Pred tekmo: Maribor - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

MARIBOR - TRIGLAV KRANJ

10. november 2018, ob 16.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (Povprečen obisk: 4.388 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: Dino Hotić

Nogometaši Krškega bodo zadnji gostje Ljudskega vrta v letošnjem letu. Mariborčani se želijo od svojih gledalcev posloviti z novo zmago, Posavci pa po slovesu zdaj že bivšega trenerja Alena Šćulca upajo na novo presenečenje. V taboru vijolic se pred zadnjo domačo preizkušnjo dobro zavedajo, da so si to jesen na svoji zelenici privoščili že preveč spodrsljajev, nov pa bi lahko pokvaril sliko ob zimskem premoru. Krčane nedvomno čaka zahtevna naloga, saj so nogometaši Maribora s 47 zadetki daleč najučinkovitejša ekipa Prve lige Telekom Slovenije, zeleni pa so z 12 doseženimi goli najskromnejše moštvo prvenstva. Previdnost kljub vsemu ne bo odveč, saj so se Krčani v preteklosti že zelo dobro upirali Mariboru, nenazadnje pa mariborskega stratega Darka Milaniča zelo dobro pozna tudi Radovan Karanović.

Darko Milanič, trener Maribora: »Trije tedni, ki so še ostali do konca, so izredno pomembni. Vemo, kako pestra bo pomlad, zato potrebujemo čim večjo zalogo točk in želimo nadaljevati v pozitivnem ritmu. Pred seboj imamo cilj, da bi serijo zmag povečali na tri, štiri, tudi na pet. To nam je dodaten motiv za to končnico, saj kljub zelo dobrim igram med prvenstvom nismo uspeli zmagati več kot trikrat zapored. Ker smo v dobrem trenutku, gledam z optimizmom na zaključne tekme jesenskega dela.«

Kdo je vroč?

Marcos Tavares je v dvoboju s Triglavom znova dokazal, da se, potem ko je prehitel Štefana Škaperja, ne misli ustaviti. Kapetan Maribora je bil z dvema goloma osrednji junak domačega preobrata, na svoj račun pa je dodal 144. in 145. gol v Prvi ligi Telekom Slovenije. Brazilec je v bližnji preteklosti že večkrat dejal, da želi v ligaškem tekmovanju doseči številko 200, rekorder slovenskega prvenstva pa je zdaj le še za gol oddaljen od tega, da »izenači« hrvaški rekord. Davor Vugrinec je v dresu Varteksa, Rijeke, Dinama, Zagreba in Slaven Belupa dosegel 146 zadetkov.

Ali ste vedeli?

Mariborčani in Krčani sodelujejo že nekaj let, tudi letos so na Gubca posodili Sandija Ogrinca in Medina Bajramija, močan vijoličasti pridih pa ima tudi trenerski štab. Radovan Karanović se je v Slovenijo preselil kot igralec, po koncu nogometne kariere pa je dobro desetletje deloval v mladinskem pogonu Maribora. Nato ga je pot zanesla v Krško, kjer je bil najprej pomočnik Tomaža Petroviča, zdaj pa je vnovič skočil kot dežurni gasilec. Pri tem bo lahko računal tudi na nasvete Milana Đuričića, bivšega trenerja in dolgoletnega igralca Maribora, ki je člansko ekipo vodil v sezoni 2005/06.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Dve zmagi in zgolj 12 točk na klubskem računu je vodstvo krškega prvoligaša prepričalo v najmanj priljubljen rez. Alen Šćulac je pospravil kovčke in se po manj kot letu poslovil od Gubca. Primorec, ki je vodenje Krškega prevzel pozimi, se je s Krškim razšel po porazu z Aluminijem, ki je v posavski prestolnici z 1:3. Vodstvo kluba bo novega stratega poiskalo med zimskim premorom, v zaključku jesenskega dela prvenstva pa bo, tako kot že lani, ekipo vodil že omenjeni Radovan Karanović. Krčane pred zimskim premorom čaka zahteven spored, saj se bodo zeleni pomerili z Gorico in Domžalami, še prej pa jih čaka gostovanje v Ljudskem vrtu. Posavci se še vedno z veseljem spominjajo zmage z začetka leta, ko so Maribor presenetili sredi štajerske prestolnice, lahko v soboto ponovijo podoben dosežek?

Radovan Karanović, v.d. trenerja Krškega: »V Maribor gremo dobro pripravljeni in motivirani. Nikakor ne bomo mahali z belo zastavico. Naloga je odigrati čvrsto tekmo in upam, da nam uspe nadgraditi igro s pozitivnim rezultatom.«

Kdo je vroč?

V Ljudskem vrtu so v minulih dneh pogrešali četverico reprezentantov, Amirja Derviševića, Luko Zahovića, Kenana Pirića in Nardina Mulahusejnovića, ki je zadel za mlado reprezentanco BiH. Z reprezentantom so se pohvalili tudi Krčani, Milan Ristovski je zaigral za makedonsko selekcijo do 21 let. Posojeni napadalec Rijeke je v tekmi z Aluminijem podal za domači zadetek, veliko zaslug za gol pa ima tudi Dalibor Volaš. Ankarančanu v Ljudskem vrtu ne bo manjkalo motiva, bo znova dočakal topel sprejem gledalcev?

Ali ste vedeli?

Darko Milanič tudi v soboto ne bo smel računati na Dina Hotića, medtem ko pri gostih ni povsem pripravljen Nenad Srečković. Karanović je pripravljenost svojih varovancev preizkusil konec tedna, ko so Krčani gostovali v Zaprešiću in v dvoboju osmih zadetkov izgubili s 5:3. Mrežo Interja je prvi zatresel Leo Ejup, dvakrat pa je bil natančen Dalibor Volaš. Mariborčani so se v Ljudskem vrtu udarili z Aluminijem in sosedski dvoboj dobili s 3:1. V polno so zadeli Alexandru Cretu, Marcos Tavares in Felipe Santos.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor v drugem polčasu do zanesljive zmage
    Nogometaši Maribora so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 3:0 (0:0).

DELI NA