Pred tekmo: Maribor - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

MARIBOR - MURA

29. julij 2018, ob 18.15

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Četa trenerja Darka Milaniča je silovito krenila v novo izdajo Prve lige Telekom Slovenije. Razigrane vijolice so v Velenju dosegle pet zadetkov, gostitelji pa si v 90 minutah obračuna niso pripravili enega samega udarca v okvir gola Jasmina Handanovića. Mariborčani so si že v prvem polčasu pripravili nekaj zrelih priložnosti, še posebej učinkoviti pa so bili v nadaljevanju, ko je Marko Pridigar izza svoje mreže pobral štiri žoge. V prvem polčasu je odpor Rudarja strl Saša Ivković, v drugi polovici srečanja pa sta se dvakrat veselila Dino Hotić in Luka Zahović. Štajercem je šlo nekoliko slabše med tednom, saj v obračunu z gruzijsko Čihuro niso našli poti do mreže gostiteljev. Situacij za zadetek tudi v soparnem Tbilisiju ni manjkalo, zato gre podoben scenarij pričakovati tudi v nedeljo, ko v Ljudskem vrtu gostuje Mura. Spopadi Štajercev in Prekmurcev so vselej skrbeli za dodatno vznemirjenje, bo tako tudi v nedeljo?

Darko Milanič, trener Maribora: »Zdaj so še sveži vtisi s te tekme, vendar se s petkom že začne priprava na dvoboj z Muro. Ne smemo se zanašati na 5:0 iz Velenja, moramo se odzvati na pravi način, saj so tri točke v nedeljo zelo pomembne. Veseli, da je okolje, ki ima zelo rado nogomet, spet v prvi ligi, tekme bodo zanimive. Na njihovem prvem gostovanju ob vrnitvi v prvo ligo jih bomo sprejeli kot dobri gostitelji, vendar bomo potem na igrišču pokazali našo moč.«

Kdo je vroč?

Maribor je v Šaleški dolini vknjižil visoko zmago, a plačal visok davek v obliki poškodbe Martina Milca. V Velenju pa je nase zopet opozoril Amir Dervišević, ki se sicer ni uspel vpisati med strelce, a je podal za kar tri mariborske zadetke. Visokorasli vezist se je prebudil spomladi in si znova zagotovil mesto v moštvu. Ljubljančan bo sicer izpustil nedeljsko tekmo, saj si je v Gruziji poškodoval gleženj. A Milanič ima v svojih vrstah nekaj razpoloženih adutov, tudi Dina Hotića, ki je v Velenju dosegel kar dva zadetka in bil med najbolj razpoloženimi aduti Maribora.

Ali ste vedeli?

Maribor in Murska Sobota sta znana po strastnih navijačih, kljub rivalstvu med obema pokrajinama pa so v Ljudskem vrtu in Fazaneriji že znali stopiti skupaj. Štajerci so v preteklosti na kaljenje v Mursko Soboto poslali veliko nogometašev, tudi zdaj v moštvu Mure najdemo šest bivših vijolic. V Ljudskem vrtu je bil vzgojen Nik Lorbek, po mladinskem stažu sta se v dresu B ekipe Maribora uveljavila Žan Karničnik in Rok Sirk, krajše obdobje pa sta barve Maribora predstavljala tudi Dejan Kurbus in Sebastjan Šlak. Poleti se je v Fazanerijo vrnil Tomi Horvat, ki je bil zadnjih pet let član štajerskega kluba.

 

MURA:

Prepoved nastopa: /

Prekmurci so po petih letih čakanja spet pozdravili prvoligaški nogomet, Mura pa je v spopadu s kranjskim Triglavom iztržila točko. Črno-beli so bili v obračunu z Gorenjci podjetnejši tekmec, a niso uspeli kronati pobude in svojih pristašev razveseliti z zmago. Sobotni dvoboj se je razpletel z delitvijo točk, gledalci pa so videli dva zadetka. Gostitelje je v vodstvo popeljal kranjski branilec Kristjan Arh Česen, ki je zatresel lastno mrežo, Triglav pa je odgovoril preko mladega Toma Žurge. Muraši so si sicer pripravili več udarcev, a so se morali na koncu zadovoljiti z remijem. V prekmurskem taboru pa se točke zagotovo ne bi branili v nedeljo, ko bo soboška četa napadla Ljudski vrt. Z Muro se v štajersko prestolnico vrača nekaj nekdanjih vijolic, tudi Ante Šimundža, ki je bil nekaj let učenec Darka Milaniča. Bo učenec potrdil nepisano pravilo in v nedeljo ukanil učitelja?

Kdo je vroč?

Ne le Ante Šimundža, v Ljudski vrt se v nedeljo vrača tudi nekaj bivših članov Maribora. Rok Sirk je v Mariboru preživel kar devet let, Korošec pa se je na Štajersko preselil še kot nadarjeni najstnik. Pot napadalca so močno ovirale tudi poškodbe, danes 24-letni nogometaš je imel precej smole predvsem s koleni. Sirk je tako za prvo ekipo Maribora vknjižil zgolj en uradni nastop, a se lahko pohvali, da je v sezoni 2013/14 ognjeni krst doživel v velikem derbiju z Olimpijo. Dravograjčan se je v dresu B ekipe dokazal kot učinkovit strelec, vajo pa je ponovil tudi v lanski sezoni, ko je bil s 15 zadetki četrti strelec prvenstva.

Ali ste vedeli?

Na uvodni tekmi novega državnega prvenstva se je v Fazaneriji zbralo kar 2.300 gledalcev, kar je skorajda polovica obiska prvega kroga Prve lige Telekom Slovenije. Prekmurci pa bodo imeli številčno podporo tudi na nedeljski tekmi v Ljudskem vrtu. Že v petek popoldne je v Murski Soboti pošlo 500 vstopnic za privržence gostujočega kluba, marsikateri Prekmurec pa se bo verjetno pomešal kar med domače gledalce. Bo prvenstvo v nedeljo spet dobilo obračun, ki bo na tribune privabil veliko število gledalcev?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.07.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prekmurci do velike točke v Mariboru
    Nogometaši Maribora in Mure so se v tekmi 2. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA