Pred tekmo: Maribor - Luka Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

30. november 2016, ob 20:15: MARIBOR - LUKA KOPER

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečen obisk: 3.644 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov (v predprodaji 8 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 6 evrov (v predprodaji 4 evre)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- zbiranje prehranskih izdelkov za socialno ogrožene družine

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Mariborčani so za razliko od 15. kroga, ko so bili po remiju v Kidričevem in vsega eni tekmi vodstvo na lestvici prisiljeni predati Olimpiji, zadržali prednost pred Ljubljančani. Marcos Tavares in soigralci s Krškim niso imeli pretiranih težav, saj so si tri točke zagotovili že v prvem polčasu, ki so ga dobili s štirimi zadetki prednosti, 4:0 pa je bil tudi izid srečanja. Milaničevi varovanci so izenačili najvišjo zmago sezone, saj so z identičnim rezultatom pred tedni premagali tudi Radomlje. Koprčani, ki bodo v Ljudskem vrtu gostovali v sredo, so bili precej bolj žilav nasprotnik, saj so Štajerci obe letošnji medsebojni tekmi dobili s tesno razliko. Vse kaže, da se bo Maribor v tekmo ob Boharju, Novakoviću in Pihlerju podal tudi brez Rodriga Defendija, saj izkušeni branilec čuti bolečine v kolenu.

Darko Milanič, trener Maribora: »Fantje igrajo zelo dobro, tudi obnašajo se temu primerno. Z veliko željo, da bi nadaljevali z uspehi. Ni samoumevno, da bomo kar zmagovali. Vsi se dobro zavedamo, da je pred nami nova zgodba proti nasprotniku, ki je na zadnji tekmi igral s specifično, redko videno postavitvijo. Koprčani imajo dober kader, a doslej niso pokazali vsega, česa so sposobni. Čaka nas boj proti obrambno usmerjeni ekipi. Potrebovali bomo precej potrpežljivosti, vendar verjamem, da bomo z našo kreativnostjo našli pot do gostujočih vrat.«

Dare Vršič, vezist Maribora: »Navijači so nas še bolj začutili kot na prejšnjih tekmah, če se lahko tako izrazim. Verjamem, da bo v sredo spet veliko ljudi na tribunah. Z njihovo pomočjo bomo skušali prikazati še lepšo igro, še več uspešnih akcij in poskrbeti za novo slavje. Lepo je v prijetnem razpoloženju pričakovati novo tekmo, nikakor pa se ne bomo uspavali ob zadnjih rezultatih.«

Kdo je vroč?

Dare Vršič je že celotno jesen vlečna lokomotiva mariborske igre. Nekdanji reprezentančni vezist, ki je v preteklosti že igral tudi za Koper in mu v sezoni 2009/10 z devetimi zadetki v spomladanskem delu prvenstva pomagal tudi do naslova državnega prvaka, je z devetimi podajami prvi asistent lige, v prvem krogu pa je že poskrbel za pomembno zmago Maribora, saj se je v 94. minuti srečanja podpisal pod edini gol na tekmi. Nekdanji član Mure, Celja in Olimpije je dobro formo potrdil tudi v soboto, ko je sodeloval pri treh zadetkih, po prvem v mreži Krškega je s podajo našel še Tavaresa in Sallalicha.

Ali ste vedeli?

Ne le omenjeni Vršič, v Ljudskem vrtu najdemo dolg seznam nekdanjih nogometašev Kopra. Z najdaljšim stažem v mariborski slačilnici se lahko pohvali Aleš Mertelj, ki je Obalo za Pohorje zamenjal sredi leta 2009, izkušenemu Gorenjcu pa sta leto kasneje sledila še Aleksander Rajčević in Mitja Viler. Pred sezono 2011/12 se je vijolicam po nekaj letih v Italiji pridružil še Jasmin Handanović, Vršič se je za Maribor odločil v začetku leta 2014, nekaj mesecev kasneje je prestopu v štajersko prestolnico prikimal še Matko Obradović, najbolj sveža kanarčka med vijolicami pa sta Matej Palčič in Denis Šme, ki barve Maribora branita od zime naprej.

 

LUKA KOPER:

Prepoved nastopa: /

Koprčani so v primorskem derbiju z Gorico prekinili serijo štirih zaporednih porazov na domači Bonifiki, ki so ga konec septembra pričeli prav  v obračunu z Mariborom. Gostitelji so po pol ure igre sicer povedli z golom Tonija Datkovića, ki se je pred dnevi po nekajtedenski odsotnosti zaradi poškodbe vrnil na igrišča, a sta Luka Zahović in Marcos Tavares poskrbela, da so Mariborčani domov odnesli tri točke. Koprčani na slavje v Mariboru čakajo precej dlje, saj so se nazadnje veselili že daljnega 23. avgusta 2009, ko so domači povedli z golom Dragana Jelića, a so Primorci v drugem polčasu izid v svojo korist preobrnili z zadetkoma Mitje Brulca, nekdanje vijolice, in Mirana Pavlina, ki danes pomaga Zlatku Zahoviču.

Kdo je vroč?

Koprska moštva se je v Maribor odpravila že dan pred tekmo, trener Igor Pamić pa ima znova precej težav s sestavo začetne enajsterice. Tudi tekmo z Mariborom bosta izpustila nekdanja reprezentanta Bosne in Hercegovine, Senijad Ibričić in Zlatan Muslimović, manjkata tudi osrednja branilca Šime Gregov in Jefthon, kakor tudi oboleli Haris Dedić. Za nameček je Pamić v tekmi z Gorico ostal še brez Južnokorejca Parka, ki ga zaradi poškodbe gležnja čaka večmesečno okrevanje. Tako bo moral v fazi napadata še večje breme prevzeti Matej Pučko, ki bi lahko bil močno orožje koprskih protinapadov.

Ali ste vedeli?

Čeprav Koper v štajerski prestolnici ni slavil že več kot sedem let, Mariborčani v dvobojih s trdoživimi Primorci nimajo najboljšega izkupička. Po zadnjem slavju Koprčanov v Ljudskem vrtu sta sredina tekmeca odigrala 14 ligaških dvobojev, kar sedem od njih pa se je končalo z delitvijo točk. Vseeno čaka zdesetkano koprsko posadko zahtevna naloga, saj je nekdanji kanarček Handanović v golu Maribora nepremagan že 454 minut, mariborska obramba v letošnji sezoni v devetih tekmah nasprotniku ni dovolila zadetka, vijolice pa so sredi niza 12 tekem neporaženosti, ki je še štiri tekme daljše, če upoštevamo vsa tekmovanja.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Vijoličasti z novo prepričljivo zmago
    Nogometaši Maribora so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper s 4:0 (3:0).

DELI NA