15.04.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Aluminij

Prva liga Telemach, 31. krog

MURA - ALUMINIJ

18. april 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- severna tribuna: 4 evre
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre

MURA

Prepoved nastopa: Jan Gorenc

Praznični krog Prve lige Telemach bodo v Fazaneriji zaprli Sobočani in Kidričani. Mura se je s tesno zmago v pobeljeni Šiški približala tretji Olimpiji, Aluminij pa s točko v spopadu z Radomljami ni izpolnil svojega cilja. Kljub vsemu pa pred ponedeljkovim spopadom previdnost ne bo odveč, saj so rdeči že nekajkrat prekrižali soboške načrte, nazadnje avgusta, ko so na svoji zelenici odščipnili točko. Zadnji dve tekmi sta pripadli črno-belim, februarsko gostovanje v Kidričevem je s strelom z bele točke odločil Luka Bobičanec. Hrvat se je nato veselil še trikrat, pomemben delež pa je pristavil tudi k sobotni zmagi. Mirlind Daku je po njegovem udarcu in odbiti žogi zadel za vodstvo Sobočanov, ki so zmago po domačem izenačenju slavili po golu Mihaela Klepača. Bodo rajali tudi v ponedeljek?

Damir Čontala, NŠ Mura: "Tekma je pomembna kot vsaka druga. Štejejo tri točke, kot na vseh tekmah. Verjetno se bo napetost dvigovala iz kroga v krog, se pa moramo zavedati, da je Aluminij v izredno težkem boju za obstanek. Nabrali so nekaj zaostanka, v tem boju pa je za njih pomembna vsaka točka, zdaj verjetno samo še zmage, točka bo premalo. Takšni nasprotniki so izredno nevarni. Zavedati se moramo, da tekma ne bo lahka, čeprav morda tako izgleda glede na lestvico. To je glavna naloga pred srečanjem, moramo se dobro pripraviti, biti na najvišji ravni, ne glede na nasprotnika in lestvico, saj bo tekmec dosti bolj nevaren, kot kaže položaj na ligaški razpredelnici."

Kdo je vroč?

Mirlind Daku s svojimi predstavami dokazuje, da so se v Murski Soboti pozimi odločili pravilno, ko so si ga izposodili od Osijeka. Kosovskemu napadalcu očitno ležijo dvoboji z ljubljanskimi prvoligaši, saj se je prvenca v Prvi ligi Telemach veselil na tekmi z Olimpijo, v Šiški pa je dosegel še drugi zadetek v črno-beli opravi. Če k temu prištejemo še pet asistenc in pomembno vlogo v gradnji soboške igre, hitro dobimo odgovor na vprašanje, zakaj so ga prekmurski navijači tako hitro vzeli za svojega.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Mure so se v zasneženi Ljubljani razveselili dveh golov, na praznični ponedeljek pa bodo napadali 200. zadetek v Prvi ligi Telemach. Amadej Maroša je z 31 prvoligaški goli najboljši strelec Nogometne šole Mure, ki letos igra četrto sezono v elitni druščini, le z zadetkom zaostanka pa ga lovi Luka Bobičanec. Prvi gol Sobočanov po preboju v prvoligaško konkurenco je bil pravzaprav avtogol Kristjana Arha Česna, Prekmurcem pa se je odprlo v tretjem krogu, ko so s 5:1 padle Domžale. Prvega gola na tekmi se je veselil Žiga Kous.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Kidričani so po dveh porazih ob Kamniški Bistrici zabeležili novi remi in 23. točko sezone, ki pa po nedeljski zmagi Tabora ne pomeni kaj prida veliko. Kraševci so z zmago povečali prednost na devetem mestu, ki zdaj znaša šest točk. Štajercem tako preostane le še eno, čimprej priti do zmage, saj počasi zmanjkuje tekem in možnosti za nabiranje točk. Robert Pevnik je bil po dvoboju z Radomljami zadovoljen z igro svojih varovancev, ki so na zahtevnem terenu povedli z golom Dina Špeharja. Domača ekipa je izenačila še pred odmorom, po enajstmetrovki Tomislava Mrkonjića pa se rezultat ni več spremenil. Rdeči bodo skušali v ponedeljek presenetiti državne prvake, nazadnje pred letom in pol, ko so v Fazaneriji slavili z zadetkoma Maria Lucasa Horvata in Tilna Pečnika.

Robert Pevnik, trener NK Aluminij: "Gostovanja v Murski Soboti so vedno zahtevna, mi smo v položaju, ko moramo gledati samo na sebe. Situacija ni prijetna, vendar v nas še tli upanje, želja. Prav želja mora biti v Fazaneriji večja od domačinov, le z večjo željo in še bolj tvegano igro se lahko nadejamo pozitivnega rezultata, ki je v naši situaciji nujen. Nedvomno bomo v Mursko Soboto šli, da pripravimo presenečenje ter da dvignemo samozavest pred samim zaključkom prvenstva, ko je vsaka tekma odločujoča."

Kdo je vroč?

Nogometaši Aluminija so se v Športnem parku Domžale veselili prvega vodstva po 24. krogu Prve lige Telemach, ko je Nik Marinšek načel prav domžalsko mrežo. V dvoboju z Radomljami je bil uspešen Dino Špehar, ki je v gol pospravil predložek Marka Bresta. Devetnajstletni Štajerec še čaka na strelski prvenec, je pa hitri mladenič v svojo statistiko že vpisal tri podaje. Nekdanji mladinec Drave in Maribora se je rdečim pridružil pred pričetkom letošnje sezone.

Ali ste vedeli?

Marko Brest na lestvici največkrat uporabljenih rezervistov zaseda tretje mesto ligaške lestvice, ki si ga deli z Rokom Sirkom. Oba sta v igro vstopila na 17 tekmah. Osemnajstkrat je bil adut s klopi Tom Kljun, mladi član sežanskega Tabora, še nastop več pa je, potem ko je srečanje pričel na klopi, zbral Ester Sokler.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2022 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Mure
    Nogometaši Mure so v 31. krogu Prve lige Telemach premagali Aluminij z 3:0 (1:0).

DELI NA