Pred tekmo: Mura - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 35. krog

MURA - ALUMINIJ

19. julij 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 1.457 gledalcev)

Cena vstopnic:
- vstop za imetnike sezonskih vstopnic

 

MURA

Prepoved nastopa: Jan Gorenc in Matic Maruško

Mura je v četrtek namučila ljubljanske zmaje. Odprt dvoboj je postregel s številnimi priložnostmi, nekoliko podjetnejši pa so bili varovanci Anteja Šimundže. Sobočani so se resda znašli v zaostanku, a so po zaslugi Amadeja Maroše izenačili še pred odmorom. Mreži se v nadaljevanju obračuna nista več zatresli, tekmeca sta si razdelila točkovni plen. Črno-beli tako niso izkoristili priložnosti, da na četrtem mestu ujamejo Kidričane, ki pa bodo v prekmurski prestolnici gostovali v nedeljo. Spopad z Aluminijem bo za nogometaše Mure zadnji to sezono v domači Fazaneriji, oslabljena prekmurska četa pa bi z zmago skočila pred rdeče. Štajerci imajo pred prvim zasledovalcem dve točki prednosti, a bodo Prekmurci v nedeljo pošteno zdesetkani. Srečanje bo s tribune spremljal tudi Ante Šimundža.

Ante Šimundža, trener Mure: "Pričakujem odprto tekmo z obeh strani. Težko govorim o tem, kako se bo predstavil Aluminij, se pa zavedamo njihovih kakovosti in kako želimo igrati. Tudi mi imamo svojo kakovost, zato sem prepričan, da bomo videli dobro tekmo."

Kdo je vroč?

Soboški strateg si je na četrtkovi tekmi prislužil rumeno opozorilo sodnika Žnidaršiča, ker pa je bilo to že drugo v letošnji sezoni, ga v nedeljo ne bo na klopi Mure. Sobočani se bodo Aluminiju zoperstavili tudi brez osrednjih branilcev Jana Gorenca in Matica Maruška. Prekmurci bodo nove točke tudi tokrat napadali z Amadejem Marošo v napadu, ki se je v obračunu z Olimpijo veselil 13. gola sezone. Napadalec iz Melincev je trenutno šesti strelec lige, se lahko v zaključku prvenstva povzpne še višje?

Ali ste vedeli?

Pri soboškem prvoligašu so se v aktualni sezoni izkazali že z nekaj zanimivimi idejami. Tako je bil obračun s Taborom razprodan, čeprav v Fazaneriji ni bilo gledalcev. Črno-beli so za soboto napovedali še en dogodek, na katerem bi sodelovali tudi navijači, a je slaba vremenska napoved poskrbela, da je bila "Čarno-bejla debata" prestavljena na ponedeljek. Na dogodku bodo prisotni Robert Kuzmič, trener Ante Šimundža in igralci Žiga Kous, Luka Bobičanec ter Žan Karničnik, s peterico črno-belih akterjev pa se bo sredi osrednje zelenice pogovarjalo 25 srečnežev.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Lovro Grajfoner

Kidričani so v četrtek dokončani zapravili svoje možnosti za evropske vozovnico. Aluminij je pred 34. krogom Prve lige Telekom Slovenije lovil štiri točke zaostanka za vodilnim Mariborom, ki bo v Kidričevem gostoval v zadnjem krogu sezone. Rdečim je po prvem polčasu četrtkovega obračuna z Domžalami kazalo odlično, a so varovanci Slobodana Gruborja povsem popustili v nadaljevanju tekme. Domžalski nogometaši so v drugem delu srečanja najprej nadoknadili zaostanek, na krilih izenačenja pa so zadeli še trikrat in podaljšali skromno serijo Aluminija na domačem igrišču. “Šumari” so na svoji zelenici izgubili zadnjih šest tekem, precej uspešnejši pa so na gostovanjih. Kidričani so dobili štiri od zadnjih petih gostujočih tekem, lahko v nedeljo ponovijo jesenski dosežek iz Fazanerije?

Ante Živković, napadalec Aluminija: "Nikakor ni isto biti četrti ali peti na lestvici, tako da gremo naslednje kolo proti Muri obraniti četrto mesto. Res je, da v drugem delu sezone igramo po sistemu toplo-hladno, še posebej domače tekme. V gosteh smo očitno boljši, tako da pričakujem, da bomo proti Muri pokazali pravi obraz."

Kdo je vroč?

Kidričani so bili v 17. krogu prvenstva prvi, ki so Fazanerijo zapuščali z zmago. Štajerci so v Murski Soboti slavili z izidom 2:4, domača obramba pa ni znala zaustaviti Mihaela Klepača in Anteja Živkovića. Prvi je ob golu podal za oba zadetka Anteja Živkovića, ki se je v zadnjih tednih znova povsem prebudil. Dalmatinec se je z izrednim nizom prebil že do četrtega mesta ligaške lestvice strelcev, saj je na šestih tekmah dosegel kar osem golov. Živković je dvakrat zatresel tudi mrežo Domžal, v Murski Soboti pa bo lovil 16. zadetek sezone.

Ali ste vedeli?

Živković se je na račun učinkovitih predstav v zaključku prvenstva povzpel tudi po klubski lestvici strelcev. Z dvema žogama v domžalskem golu je na drugem mestu ujel Roberta Kureža, le še zadetek pa ga loči, da vrhu razpredelnice ujame tudi Francesca Tahiraja. Ob Živkoviću vrh klubske lestvice lovi tudi Nemanja Jakšić, ki bi se z nastopoma na tekmah proti Muri in Mariboru izenačil z Maticem Vrbancem. Zdaj že bivši kapetan rdečih, ki se je pred dnevi po izteku pogodbe pridružil Celju, je za Aluminij odigral 111 prvoligaških tekem.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi med Muro in Aluminijem
    Nogometaši Mure in Aluminija so se v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Murski Soboti razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA