Pred tekmo: Maribor - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

MARIBOR - CB24 TABOR SEŽANA

4. maj 2021, ob 16.45

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Denis Klinar in Aleks Pihler

Pokalnemu porazu v Domžalah je sledil še ligaški v Celju. Maribor tako ostaja trdo za vodilno Olimpijo, ki dan zatem ni v celoti izkoristila ničle vijoličastih. Rival iz prestolnice ima tekmo pred zadnjim velikim derbijem sezone pet točk naskoka pred zasedbo iz Ljudskega vrta. Simon Rožman še ni našel magičnega recepta, s katerim bi izboljšal realizacijo in zakrpal luknje v fazi branjena. Strateg Štajercev je po porazu na zelenici, kjer je pred leti pričel trenersko pot v članskem nogometu, priznal, da je bila to trenutno najboljša možna predstava Maribora. Ekipa bo rezultatski vtis popravljala že v torek, ko bo v mestu ob Dravi gostoval Tabor. Kraševci v Ljudskem vrtu še niso slavili, a so bili vselej izjemno neugoden nasprotnik.

Rudi Požeg Vancaš, vezist Maribora: "Vsakomur je težko v tej situaciji. Dobro se zavedamo, kje je treba poiskati vzroke za slabše predstave. Odpraviti moramo svoje napake, stopiti skupaj in iztisniti iz sebe dodatno moč. Predvsem pa upam, da se čim hitreje poberemo iz te krize. Za nazaj lahko rečemo, da je treba izvleči iz zadnje tekme nekaj dodatnih spoznanj. Zdaj pa se usmerjamo le naprej in storili bomo vse, da se dvignemo."

Kdo je vroč?

Mariborska četa si je na Stadionu Z’dežele pripravila veliko število priložnosti. Z izjemo zadetka Rudija Požega Vancaša so ostali poskusi praviloma zgrešili vrata Matjaža Rozmana. Kdo bo voz mariborskega napada povlekel v boljši položaj? V Sežani je dvakrat udaril Jan Mlakar, ki je z devetimi zadetki še vedno najboljši strelec kluba. Dva manj so dosegli Rok Kronaveter, Rudi Požeg Vancaš in Aljoša Matko.

Ali ste vedeli?

Simon Rožman je v začetno enajsterico za tekmo v Celju vnovič uvrstil dva najstnika, Gala Gorenaka in Vida Kodermana. Novi trener Maribora s tem že nakazuje, da bo mariborska slačilnica po koncu sezone doživela prenovo. Nekaj je nogometašev, ki jih čez nekaj tednov poteče pogodba, Rožman pa je po porazu v knežjem mestu potrdil, da v zaključku sezone ne bo več računal na dva vezista. Alexandru Cretu in Amir Dervišević bosta tekme očitno spremljala le še s tribune, v torek jima bosta družbo delala tudi porumenela Denis Klinar in Aleks Pihler.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Sežanci so v dvoboju z Domžalčani podaljšali pozitivno serijo, ki so jo pričeli z zmagama v dvobojih z Muro in Aluminijem. Tabor je na zadnjih treh preizkušnjah nabral sedem točk, skupno 40, pet krogov pred koncem prvenstva pa je na dobri poti, da si zagotovo novo prvoligaško sezono. Kraševci imajo pred devetimi Celjani devet točk prednosti, z nekaj sreče pa bi se lahko prebili v zgornjo polovico lestvice. Rdeče-črne do Kopra ločita le dve točki, z morebitnim slavjem v Ljudskem vrtu pa bi se vsaj za en dan zavihteli na peto mesto. Ekipo Tabora še dve zmagi ločita do izenačitve lanskoletnega izkupička, ko so s 46 točkami zasedli sedmo mesto lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Kam se bodo zavihteli konec maja?

Kdo je vroč?

Ekipa Tabora na stoti prvoligaški preizkušnji ni zatresla domžalske mreže, čeprav se je Ajdin Mulalić izkazal z nekaj posredovanji. Na drugi strani je svoja vrata zaklenil Jan Koprivec, ki se še 11. to sezono ni pustil premagati. To mu doslej še ni uspelo na tekmah z Mariborčani, ki so na zadnjem gostovanju v Sežani dosegli štiri zadetke. So pa Kraševci prav po tem porazu strnili svoje vrste in tekmecu na petih od osmih tekem niso dovolili do svojega gola.

Ali ste vedeli?

Dan pred pričetkom 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije so bili javnosti predstavljeni rezultati letošnjega licenciranja prvoligašev. Vloge za pričetek licenčnega postopka prvoligašev za sezono 2021/22 je odalo vseh deset klubov, vseh deset pa je bilo uspešnih že na prvi stopnji. Podeljenih je bilo tudi osem licenc za evropska tekmovanja, Tabor je ob Gorici vložil zgolj vlogo za prvoligaško licenco.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor po preobratu do zelo pomembne zmage
    Nogometaši Maribora so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB24 Tabor Sežano z 2:1 (0:1).

DELI NA