Pred tekmo: Maribor - Domžale

Pred tekmo: Maribor - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog

MARIBOR - DOMŽALE

13. marec 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečen obisk: 2.773 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Strnjeni prvoligaški spored prinaša nove zanimive obračune. V torkovem popoldnevu se pričenja 22. krog Prve lige Telekom Slovenije, ki ga bosta v Ljudskem vrtu odprli zasedbi Maribora in Domžal, druga in tretja ekipa prvenstva. Branilcu naslova državnega prvaka se je po uvodnih remijih odprlo, vijoličasti so v Dravogradu ugnali Ankaran Hrvatine in s tekmo manj zadržali štiri točke zaostanka za vodilno Olimpijo. Slednja bo v sredo gostila razpoložene Velenjčane, zahtevna naloga pa čaka tudi varovance Darka Milaniča. Maribor bo v 69. prvoligaški obračun z dvakratnim državnim prvakom zagotovo krenil brez Vrhovca in Doumbie, ki bo zaradi poškodbe kolenskih vezi počival šest tednov. Je pa Milaniča razveselila vrnitev Jana Mlakarja in Marka Šulerja, ki to pomlad še ni nastopil. Bo Korošec štajersko obrambo vodil že v torek?

Darko Milanič, trener Maribora: »Zdaj bo ob vsem pomembna tudi vrnitev gledalcev, s pozitivno podporo s tribun. Pogrešamo večje število zasedenih sedežev v Ljudskem vrtu, potem je marsikaj drugače. Ko ne zmagamo, nam ni lahko in ob takšnih trenutkih je podpora nujna. Ko pa vidimo zadovoljstvo na obrazih, dobimo dodatno potrditev, da se vse skupaj splača.«

Dino Hotić, vezist Maribora: »Led je prebit in upam, da ta zmaga pomeni začetek naše serije. Domžale so vedno zahteven nasprotnik, pričakujemo lahko agresivne goste, tekmo z veliko tempa in zanimivo za gledalce. Pričakujem pa tudi našo zmago. Pridobili smo na samozavesti, imamo kvaliteto in verjamem, da jo bomo izrazili na pravi način.«

Kdo je vroč?

Jasmin Mešanović tudi to pomlad dokazuje, da njegova vloga v moštvu Maribora ni naključna. Bosansko-hercegovski napadalec se je med zimo že prebil do mesta v izbrani vrsti, a se tedaj zaradi želje, da se čimbolje pripravi na klubsko nadaljevanje sezone, ni odzval vabilu novega selektorja Roberta Prosinečkega. Petindvajsetletnik verjetno ne obžaluje svoje odločitve, saj je zadnji dve preizkušnji pričel v začetni enajsterici, trenerju Milaniču pa se je za zaupanje zahvalil z zadetkoma v mreži Rudarja in Ankarana Hrvatinov.

Ali ste vedeli?

Bo Mešanović strelsko serijo nadaljeval tudi v spopadu z Domžalčani? Vprašanje ni naključno, saj je prav on kot zadnji to sezono ugnal domžalskega vratarja Ajdina Mulalića, ki je v golu zamenjal poškodovanega kapetana Dejana Milića. Mešanovićev rojak ob izredno čvrsti obrambi Domžal resda nima pretirano veliko dela, a se lahko s soigralci pohvali, da je domžalska mreža nedotaknjena že 572 minut, kar je trenutno najdaljši niz prvenstva. Rekord sicer pripada nekdanjemu domžalskemu vratarju, Nejc Vidmar je svoja vrata ohranil nedotaknjena kar 1.002 minuti.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani si ob dejstvu, da zadetka niso prejeli že 572 minut, lastijo še en rekord letošnje sezone. Zmaga v dvoboju z Gorico je bila že šesta v nizu, s čimer so rumeni poskrbeli za najboljši dosežek sezone. Domžalska serija zmag se je pričela še v lanskem letu, po obračunu z Mariborom, ki so ga slednji po golu v 58. minuti dvoboja dobili z 0:1. Zaključek jesenskega dela sezone je ponudil štiri tesne zmage z identičnim izidom, med drugim je z 1:0 padla tudi Olimpija. Delo med zimskim premorom je prineslo tudi učinkovitejše predstave, domžalski nogometaši so ob trdni obrambi dosegli sedem zadetkov. Po štirih golih v ankaranski mreži so tri žoge končale tudi za hrbtom goriškega vratarja Januša Štruklja, ki je z nekaj odličnimi posredovanji preprečil višji poraz svojega moštva. Lahko Rožmanova četa podobno učinkovitost ponovi tudi v Ljudskem vrtu?

Amedej Vetrih, vezist Domžal: »Vsaka tekma je zgodba zase, zato moramo pozabiti na ta niz in se osredotočiti na naloge, ki jih moramo uresničiti na jutrišnjem obračunu v Mariboru. Veselimo se začetka tekme, saj se bomo pomerili z odličnim nasprotnikom - udeležencem lige prvakov. Najpomembnejša misel pred tekmo je ta, da moramo pokazati svoj maksimum. Zbrani in agresivni bomo morali biti skozi vseh devetdeset minut.«

Lovro Bizjak, napadalec Domžal: »V Mariboru nas čaka izredno težko delo, navsezadnje igramo proti aktualnemu državnemu prvaku in udeležencu lige prvakov. To pove vse o kakovosti naših naslednjih tekmecev. Vsekakor pa bomo v Ljudskem vrtu dali svoj maksimum.«

Kdo je vroč?

Med vidnejšimi členi v obeh pomladanskih preizkušnjah je bil tudi Agim Ibraimi. Makedonski reprezentant je zaradi birokratskih zapletov potreboval več časa za debi, kot si je želel sam, saj je jeseni odigral štiri srečanja, spomladi pa je obe tekmi pričel v začetni enajsterici. Ibraimi še čaka na prvenec v rumenem dresu, a je bil blizu njega že v prvi tekmi nadaljevanja sezone, ko je po prefinjenem udarcu zatresel okvir gola, v nekaj izrednih priložnostih pa se je znašel tudi v obračunu z Gorico. Se lahko nekdanji član Maribora prvega zadetka veseli v prvi tekmi po povratku v Ljudski vrt?

Ali ste vedeli?

Domžalski nogometaši bodo v štajerski prestolnici lovili sedmo zaporedno zmago in podaljšanje niza brez zadetka. Še večji motiv bo dejstvo, da lahko rumeni na zelenici aktualnega prvaka vknjižijo jubilejno, tisočo točko na tekmah Prve lige Telekom Slovenije. Četa trenerja Rožmana za izpolnitev tega cilja potrebuje zmago, v 668 prvoligaških tekmah so nabrali 997 točk. Pet od skupno 272 zmag so rumeni vknjižili še v prvi sezoni po osamosvojitvi, ko je zmaga prinesla dve točki. Bodo Domžalčani po Mariboru, Celju, Gorici in Kopru že v Mariboru postali peti klub s štirimestnim številom točk?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani osvojili Ljudski vrt
    Nogometaši Maribora so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:2 (0:1).

DELI NA