Pred tekmo: Maribor - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 35. krog

MARIBOR - DOMŽALE

19. junij 2020, ob 20.15

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečni obisk: 2.994 gledalcev)

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Aleks Pihler

Nogometaši Maribora so se po dveh bolečih porazih vrnili v zmagovalne tirnice. Štajerci so bili v Stožicah boljši od Brava, ki so ga strli s tremi zadetki v drugem polčasu. Mrežo Ljubljančanov je po prodoru Martina Milca načel Luka Zahović, ki je zadel prvič po 28. krogu prvenstva. Nekaj minut zatem je prednost po lepi akciji in podaji Kronavetra podvojil Marcos Tavares, usodo gostiteljev pa je zapečatil Gregor Bajde. Tavares in soigralci so se ob pomoči Mure in Triglava približali vodilnemu dvojcu, ki pa lahko za sanjski scenarij navijačev Maribora na zadnjih dveh tekmah osvoji le še točko. Mariborčani na drugi strani potrebujejo dve zmagi, tudi v nedeljo, ko bodo zadnjič to sezono zaigrali v Ljudskem vrtu. V mesto ob Dravi prihajajo Domžalčani.

Nemanja Mitrović, branilec Maribora: "Upajmo, da popravimo vtis s tekme proti Celju in se poslovimo z domačega stadiona z zmago. Teoretične možnosti za naslov sicer še obstajajo, skušali bomo oddelati svoje in počakati na druge rezultate. Toda zavedamo se, da smo svojo priložnost zapravili na tekmah proti ekipam s spodnjega dela lestvice. To se več ne sme ponavljati in nam mora biti dodaten motiv, da se dobro pripravimo ter uspešno začnemo novo sezono."

Kdo je vroč?

Gregor Bajde je bil tragični junak dvoboja s Celjem, saj je z avtogolom tlakoval pot do zmage bivšega kluba. Krilni nogometaš je srečanje z Bravom pričel na klopi, v igro pa je vstopil v drugem polčasu in s tretjim zadetkom na tekmi potrdil zmago vijolic. Mož iz Spodnjega Hotiča pri Litiji je v času, odkar moštvo vodi Sergej Jakirović, odigral šest tekem in se trikrat vpisal na seznam strelcev. S skupno 23 zadetki je na 46. mestu večne klubske lestvice ujel Jasmina Mešanovića in Oskarja Drobneta . Od aktualnih članov vijoličaste slačilnice so pred Bajdetom zgolj Tavares, Zahović in Mihelič.

Ali ste vedeli?

Marcos Tavares je v Ljubljani izboljšal lasten rekord. Brazilec je v Prvi ligi Telekom Slovenije dosegel že 155 zadetkov in se še utrdil na vrhu večne ligaške lestvice. Med nogometaši, ki tudi v letošnji sezoni igrajo v prvoligaški konkurenci, sta Tavaresu najbližje kar dva člana Maribora. Rok Kronaveter s skupno 88 goli zaseda 11. mesto in ga še dva gola ločita do preboja v večno deseterico, Luka Zahović pa si 19. mesto večne lestvice deli z Erminom Šiljakom in Daretom Vršičem. Trojica je v Prvi ligi Telekom Slovenije dosegla 74 zadetkov.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Zeni Husmani in Nikola Vujadinović

Domžalčani so bili v Kidričevem na pragu novega poraza, s katerim rumeni še ne bi dokončno potrdili obstanka v Prvi ligi Telekom Slovenije. Dejan Djuranović po tekmi ni izdal, kaj je svojim varovancem dejal med polčasom, a očitno je prebudil ekipo, saj so “ravbarji” v nadaljevanju tekme zaigrali precej bolje. Tudi na račun napak domače obrambe so tehtnico nagnili v svojo korist, v drugem delu dvoboja zabili kar petkrat in tri točke odnesli v Domžale. Po dolgem čakanju se je prvenca v domžalskem dresu veselil tudi Predrag Sikimić, ki je po izenačenju Luko Janžekovića še drugič premagal ob koncu tekme. V domžalskem taboru so si lahko po zmagi dokončno odločili, saj bodo v zadnjih dveh krogih povsem neobremenjeni. Se bo to poznalo tudi v nedeljskem obračunu z Mariborčani?

Gregor Sikošek, branilec Domžal: "Obstanek je zagotovljen, obenem pa je s tem prišla tudi prepotrebna sproščenost. Sedaj ni več razloga, da nastopamo v krču. Lahko igramo razbremenjeno, hkrati pa vemo, da je nova sezona blizu tako, da kljub vsemu ne smemo popuščati."

Kdo je vroč?

Preobrat rumenih v Kidričevem je pričel Matej Podlogar, ki je v uvodu drugega polčasa znižal domačo prednost. Po izenačujočem golu Predraga Sikimića je dvakrat udaril Arnel Jakupović, ki je po trenerski menjavi prvi strelec ekipe. Posojeni napadalec italijanskega Empolija je pod vodstvom stratega Dejana Djuranovića zabil že petkrat, s skupno desetimi zadetki pa je na vrhu klubske lestvice ujel Senijada Ibričića. Bo nekdanji član mladinskega pogona Juventusa uspešen tudi v Ljudskem vrtu?

Ali ste vedeli?

Dejan Djuranović se v nedeljo vrača v Ljudski vrt, kjer se je veselil številnih uspehov. Nekdanji vezist je lovorike osvajal že z Olimpijo, Mariboru pa je med leti 1998 in 2004 pomagal do šestih naslovov državnega prvaka. V vijoličastem dresu je odigral 175 uradnih tekem, zadnjo v šestem krogu sezone 2003/04, ko se je preselil ob Kamniško Bistrico. Tam je sklenil bogato kariero, nakar je v Domžalah opravljal še nekaj različnih vlog. Bil je športni direktor, trener mladinske ekipe, pomočnik trenerja v članski ekipi, po krajšem nabiranju izkušenj v Radomljah in Dobu pa je pred tedni postal še trener prve ekipe dvakratnih državnih prvakov.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor slavil proti Domžalam
    Nogometaši Maribora so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Domžale z 2:1 (1:0).

DELI NA