Pred tekmo: Maribor - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

MARIBOR - OLIMPIJA

28. julij 2019, ob 20.30

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečni obisk: 3.200 gledalcev)

Cena vstopnic:

- odrasli: 16 evrov
- otroci do 15. leta: 8 evrov
- družinski sektor: odrasli 12, otroci 6 evrov

 

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: Rok Kronaveter

To sezono bomo prvi slovenski derbi spremljali že v tretjem krogu. Po opravljenih evropskih obveznosti se bosta večna rivala spopadla še v za prvenstvene točke. Slednjih imajo na računu manj Štajerci, ki so boj za naslov začeli obotavljivo. V prvem krogu so v Ljudskem vrtu klonili proti Triglavanom, v drugem krogu pa jim je zmago v izdihljajih tekme iz rok iztrgal velenjski Rudar. Mariborčanom je slab prvi vtis na domačih tleh uspelo popraviti z evropskimi tekmami. Brez težav (in prejetega gola) so izločili islandsk Valur, nato pa so doma nadigrali še švedski AIK, a je Skandinavcem uspelo zabiti v gosteh.

Martin Milec, branilec Maribora: "Jasno je, kaj nas zanima. Zmaga. Čas je, da zmagamo v derbiju. Na zadnjih derbijih doma nismo bili pravi in čas je, da tri točke ostanejo doma."

Kdo je vroč?

Na vseh treh evropskih obračunih je v vijoličastem blestel nekdanji nogometaš Olimpije, Rok Kronaveter, ki pa bo derbi spremljal s tribune – proti Rudarju si je zaradi ugovarjanja sodniku prislužil rdeči karton. Mariborčani se bodo tako zanašali predvsem na zlato levico Dina Hotića, ki že nekaj časa navdušuje s kakovostnimi predstavami.

Ali ste vedeli?

Mariborske nogometaše bodo v nedeljo na igrišče pospremili "vijol'čni tamali". 11 srečnežev bo izbranih s pomočjo izziva – posnetek ali fotografija mladega navijača v akciji. Prijave so odprte do večera, nagrada pa kakopak zajema tudi ogled tekme.

 

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Prepoved nastopa:

Ljubljančani so v nasprotju z večnim tekmecem odločno nastopili domače prvenstvo, evropsko sezono pa otvorili nekoliko slabše. V svojem slogu so si delo po nepotrebnem otežili že v prvem kvalifikacijskem krogu. Napredovanje proti latvijskemu klubu RFS so si po napakah na prvi tekmi zagotovili šele tik pred zdajci. Precej bolje so se odrezali v Turčiji, iz Malatye se vračajo z lepim rezultatskim izhodiščem za povratno tekmo. Zelenim pred derbijem samozavest vliva tudi pogled na lestvico. Zmaga na mestnem derbiju v prvem krogu in lep preobrat proti Domžalam v drugem sta poskrbela za 5 točk "varnostne razdalje" med večnima tekmecema.

Safet Hadžić, trener Olimpije: "Vemo, da bo težka tekma. Imeli bomo malo časa za prilagoditev in osvežitev, ampak derbi je derbi. Naredili bomo vse za zmago."

Kdo je vroč?

Endri Cekici, Luka Menalo ali Ante Vukušić – sladka dilema Safeta Hadžića. Vsak od trojice je v dozdajšnjem delu sezone zabil dvakrat, s formo pa prednjači Vukušić. Hrvat je mrežo zatresel tako v zadnjem krogu proti Domžalam kot tudi v četrtkovem obračunu z Malatyasporom. Hadžić bi seveda lahko na igrišče poslal tudi vse tri, kombinacijo je namreč že (uspešno) preizkusil proti Bravu.

Ali ste vedeli?

Olimpija je v prvenstvenih obračunih z Mariborom presenetljivo uspešnejša v gosteh. S Štajerske je domov vse tri točke odnesla štirikrat (v Stožicah je Ljubljančanom to uspelo le dvakrat). Mrežo vijoličastih je pred domačimi gledalci zatresla 14-krat, v štajerski prestolnici pa so bili zeleni precej učinkovitejši, na 20 tekmah so zabili 24 golov.

 

Tekst: VBi
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi sezone ni prinesel golov
    Nogometaši Maribora in Olimpije so se v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljudskem vrtu razšli brez golov.

DELI NA