19.10.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Domžale

Prva liga Telemach, 14. krog

MARIBOR - DOMŽALE

22. oktober 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 11.671 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci do 15 let: 6 evrov
- družinski sektor: 9 in 4 evri
- VPS: 75 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Sven Šoštarič Karič

Malokdo, verjetno nihče, bi si pred začetkom sezone drznil napovedati, da se bosta Olimpija in Maribor v drugi večni derbi spustila s takšnim izhodiščem. Da bodo vijoličasti za zmaji zaostajali kar 13 točk. Jasno, Štajerci so prejšnjo nedeljo krvavo potrebovali zmago. Na igrišču je več želje kljub temu pokazala četa Alberta Riere in zasluženo prišla do polnega izkupička. Na drugi strani se ponovna osvojitev naslova najboljšega za Maribor zdi vse manj mogoča. Če hočejo ohraniti upanje na končno slavje, morajo aktualni prvaki začeti zbirati točke v pravem pomenu besede, prva priložnost pa se jim ponuja v soboto, ko v goste prihajajo neugodne Domžale.

Marin Laušić, vezist NK Maribor: "Kar se je zgodilo v prejšnjih dveh vikendih, nas je prizadelo. Skušali bomo to popraviti in upam na najboljši rezultat. Žal v soboto na tribunah ne bo navijačev, a bomo odmislili vse okoliščine in storili vse, da zmagamo. Moramo se vrniti v pozitiven ritem in v prihodnjih krogih izboljšati točkovni izkupiček."

Kdo je vroč

Če ne bi med mariborskima vratnicama v Stožicah stal Ažbe Jug, bi se lahko derbi za vijoličaste končal še precej slabše. Izkušeni vratar je s številnimi posredovanji svojo ekipo ohranjal pri življenju, pri najstrožji kazni Kvesića je krenil v pravo stran, a je bil Hrvatov strel predober. Jug se je sicer po dolgem, skoraj polletnem okrevanju na igrišče po spletu okoliščin (pordečeli Pridgar) vrnil že v zadnjih minutah tekme s Koprom.

Ali ste vedeli?

Med tednom so se v prestolnici nerazpoloženi Štajerci znesli nad limbuškim nižjeligašem. Pokalna tekma se je končala z vrtoglavih 9:0, kar je izenačena najvišja zmaga Maribora po osamosvojitvi (leta 2001 so z 0:9 padla Brda). Štirikrat je bil natančen Laušić, po enkrat so zadeli Božić, Brnić, Sirk, Tavares ml. in Rafiu. Vrnila sta se Milec in Watson, v kadru se je prvič znašel Kryeziu, na debi Iličića pa bomo morali še počakati.

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalsko-šišenski sosedski spopad je pretekli konec tedna pritegnil več pozornosti, kot bi je sicer. Bravo je ob Kamniško Bistrico prišel kot ekipa, ki je letos atomski Olimpiji nasula šest zadetkov in je bila zato pred tekmo morda celo v vlogi neizrazitega favorita. Na drugi strani je rumena družina Ljubljančane pričakovala s precej slabšo popotnico: remi proti Taboru, ki pa je imel znova grenak priokus – to je bila še ena v vrsti tekem, s katerih bi lahko ravbarji odnesli precej več. Kakorkoli, nekaj sto gledalcev na tribuni domžalskega športnega parka ni videlo zadetkov. Teh na tekmah Maribora in Domžal nikoli ne manjka, bo tako tudi tokrat?

Mirko Mutavčić, branilec NK Domžale: "Po treh zaporednih remijih bi radi prišli do polnega izkupička. Nekako moramo povezati igro v obrambi in napadu, se s skupnimi močmi zoperstaviti napadom ranjenega tekmeca in seveda biti bolj drzni v napadu. Ne bo lahko, a v ekipo se vrača Durdov, eden najboljših strelcev prvenstva, zato smo pred potjo v Maribor zagotovo bolj mirni."

Kdo je vroč?

Prejšnji petek je bil Franko Kovačević morda najbolj razigran nogometaš domžalske zasedbe, najbrž pa kar celotnega srečanja. V 18. minuti je mladega Hrvata za zadetek prikrajšala prečka, zato pa je posojeni nogometaš Hoffenheima na svoj račun prišel sredi tedna. Četrt ure pred koncem pokalnega obračuna z Ilirijo je z bele točke dosegel zadnji zadetek na srečanju in svojega četrtega v letošnji sezoni.

Ali ste vedeli?

Maribor z Limbušem ni imel težav, vse prej kot to pa lahko rečemo za Domžalčane. Ilirija, ki premore kar nekaj prvoligaških izkušenj, trenutno pa se udejstvuje v drugem kakovostnem rangu, se je izkazala za trd oreh. Rumena družina ga je strla šele slabe pol ure pred koncem, kakšne tri minute pa so Ljubljančani ob Kamniški Bistrici celo vodili. Domžalsko mrežo je zatresel Žiga Škoflek, ki je še do nedavnega nosil dres Mure.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.10.2022 | Prva liga Telemach
    Visoka zmaga Domžal v Ljudskem vrtu
    Nogometaši Maribora so v 14. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Domžalam z 0:3 (0:1).

DELI NA