Pred tekmo: Maribor - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog

MARIBOR - MURA

23. februar 2019, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečni obisk: 4.178 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 16 evrov (v predprodaji 12 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 8 evrov (v predprodaji 6 evrov)
- tribuna jug: 3 evre (v predprodaji 3 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 12 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- družinski sektor: odrasli 13, otroci 6 evrov (v predprodaji 10 in 5 evrov)

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: Luka Zahović

Udarno že v uvodno dejanje nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije. V Mariboru se v soboto nadejajo dobro zasedenih tribun Ljudskega vrta, za kar bodo v veliki meri poskrbeli tudi pristaši Mure. Za dvig temperature pred obračunom lokalnih rivalov so poskrbeli tudi v štajerski prestolnici, vstopnice pa gredo kot za med. Še posebej na levem bregu reke Mure. Bučne kulise bo vesel tudi Darko Milanič, ki pa se v teh dneh bolj ozira na seznam poškodovanih nogometašev, predvsem napadalcev. Dvoboj z Muro bosta zagotovo izpustila Gregor Bajde in Jan Mlakar, zaradi kazni pa tudi Luka Zahović. Domači strateg ima nekaj skrbi tudi z realizacijo v fazi napadu, saj njegovi varovanci na zadnjih treh pripravljalnih preizkušnjah niso našli poti do nasprotnikove mreže. Se bo Mariborčanom odprlo v soboto? Nenazadnje so s 55 zadetki daleč najučinkovitejša ekipa lige. 

Darko Milanič, trener Maribora: »V tekmo moramo z enako mero motivacije kot nasprotnik, ki ima kvaliteto, svoj način, kako priti do uspeha. Zato bo zelo pomembna ta naša izjemna želja, da se pokažemo v tako dobri podobi kot smo zaključili jesen. Odločiti mora naša izjemna želja, da osvojimo naslov. To mora biti v ospredju, ob želji, da skupaj z navijači, ki so v letu praznovanju obletnice obstoja, gremo skupaj, z neizmerno energijo v to novo zgodbo, verjamemo uspešnega 2019.«

Martin Kramarič, vezist Maribora: »Motiv je velik, zaradi nestrpnega pričakovanja tekme in tudi zaradi naših jesenskih slabših izkušenj proti nogometašem Mure, ki sodijo med naše dolžnike. Moštvi se dobro poznata, neznank ni. Tudi na pripravah nismo bili daleč, na obeh straneh so si trenerji ogledali pripravljalne tekme. Vemo, da lahko pričakujemo organizirano branjenje nasprotnika, ki bo iskal svoje priložnosti v protinapadih, toda verjamem, da bo prišla do izraza naša kakovost.«

Kdo je vroč?

S kom v napadu in s kom v golu? Izbor v konici napada so skrojile poškodbe in kazni, za mesto med vratnicama se borita Jasmin Handanović in Kenan Pirić. Jasno pa je, kdo bo znova kraljeval v obrambi. Zlatko Zahović je jeseni v Ljudskem vrtu zadržal vse nosilce igre, tudi Sašo Ivkovića, ki je bil med najbolj vročimi posamezniki jeseni. V Vukovarju rojeni Srb je z odliko opravil naloge v fazi obrambe, blestel pa je tudi pred nasprotnikovimi vrati. Osrednji branilec, ki ga krasi odličen skok, je predvsem v navezi z Amirjem Derviševićem dosegel kar šest zadetkov, kar ga uvršča na deveto mesto ligaške lestvice strelcev.

Ali ste vedeli?

Čeprav v soboto še ne bo nared za nastop, v Ljudskem vrtu niso skrivali veselja, da Jan Mlakar do poletja ostaja v Mariboru. Otrok Domžal je konec januarja postal član Brigthona, angleški prvoligaš pa je mladeniča do konca sezone posodil Mariboru. Z izjemo slovesa Koblarja, Štora in Doumbie, ki pa jim Darko Milanič ni namenil priložnosti za igro, je kader ostal nespremenjen, vijolice pa so bo Celju edine, ki v zimskem prestopnem roku svoji zasedbi niso dodale novih obrazov. Milanič bo tako tudi spomladi računal na preverjeno recepturo, s katero je že jeseni nizal uspešne predstave in zmage. Nekdanja sodelavca Milanič in Šimundža pa sta si tekme sobotnega nasprotnika večkrat ogledala tudi na pripravah v Turčiji.

 

MURA:

Prepoved nastopa: Alen Kozar

Lahko nogometaši Mure še drugič v tej sezoni presenetijo vodilno ekipo Prve lige Telekom Slovenije? Mariborčani se z grenkim priokusom spominjajo septembrskega gostovanja v Murski Soboti, saj so v Fazaneriji doživeli prvega od zgolj dveh ligaških porazov. Muraši so se na krilih razprodane Fazanerije razleteli na zelenici in povsem zaustavili najmočnejše adute Maribora. Štajerci so željni maščevanja, saj se po načrtih ni izšla niti poletna tekma, ki v Ljudskem vrtu ni postregla z zadetki. Prekmurci se verjetno niti tokrat ne bi sramovali točke, jasno pa je, da bodo ponujeno priložnost zagrabili z obema rokama. Ante Šimundža bo računal na preverjene adute, navijači črno-belih so se pred dnevi razveselili tudi vrnitve Luke Bobičanca, ki je dolgo okreval po poškodbi stopala. Novinca v prekmurski zasedbi sta dva, a bo na debi upal zgolj Jon Šporn, saj je Kevin Žižek na pripravah v Turčiji staknil poškodbo kolena.

Kdo je vroč?

Žižek, sicer še en v vrsti bivših vijolic v prekmurski prestolnici, je v pripravah pokazal dobro igro, konkurenca v konici napada pa je prebudila tudi Amadeja Marošo. Otrok Fazanerije je v pripravah dosegel pet zadetkov, med drugim zatresel mrežo moskovskega Spartaka, s katerim je Mura remizirala. Prekmurec je bil jeseni »joker« s klopi, saj je v statistiko vknjižil 13 vstopov v igro, največ v ligi. Mesto v začetni enajsterici je dobil zgolj dvakrat, sicer pa še čaka na prvoligaški prvenec. Robustnemu nogometašu je šlo precej bolje v pokalnem tekmovanju, s tremi zadetki v mreži Gorice je bil osrednji junak soboškega preboja med polfinaliste.

Ali ste vedeli?

Štajersko-prekmurski obračun je Ljudski vrt dodobra napolnil že poleti, septembra pa je bila soboška Fazanerija napolnjena do zadnjega kotička. Tudi tokrat se obeta podoben scenarij. V Murski Soboti so vstopnice namenjene gostujočim navijačem razprodali že v torek, zato je že jasno, da bo v Maribor »romalo« več kot dva tisoč Prekmurcev. Na tribuni bo tudi Alen Kozar, ki v Ljudskem vrtu nima pravice nastopa. Kapetan Mure bo tako v družbi svoje izbranke Sare Nemet, sicer vratarke ŽNK Pomurja Beltinci, vodilne ekipe ženskega nogometnega prvenstva, eden od številnih glasnih podpornikov črno-belih.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.02.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura do točke v Mariboru
    Nogometaši Maribora in Mure so se v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA