Pred tekmo: Mura - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

MURA - ALUMINIJ

31. marec 2019, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.800 gledalcev)

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- južna in severna tribuna 8 evrova
- otroci starejši od 6 let: 4 evrov
- organizirani navijači: 3 evrov

 

MURA:

Prepoved nastopa: /

Zaključno dejanje druge tretjine Prve lige Telekom Slovenije bo odigrano v soboški Fazaneriji. Mura gosti nogometaše Aluminija, ki je v jesenskem delu prvenstva izgubil oba dvoboja s Prekmurci. Črno-beli so se v začetku novembra v Kidričevem razveselili prve gostujoče zmage v prvoligaški konkurenci, rdeči pa so brez točk ostali tudi v Murski Soboti. Četa Anteja Šimundže je na krilih trikratnega strelca Roka Sirka povedla s tremi zadetki prednosti, gostje pa so se približali tik pred koncem srečanja. Točke so ostale na levem bregu reke Mure, Prekmurci pa so se novega kompleta točk veselili tudi na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom. Muraši so na domači zelenici razbili Krčane, v mrežo Posavcev so pospravili kar pet žog in se po zadnjem sodniškem žvižgu razveselili najvišje prvoligaške zmage. Kdo se bo veselil v nedeljo?

Kdo je vroč?

Že omenjeni Sirk je odločil tudi obračun Mure in Aluminija v Kidričevem, saj je na Štajerskem zabil oba zadetka Prekmurcev. Korošec je pet od skupno desetih golov pospravil v mrežo Kidričanov, v nadaljevanju prvenstva pa še čaka na prvenec. Morda je tudi zato na tekmi s Krškim prednost dobil Amadej Maroša, ki je ponujeno priložnost zagrabil z obema rokama. Otrok Fazanerije je dvakrat matiral Marka Zalokarja, obenem pa je podal še za gol Luke Bobičanca. Mura je tudi po njegovi zaslugi prekinila zmagovalni post, ki je trajal šest tekem.

Ali ste vedeli?

Moč prekmurskega napada so v Fazaneriji že dodobra občutili nogometaši Domžal in Maribora, zmaga s petimi zadetki razlike pa je bila za Muro najvišja v prvoligaški konkurenci. Bolj kot doseganje zadetkov pa navdušuje podatek o številu prejetih golov. Dean Šafarić in Matko Obradović sta doslej prejela 27 zadetkov, s trdnejšo obrambo pa se lahko pohvali le še Maribor. Štajerci so na 23 preizkušnjah klonili 18-krat, Prekmurci so jim zabili pet golov. Bodo nogometaši Mure, ki bodo v nedeljo prvič zaigrali v dresih z okraskom v čast stote obletnice priključitve Prekmurja domovini, svojo mrežo ohranili nedotaknjeno tudi v spopadu z Aluminijem?

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Ne le nogometaši Mure, prve zmage v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije so se pred premorom razveselili tudi Kidričani. Moštvo Oliverja Bogatinova je po treh zaporednih ničlah vknjižilo prve točke pomladi, rdeči so na svojem igrišču napolnili mrežo Rudarja in Marijana Pušnika prepričali v odstop. Aluminij se je po zaslugi zadetkov Sanina Muminovića, Matica Vrbanca, Dejana Petroviča in Luke Štora znova približal tretjem mestu, ki ga s točko prednost zasedajo Domžalčani. Štajercem se že v nedeljo ponuja priložnost, da se ob pomoči Olimpije, ki bo dan prej gostovala ob Kamniški Bistrici, znova povzpnejo na tretje mesto lestvice. »Šumari« so na tej poziciji preživeli zimski premor, ob tem pa ostajajo tudi v igri za pokalni finale. Tako kot Sobočane, tudi Kidričane že prihodnji teden čaka prva polfinalna preizkušnja. S kakšno popotnico se bodo podali v dvoboj z Olimpijo?

Kdo je vroč?

Oliver Bogatinov je v jesenskem delu prvenstva močno pogrešal Matica Vrbanca, ki se je spomladi vrnil na nogometne zelenice. Kapetan Aluminija je v prvem delu sezone odigral osem ligaških tekem, po tekmovalnem premoru pa je v začetni enajsterici odigral vsa štiri srečanja. Na prvi gol po povratku na igrišča je bilo potrebno čakati do četrte preizkušnje, saj Kidričani vse do dvoboja z Rudarjem niso našli poti do nasprotne mreže. Se je varovancem Oliverja Bogatinova s skalpom Rudarja dokončno odprlo?

Ali ste vedeli?

Matic Vrbanec je v dresu Aluminija dosegel sedem prvoligaških zadetkov, s tem dosežkom pa se je na šestem mestu večne klubske lestvice izenačil z Lovrom Bizjakom. Vrbanec je v trenutnem kadru nogometaš z največjim številom zadetkov v dresu Aluminija, vezistu pa s petimi zadetki sledil Lucas Mario Horvat. Slovenskemu Argentincu s tremi goli sledi Dejan Petrovič, ki je vse tri gole dosegel v letošnji sezoni. Otrok Aluminija je bil z Luko Koblarjem tudi del mlade izbrane vrste, Kidričani pa so se pohvalili še s tremi člani kadetske reprezentance. Na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Nemčiji so se v dresu z državnim grbom dokazovali David Flakus Bosilj, Jan Majcen in Gašper Pečnik.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prekmurci doma ugnali Aluminij
    Nogometaši Mure so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij s 3:0 (1:0).

DELI NA