Pred tekmo: Maribor - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 14. krog

MARIBOR - CB24 TABOR SEŽANA

28. november 2020, ob 17.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Maribor pred velikim derbijem z Olimpijo, ki bo odigran v četrtek, gosti nogometaše Tabora. Štajerci po dobri predstavi v Celju lovijo peto zaporedno zmago, s katero bi pred spopadom z Ljubljančani še okrepili svojo samozavest. Le-ta je znova zrasla tudi v knežjem mestu, kjer so Mariborčani pokazali najboljšo predstavo pod vodstvom Maura Camoranesija. Nekdanji svetovni prvak se je na dan, ko se je za večno poslovil rojak Diego Maradona, razveselil pomembne zmage, "vijolice" pa so z novim kompletom točk ostale na vrhu Prve lige Telekom Slovenije. Dvoboj s Taborom bo služil kot zadnji preizkus pred spopadom z Olimpijo, a tudi Sežanci ne bodo enostaven zalogaj. Kraševci so septembra že vzeli mero štajerski zasedbi, se bodo gostitelji maščevali v Ljudskem vrtu?

Mauro Camoranesi, trener Maribora: "Vidno je, da smo napredovali kot moštvo. Vmes smo izgubili nekatere pomembne igralce, a smo šli naprej po naši poti, kar je pozitiven signal. Pomembno bi bilo nadaljevati serijo, zaradi stanja na lestvici, samozavesti, dobrega ozračja in popotnice v pričakovanju derbija. Se pa zavedamo zahtevnosti dvoboja proti ekipi iz Sežane, ki je dobro organizirana in sposobna vsakomur zagreniti življenje. Tekma bo težka, a verjamem, da bo tudi za njih,” v trenerjevem napovedniku naslednje preizkušnje ni dileme o tekmovalnem cilju, je pa zaradi pretekle neprijetne izkušnje s tekmeci iz Sežane prisotna ustrezna mera previdnosti."

Rene Mihelič, vezist Maribora: "Z dodatno energijo smo šli nazaj na četrkov in petkov trening ter se že veselimo sobotne tekme. Dobili smo samozavest s temi štirimi zmagami in upam, da bomo v takšnem ritmu tudi nadaljevali. Je pa vsaka tekma zgodba zase, dovolj je opozoril ob prejšnjih izkušnjah proti Taboru, tako da v želji po povečanju zmagovite serije velja popolna zbranost na naslednjega nasprotnika."

Kdo je vroč?

Aljoša Matko je bil z dvema zadetkoma osrednji junak zmage v štajerskem derbiju. Belokranjec, ki ga je pred tedni za nekaj časa zaustavil tudi koronavirus, je prvič po že omenjeni tekmi v Sežani dobil mesto v začetni enajsterici in vnovič je potrdil, da ima "nos" za gol. Tako v prvem kot v drugem polčasu se je v pravem trenutku znašel na pravem mestu. Dvajsetletnik dokazuje, da krona najboljšega strelca mladinske lige, ki jo je nadgradil z lansko sezono v Bravu, ni bila naključje. Strelec štirih zadetkov bo nevaren tudi za gol Tabora. Camoranesija pa lahko veseli široka paleta adutov v fazi napada.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Maribora se na vrhu ligaške razpredelnice ponašajo z najučinkovitejšim napadom lige. Možje v vijoličastem so mrežo nasprotnikov zatresli že 28-krat, z osmimi goli manj je najbližje Koper. Medtem ko gre Mariborčanom v zadnjem obdobju dobro v napadu, imajo več težav v fazi obrambe. Novinec v golu Ažbe Jug je po poletni prenovi zadnje vrste prejel 16 zadetkov. Več žog so iz svoje mreže prejeli le vratarji zadnjih štirih ekip državnega prvenstva. Tako ne čudi, da je bil Camoranesi zadovoljen tudi s podatkom, da so njegovi varovanci v Celju zaklenili vrata. Če odmislimo neodigrano tekmo z Aluminijem, so Štajerci svojo mrežo ohranili nedotaknjeno le v Novi Gorici. Jo bodo v soboto prvič to sezono še v Ljudskem vrtu?

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Kraševci so v spopadu z Domžalami nadaljevali s serijo remijev, ki ga je še pred reprezentančnim premorom pričela Mura. Tabor je na zadnjih treh preizkušnjah iztržil prav toliko točk, Sežanci pa so se po dvoboju z Muro prve gostujoče točke razveselili v Kidričevem. Zadnji obračun z Domžalami je ponudil priložnosti na obeh straneh igrišča, tekmeca pa sta si na koncu razdelila točkovno bero. Tabor je tudi ob pomoči Maribora ostal v zgornji polovici prvenstva. Varovanci Gorana Stankovića imajo pred aktualnim prvakom iz knežjega mesta dve točki prednosti, doslej so jih nabrali 18. Sežanci po remiju ostajajo najboljša domača ekipa, še vedno pa šepa izvedba na gostovanjih. "Češnjam" v Ljudskem vrtu ne bi smelo primanjkovati motiva, bo to ob razigranih gostiteljih dovolj za nov uspeh?

Kdo je vroč?

Domžalsko mrežo je na sredini preizkušnji zatresel Christos Rovas. Grk je izkoristil odlično podajo Maria Babić in bil hitrejši od gostujočega vratarja Grege Sorčana. Letošnji novinec na Krasu je s četrtim ligaškim zadetkom prekinil strelski post, ki se je vlekel od 18. oktobra. Robustni napadalec se je med četrtim in sedmim krogom prvenstva veselil treh golov, enega je pospravil tudi v mrežo Maribora. Bo Rovas, ki letos prvič nastopa izven meja domovine, uspešen tudi v Ljudskem vrtu?

Ali ste vedeli?

Septembrska vrnitev v Sežano se za Camoranesija ni končala z najlepšim razpletom. Maribor po sežanskem povratku med prvoligaše še ni našel recepta za slavje na Stadionu Rajko Štolfa. Tabor je dobil vse tri spopade na domači zelenici, februarja pa je s točko zapustil tudi Ljudski vrt. Rdeče-črni so tedaj igrali pod taktirko Argentinca, ki je Tabor vodil na 18 uradnih tekmah. Vknjižil je devet zmag, šest porazov in tri remije. V povprečju zbral 1,67 točke, kar je malce več kot Goran Stanković. Čeprav je Ljubljančan že večkrat poudaril, da se ne obremenjuje s svojim predhodnikom, s Taborom v povprečju osvoji 1,2 točke. To v rezultatih pomeni štiri zmage, tri remije in pet porazov.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Enajstmetrovka odločila v Mariboru
    Nogometaši Maribora so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali CB24 Tabor Sežano z 1:0 (0:0).

DELI NA