto prej. Naredili smo korak naprej. S tega stališča ne vidim težav, če pa je to problem, potem imamo dober problem."

Kdo je vroč?

Dolga in naporna sezona je ob koncu jesenskega dela prvenstva terjala svoj davek. Poškodbe so v zadnjih tednih zredčile soboške vrste, najbolj opazen pa je izostanek Alena Kozarja in Luke Bobičanca. Hrvat je izpustil tudi gostovanje v Celju, Šimundža pa zanj ni našel pravega nadomestila. Mariborčan veliko zaupanja polaga tudi na pleča Luke Šušnjara, ki je pred dnevi zadel v Sežani, v letošnji sezoni pa je dvakrat zatresel tudi mrežo Bravo. Bo Domžalčan uspešen tudi na četrtkovi preizkušnji?

Ali ste vedeli?

Uspešne predstave v letu 2020 so v soboško Fazanerijo zvabile veliko ljubiteljev nogometa. Dvoboje Mure si je jeseni ogledalo več kot 47 tisoč gledalcev, več se jih je zbralo zgolj na tekmah Maribora. Prekmurci krog pred zimskim premorom za dobrih tri tisoč gledalcev prekašajo tudi Olimpijo, ki se po devetih domačih tekmah ne more pohvaliti niti z bogatejšim obiskom Stožic. Domača srečanja zmajev si je ogledalo 22.400 gledalcev, v Murski Soboti se jih je doslej zbralo skoraj 27 tisoč.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Alen Krcić

Bravo je na zadnjih tekmah nakazal dvig forme, kar je bilo ob koncu prve polovice prvenstva dovolj za skalp Rudarja in prekinitev serije porazov. Varovanci Dejana Grabića so v drugi del prvenstva sklenili z mestnim derbijem proti Olimpiji, ki se je morala v Šiški pošteno potruditi za zmago. Rumenim je na koncu ostal zgolj dober vtis, saj so se dostojno upirali vodilni ekipi Prve lige Telekom Slovenije, kar pa na koncu ni bilo dovolj vsaj za točko. Nova priložnost za le-te se Ljubljančanom ponuja na levem bregu reke Mure. Prejšnja dvoboja sta navdušila z zadetki, v Murski Soboti sta se mreži tresli kar sedemkrat, po štirih zadetkih pa so se veselili gostitelji, šest golov v prestolnici pa ni določilo zmagovalca.

Kdo je vroč?

Dejan Grabić je lahko po tekmi z Rudarjem znova računal na nekaj povratnikov na zelenico. Z odlično predstavo se je izkazal Luka Vekić, ki je paral živce Anteju Vukušiću in soigralcem ter zbral nekaj neverjetnih posredovanj. Mladi Ljubljančan je bil v preteklosti tudi član mladinskih reprezentančnih selekcij, tekom jeseni pa je dobil tudi prednost pred mlajšim soigralcem Domnom Grilom. Bo z dobrimi predstavami prepričal tudi selektorja mlade izbrane vrste Primoža Gliho?

Ali ste vedeli?

Čeprav je Dejan Grabić v preteklosti pogosto zagovarjal napadalno igro, so se morali Ljubljančani v Prvi ligi Telekom Slovenije po sili razmer postaviti tudi nekoliko obrambneje. Takšen recept na mestnem derbiju ni bil daleč od uspeha, saj so rumeni z disciplinirano postavitvijo in hitrimi protinapadi vnašali težave v vrste nasprotnika. Bravo tudi sicer ne slovi kot najbolj učinkovita ekipa, Ljubljančani so dosegli 22 zadetkov, manj so jih zabili zgolj Velenjčani.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.12.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura brez zmage proti Bravu
    Nogometaši Mure in Brava so se v tekmi 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA