12.08.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Tabor

Prva liga Telemach, 5. krog

MARIBOR - CB24 TABOR SEŽANA

14. avgust 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- družinski sektor: 9 evrov
- otroci: 4 in 6 evrov
- sezonska vstopnica
- pogoj PCT

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Za Mariborčane je bila zmaga ob Kamniški Bistrici izrednega pomena. Potem ko so jim težak udarec zadali najprej Švedi, nato pa so vijoličasti prepričljivo klonili še na večnem derbiju, so za obnovitev samozavesti nujno potrebovali tri točke. In res, novinec med elito se je (še enkrat več) izkazal za trd oreh, ki pa ga je četi Simona Rožmana uspelo streti. Teden je nato prvič po mesecu dni minil brez evropske preizkušnje in s popolno osredotočenostjo na domače prizorišče. Temu so, vsaj glede na rezultate (z izjemo, seveda, derbija), pod Kalvarijo doslej namenjali dovolj pozornosti: z devetimi točkami so Štajerci vodilna ekipa lige. Bodo na vrhu tudi po sobotnem večeru?

Simon Rožman, trener NK Maribor: "Znova smo imeli dober odziv igralcev na treningih med tednom. Vemo, kaj nas čaka v soboto. Nasprotnik, ki je zgoščen v postavitvi, dober po odvzeti žogi, kar pomeni, da bomo potrebovali hitre, uspešne prehode v napad. Ob visoki obrambni vrsti se Sežančani odlikujejo pri prekinitvah, zato smo tudi temu segmentu namenili pozornost. Verjamem, da bodo fantje na želenem nivoju in da bodo tri točke ostale v Ljudskem vrtu."

Kdo je vroč?

Aljoša Matko je bil med bolj razpoloženimi mariborskimi igralci ob Kamniški Bistrici. Hitronogi napadalec je svoji ekipi najprej priigral enajstmetrovko (to je, tako kot teden poprej v Stožicah, uspešno realiziral Blaž Vrhovec), sodeloval pa je tudi pri drugem zadetku, ki je prišel le deset minut pozneje. Po preigravanju je z leve strani v kazenski prostor poslal odličen predložek, Rok Sirk pa nato ni imel težkega dela.

Ali ste vedeli?

Prav na Aljošo Matka pa Simon Rožman v soboto ne bo mogel računati. Vijol'čni bojevnik namreč zapušča štajersko prestolnico. Okrepil bo ekipo, ki jo Mariborčani še predobro poznajo: v svoje vrste ga je zvabil Hammarby. Prestop so državni podprvaki izpeljali tik pred zdajci, saj se prestopni rok na Švedskem zaključuje. Črnomeljčan je v članski konkurenci zbral 34 tekem in 7 zadetkov. Kdo bo stopil v njegove čevlje?

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Uvodna (presunljivo visoka) zmaga na Fazaneriji je slovenski nogometni javnosti dala misliti. Je to res podoba, ki jo bodo Sežančani kazali v novi sezoni? Tri kroge pozneje je jasno, da je šlo zgolj za preblisk. Ali pa vsaj prekmursko raztresenost spričo evropskih obračunov. Kakorkoli, Tabor je v nadaljevanju zdrsnil v sivino povprečja: poraz proti Celju, neprepričljiv remi v Domžalah, nazadnje pa je premoč priznal vse prej kot sijajni Olimpiji. Pretekli konec tedna smo na Krasu spremljali srečanje, ki v nogometnem smislu ni navdušilo. Do treh točk so se na koncu pregrizli zeleno-beli, rdeče-črno četo pa čaka popravni izpit. Lahko v Mariboru zakuha presenečenje?

Kdo je vroč?

Na Kras se je še pred tekmo z zmaji vrnil znan obraz – govora je seveda o Rodrigueu Bongonguiju. Nizkorasli Kamerunec s francoskim potnim listom ni bil v kadru za nedeljski dvoboj z Ljubljančani, bo pa bržkone nared za sobotnega z Mariborčani. Osemindvajsetletnik, ki se najbolje znajde na krilnih položajih, se je v deželi na sončni strani Alp proslavil v sezoni 2019/20. Bo upravičil visoka pričakovanja sežanske publike?

Ali ste vedeli?

Poleg Matka bo štajerska zasedba pred dvobojem s Taborom šibkejša še za Amirja Derviševića in Špira Peričića. Nogometaša, na katera pod Kalvarijo že nekaj časa niso računali, sta s klubom sklenila dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe. Dervišević Maribor zapušča po osmih (161 nastopov, 18 zadetkov), Peričić pa po dveh (62 nastopov, 4 zadetki) letih. "Oba igralca izrazila željo po iskanju novih rešitev, kar smo jima v klubu omogočili," je ob slovesu povedal Marko Šuler.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.08.2021 | Prva liga Telemach
    Maribor ugnal Sežance in ostal na vrhu
    Maribor je v petem krogu vknjižil še četrto zmago. Štajerce sta v dvoboju s Taborom na vrh ligaške razpredelnice popeljala Marko Alvir in Danijel Šturm, ki se je razveselil prvoligaškega prvenca.

DELI NA