Pred tekmo: Maribor - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog

MARIBOR - CB24 TABOR SEŽANA

29. februar 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečni obisk: 4.318 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

MARIBOR

Prepoved nastopa: Blaž Vrhovec

Čeprav gre za petnajstkratne državne prvake, ki jih zadovolji le poln izkupiček in od katerih se vedno pričakuje nič manj kot najboljše, so Štajerci na prekmurski ravnici pozitivno presenetili. Z zmago v Fazaneriji so presegli pričakovanja, sploh glede na debakel, ki ga je dan poprej zrežirala Olimpija. Vijoličastim so za razliko od večnih tekmecev (več kot) solidno odigrali tudi tekmo po derbiju, še nekoliko več hvale pa si zaslužijo, ker jim je to uspelo na enem najbolj vročih gostovanj v ligi. Ob naštetem ne gre pozabiti, da so – kot že proti zmajem – Mariborčani odigrali le en polčas, v drugem pa jim je nekajkrat na pomoč priskočila tudi sreča. Bo ta na njihovi strani tudi za obračun s Taborom?

Darko Milanič, trener NK Maribor: "Treba je narediti vse, da na naslednji izjemno pomembni tekmi, ki bo še težja od obeh, znova zmagamo. Spodrsljaji, ki smo jih imeli med letošnjo sezono proti ekipam s spodnjega dela lestvice, se ne smejo več zgoditi. V soboto želimo biti razigrani in potrpežljivi. Nasprotnik je drugačen, kot je bil lani. Z novim načinom igre, nekaterimi novimi igralci, zato potrebujemo temeljito pripravo in gremo po 3 nove točke."

Kdo je vroč?

Tudi v torek je odgovornost na svoja ramena prevzel Rok Kronaveter. Prvi strelec vijoličastih je imel v 17. minuti dovolj prostora za udarec z roba kazenskega prostora. S slabšo, levo nogo je okroglo usnje s kakšnih dvajsetih metrov poslal v oddaljenejši kot vratarja Šafarića in se razveselil dvanajstega zadetka v sezoni. Vijoličastim je zmago v 86. minuti prinesel Andrej Kotnik, ki je izkoristil sijajno podajo Mitje Vilerja.

Ali ste vedeli?

Mura je v sredo proti Mariboru klonila šele drugič po povratku med elito (lani so bili vijoličasti za črno-bele usodni v pokalnem polfinalu) in sploh prvič na prvenstveni tekmi. Na začetku sezone 2018/19 so Prekmurci na Fazaneriji vknjižili visoko zmago, ostalih šest medsebojnih tekem pa se je končalo brez zmagovalca.

TABOR

Prepoved nastopa: /

Sežančani niso pozabili nesrečnega poraza proti Bravu. Češnje z Maurom Camoranesijem na čelu so v Spodnji Šiški pokazale veliko željo po dokazovanju, a jim je trdo zasluženo točko domača ekipa odnesla tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom. Drugače je bilo v sredo, ko je zmaga ostala doma. Poleg slabe forme rumene družine so Kraševci izkoristili svoje priložnosti in skočili iz cone izpada, kjer so se zadržali vsega tri dni. Za dodatno spodbudo pred tekmo z aktualnimi prvaki iz Maribora - pozitiven rezultat v Ljudskem vrtu bi že pomenil začetek dobre rezultatske serije. Lahko sežanska četa zmeša štrene vijoličastim in zaplete položaj na lestvici, tako v zgornjem kot v spodnjem delu?

Kdo je vroč?

V 35. minuti obračuna z Domžalčani je v gostujoči kazenski prostor predložek poslal Rodrigue Bongongui, žoga se je odbila do Leona Severja, ta pa jo je odložil na strel Mariu Zebiću. Štiriindvajsetletnik z roba kazenskega prostora močno sprožil po sredini gola in premagal Ajdina Mulalića. Za popoln preobrat je sredi drugega polčasa poskrbel Stefan Stevanović, zlata menjava Maura Camoranesija.

Ali ste vedeli?

Mauro Camoranesi je prvi svetovni prvak v Prvi ligi Telekom Slovenije. V Argentini rojeni Italijan je bil del zmagovite ekipe Azzurov, ki je leta 2006 dvignila lovoriko vseh lovorik. V velikem finalu je igral vse do 86. minute, ko ga je na zelenici zamenjal Alessandro Del Piero. Pred njim se je osvojitvi mondiala med prvoligaši še najbolj približal Luigi Apolloni (podprvak, SP 1994), strateg Gorice v sezoni 2013/14.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA