Pred tekmo: Maribor - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog

MARIBOR - DOMŽALE

20. april 2021, ob 17.15

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Prva tekma po enomesečnem premoru se ni razpletla povsem po željah Mariborčanov. Kidričani so zajezili napad vijolic, Simon Rožman je debitiral s točko. Časa za obžalovanje ni, novega stratega petnajstkratnih državnih prvakov že v torek čaka prva domača preizkušnja. V Ljudski vrt prihajajo Domžalčani, ki jih je pred leti vodil tudi zdajšnji mariborski strateg. Če sta mreži v Kidričevem mirovali, lahko - glede na zadnje medsebojne spopade Maribora in Domžal - v torek pričakujemo festival zadetkov. Uvodna spomladanska preizkušnja ob Kamniški Bistrici je ob šestih golih postregla z delitvijo točk, novembra so se v tekmi preobratov in sedmih zadetkov veselili Štajerci. Se bo mariborski niz neporaženosti, ki na tekmah z Domžalami traja sedem tekem, nadaljeval tudi v torek?

Simon Rožman, trener Maribora: "Izgubili smo Pihlerja, ki je dobil udarec med tekmo v Kidričevem in ga nekaj dni ne bo z moštvom. Matko se vrača v kader, vprašljiv pa je nastop Mlakarja. Zadnji trening bo pokazal, ali bo lahko igral. Ostali na so na voljo, z izjemo Mitrovića in Bajdeta, ki sta že dalj časa v fazi okrevanja. Imamo nekaj odprtih vprašanj pri izbiri moštva, tisti, ki dobijo priložnost, pa jo morajo izkoristiti."

Ilija Martinović, branilec Domžal: "Načela in principi v igri pod vodstvom novega trenerja so drugačni, verjamem, da nam bodo prinesli uspehe. Upam, da se bo trud v čim krajšem času začel obrestovati. Delovna etika je izjemna, prisotno je zadovoljstvo, z veseljem opravljamo vse aktivnosti in izpolnjujemo trenerjeve zahteve. Zdaj pa je najbolj pomembno, da to izrazimo na pravi način na igrišču in začnemo zmagovati. Prvi korak moramo narediti že v torek."

Kdo je vroč?

Enajsti remi sezone je poskrbel za povečanje zaostanka za vodilno Olimpijo. Ljubljančani zdaj bežijo za štiri točke, tudi po zaslugi neučinkovitosti mariborskega napada. Štajerski poskusi so bili nenatančni na dveh zaporednih tekmah, obrambe Sobočanov in Kidričanov ni strl niti Jan Mlakar. Otrok domžalskega kluba je z osmimi zadetki najboljši strelec kluba, pod polovico izkupička pa se je podpisal med 23. in 26. krogom prvenstva. Tedaj je dvakrat zatresel sežansko mrežo, uspešen pa je bil tudi na tekmah z Gorico in Koprom. Bo zaigral tudi na torkovi preizkušnji?

Ali ste vedeli?

Simon Rožman se bo moral v zaključku sezone znajti brez Žana Kolmaniča, se je pa na zelenico vrnil Martin Milec. Bočni branilec je v Kidričevem zaigral prvič po 7. novembru. V mariborskem dresu so zaigrali tudi trije bivši člani Domžal. Ob Janu Mlakarju tudi Jan Repas in Rudi Požeg Vancaš, ki je domžalsko mrežo zatresel na zadnjih dveh tekmah. "Zakon bivšega" bosta skušala v torek potrditi tudi dva nekdanja upa vijolic. Damjan Vuklišević in Sven Šoštarič Karić sta v letošnji sezoni nezamenljiva člana rumene zasedbe.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Tudi Domžalčani so v zaključno četrtino tekmovanja vstopili z osvojeno točko. V dvoboju z Bravom so se dvakrat znašli v zaostanku, po zaslugi Daria Kolobarića in Mateja Podlogarja pa so se razveselili 41. točke v sezoni. Dejan Djuranović je dočakal prekinitev strelskega posta Daria Kolobarića, ki je na deseti ligaški zadetek čakal vse februarskega obračuna z Mariborčani. Obramba tokratnih gostiteljev nima najlepših spominov na Idrijčana, saj je Kolobarić Ažbeta Juga premagal na vseh treh dosedanjih tekmah. Ga lahko tudi na četrti? Enaindvajsetletni napadalec bo tudi v Ljudskem vrtu močno orožje domžalskega napada, ki je doslej dosegel 39 zadetkov. Od "ravbarjev" so učinkovitejši zgolj Mariborčani, bolj luknjasti pa sta obrambi obeh tekmecev. Bomo tudi v torek priča strelski eksploziji?

Mattias Kait, vezist Domžal: "Glede na to, da sem v Domžale prišel, ko je moštvo vodil Simon Rožman, imam o njemu zelo pozitivno mnenje. Sodelovali smo odlično in vesel sem, da se bomo znova srečali. To obenem predstavlja tudi kar nekaj dodatne motivacije. S soigralci smo se ustrezno regenerirali po sobotni tekmi, priprava na Maribor je prav tako v polnem zamahu. Jutrišnji dvoboj, ki ga lahko označim za izredno pomembnega, saj prinaša zares veliko, tako komaj čakamo."

Kdo je vroč?

Dejan Djuranović je po tekmi v Šiški dejal, da lahko domžalsko moštvo z dvignjeno glavo vstopa v naslednje preizkušnje. Rumena posadka se je v prestolnici dvakrat pobrala po rezultatskem zaostanku, veliko zaslug za točko pa ima Arnel Jakupović. Napadalec z avstrijskim potnim listom je podal za oba domžalska zadetka in nakazal, da bo v končnici sezone pomembno orožje Domžal. Dvakratni državni prvaki v Prvi ligi Telekom Slovenije lovijo tretjo Muro, še vedno pa so v igri za pokalno lovoriko. Konec meseca se bodo za polfinale udarili prav z Mariborčani.

Ali ste vedeli?

Simon Rožman je ob Kamniški Bistrici pustil močan pečat, prvič po slovesu od rumenih pa jim bo nasproti stal na uradni preizkušnji. Strokovnjak iz Štor je na domžalski klopi deloval med septembrom 2016 in septembrom 2019, v tem času pa je rumene vodil na 134 tekmah. Ob pokalnem naslovu se v Domžalah z veseljem spominjajo evropskih uspehov, ob skalpu Freiburga pa so Domžalčani namučili tudi Marseille in West Ham United. Lahko Rožmana v prihodnosti zasenči Dejan Djuranović? Zdajšnji strateg ima na drugi strani bogato zgodovino povezano z Mariborom, s katerim je osvojil šest naslovov državnega prvaka in bil del prve slovenske ekipe, ki je zaigrala v skupinskem delu UEFA Lige prvakov.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani osvojili Ljudski vrt
    Nogometaši Maribora so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:3 (0:3).

DELI NA