Pred tekmo: Maribor - Kalcer Radomlje

Prva liga Telekom Slovenije, 8. krog

10. september 2016, ob 20:15: MARIBOR - KALCER RADOMLJE

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečen obisk: 4.375 gledalcev)

Neposredni prenos: Kanal A

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov (v predprodaji 8 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 6 evrov (v predprodaji 4 evre)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Mariborčani so z zmago v štajerskem derbiju proti Celju znova nekoliko lažje zadihali. S tremi zadetki za hrbtom celjskega vratarja Matica Kotnika so vijolice vknjižile prvo zmago po štirih tekmah čakanja ter dveh remijih in porazih. S tretjo zmago sezone so se Štajerci znova nekoliko približali vrhu lestvice, na četrtem mestu pa za vodilno Gorico zaostajajo za štiri točke. Tekmovalni premor so v Ljudskem vrtu izkoristili za regeneracijo, ob tem pa so se soigralci poslovili od dveh igralcev. Amar Rahmanović bo srečo pod soncem iskal v Celju, Gregor Bajde pa je bil posojen v italijansko Novaro. Slednji je bil sicer tudi del reprezentance do 21 let, v kateri je mariborske barve predstavljala še četverica nogometašev. Ob Luki Zahoviću, Dinu Hotiću, Aleksu Pihlerju in Denisu Šmeju pa sta Milivoje Novaković in Blaž Vrhovec s člansko izbrano vrsto gostovala v Litvi.

Darko Milanič, trener Maribora: »Z novim trenerjem so spremenili strategijo. Prej so igrali bolj všečno, zdaj so trdni, postavljeni na svoji polovici igrišča, gredo v dvoboje. Pričakujem, da bodo prišli v Ljudski vrt s strnjeno, zaprto formacijo. Mi pa jih moramo utrujati od samega začetka in izkoristiti naše prednosti, da odpeljemo tekmo v želeno smer.«

Marwan Kabha, vezist Maribora: »Dobro smo izkoristili vmesno obdobje brez tekem. Trdo smo delali, trener je dal dodatno samozavest ekipi in meni. Po lanski prvi sezoni igranja izven Izraela sem se zdaj že povsem privadil na novo okolje. Po dobrih igrah v šestih kvalifikacijskih dvobojih nam, žal, ni uspelo priti do skupinskega dela UEFA Evropske lige. Ta zgodba je za nami in zdaj smo vse moči usmerili v domače ligaško ter pokalno tekmovanje.«

Kdo je vroč?

Luka Zahović je po vrnitvi med vijolice potreboval zgolj nekaj sekund, da se je po ponovnem debiju v dresu Maribora veselil tudi zadetka. Napadalec je v Celju potrdil zanesljivo zmago 13-kratnih državnih prvakov, mladi nogometaš pa lepe spomine nosi tudi na dvoboje z Radomljami, saj je v sezoni 2014/15 v radomeljsko mrežo pospravil štiri od skupno 14 zadetkov. Še posebej pomemben je bil tisti v pokalnem tekmovanju, saj je bil prav Zahović tisti, ki je odločil potnika v četrtfinale Pokala Slovenije.

Ali ste vedeli?

Radomlje bodo nasprotnik Maribora tudi med tednom, ko se bosta tekmeca udarila za četrtfinalno vstopnico Pokala Slovenije. Z gostovanjem v Domžalah, kjer Radomljani gostijo svoja srečanja, pa Štajerci pričenjajo serijo štirih zaporednih tekem na gostujočih tleh. Žreb je nanesel, da so Mariborčani uvodni tekmi nove sezone gostili na domači zelenici, zdaj poleg zaključka prve četrtine prvenstva v Krškem v prvih dveh krogih druge četrtine tekmovanja gostujejo še v Kopru in Velenju. Milaničevi varovanci se bodo na domači zelenici znova predstavili v zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom, ko bodo nasproti stale Domžale.

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: /

Radomljani so se na reprezentančni premor odpravili s tremi točkami na svojem računu, a povratnik v prvoligaško druščino tudi v sedmem poskusu nove sezone ni uspel vknjižiti prve zmage v sezoni. Po Aluminiju in Celju je aktualni drugoligaški prvak remiziral še s Krškim, ki je po zaostanku sicer povedlo, a so tudi gostitelji našli odgovor na posavsko vodstvo in z golom kapetana Igorja Barukčića, ki je izkoristil najstrožjo kazen, prišli do dragocene točke. Po treh remijih si v Radomljah želijo še prve zmage, prvo priložnost za njo pa bodo imeli že v soboto, ko pa četo trenerja Janija Žilnika čaka zahtevno gostovanje v Ljudskem vrtu. A tudi Radomljani so se v preteklosti že dostojno kosali z močnim tekmecem, nenazadnje so v drugi medsebojni prvoligaški tekmi iztržili točko, Mariborčane pa so se morali pošteno namučiti tudi na domači zelenici, saj so Radomlje v prvi medsebojni tekmi sezone 2014/15 z goloma Janeza Zavrla tudi povedle.

Kdo je vroč?

Dušan Stoiljković radomeljski dres nosi že tretjo sezono. Srbski napadalec je bil močno orožje rumenih že v lanski sezoni, ko je z desetimi zadetki pristavil pomemben delež k vrnitvi med najboljše klube v državi. Mladi napadalec se je v tekmi s Krškim veselil prvega zadetka v letošnji sezoni, 21-letnik pa v lepem spominu nosi tudi gostovanje v Ljudskem vrtu izpred dveh let, saj se je v tekmi z Mariborom veselil prvenca na slovenskih nogometnih zelenicah.

Ali ste vedeli?

Tako kot v krstni prvoligaški sezoni, Radomljani tudi v drugem prvoligaškem poskusu že nekaj krogov neuspešno lovijo prvo zmago sezone. Radomljani so tri točke vknjižili z neodločenimi rezultati. V primerjavi s prvo sezono v Prvi ligi Telekom Slovenije je radomeljska četa bolje krenila v novo tekmovalno leto, saj so imeli mlinarji po sedmih krogih sezone 2014/15 na svojem računu še vedno ničlo. Prvo točko so vknjižili ob koncu prve četrtine prvenstva, ko so v devetem krogu remizirali s Krko, krog zatem pa so se v Kopru veselili tudi krstne prvoligaške zmage.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor tokrat zanesljiv
    Nogometaši Maribora so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje s 4:0 (2:0).

DELI NA