16.03.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Celje

Prva liga Telemach, 28. krog

MARIBOR - CELJE

19. marec 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- družinski sektor: 9 evrov
- otroci: 4 in 6 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Nemanja Mitrović

Potem ko so Mariborčani v Kidričevem komajda izvlekli točko in razočarali navijače, je bil remi, ki so ga vpisali prejšnji konec tedna, nekoliko bolje sprejet. Znova so se serijski slovenski prvaki reševali v izdihljajih srečanja, a jim tokrat nasproti ni stala zadnjeuvrščena ekipa lige, temveč prekmurski predstavnik med prvoligaši. S skupnimi močmi so vijoličasti in črno-beli poskrbeli za dokaj gledljiv obračun, ki ni dal zmagovalca. Zadnje tri točke so Štajerci vpisali pred dvema tednoma, da pa so še vedno dokaj trdno zasidrani na vrhu prvenstvene razpredelnice, se imajo v prvi vrsti zahvaliti tekmecem. Se bodo v soboto vendarle vrnili na zmagovita pota?

Radovan Karanović, trener NK Maribor: "Celjani so v dobri fazi, nedvomno so z rezultati na prejšnjih tekmah poskrbeli za stabilnost ekipe in dodatno samozavest. Pričakujem, da bodo igrali na zmago. Pripravili se bomo na vse možnoe situacije, pomembno je, da se odzovemo, kot znamo. Storili bomo vse, da bi šli na krajši premor z zelo dobro energijo."

Gregor Sikošek, branilec NK Maribor: "Vemo, da Celje sodi višje kot kaže trenutna podoba lestvice. Premagali so Olimpijo v gosteh, moramo na igrišče s popolno zbranostjo. Strokovni štab nam bo predstavil načrt za tekmo, poznamo nasprotnike, ki vztrajajo pri napadalni igri, kar pa omogoča tudi več možnosti za naše priložnosti. Liga je izenačena, vsak lahko premaga vsakogar. Zato se je pomembno osredotočiti na vsako tekmo posebej. Imamo prednost, želimo jo zadržati ali povečati. Škoda, da ne moremo igrati pred gledalci, podpora s tribun bi veliko pomenila, a se bomo morali znova prilagoditi. Želja je zmaga, da gremo mirno na reprezentančni premor."

Kdo je vroč?

Vijoličastemu napadu je po tekmi prisilnega počitka znova načeloval Ognjen Mudrinski, a Srb ni imel svojega dne. Zato pa je odgovornost znova prevzel veteran: v Kidričevem je bil to Marcos Tavares, tokrat je vlogo zlate menjave odigral Rok Kronaveter. Petintridesetletnik je četrti zadetek v letošnji sezoni dosegel kakšnih pet minut po vstopu v igro, ko ga je na »drugi vratnici« našel oster predložek Đorđa Ivanovića.

Ali ste vedeli?

Na Štajersko je znova romalo lepo število reprezentančnih vabil. Gregor Sikošek se je znova znašel na seznamu selektorja Keka (prijateljski tekmi s Hrvaško in Katarjem), Antoine Makoumbou se bo boril za grb Konga. Milenko Ačimović si bo iz mariborskih vrst sposodil Nina Žuglja in (prvič) Aljaža Antolina, iz celjskih pa Davida Zeca, Dušana Stojinovića in Tjaša Begića. Konec marca jih čakata obračuna s Kosovom.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Vse kaže, da so Celjani naposled začeli uresničevati ideje Simona Rožmana, po zmagi nad Domžalami pa so bili prejšnji konec nagrajeni s še enim kompletom točk. Zaslužili (v vseh pomenih besede) so si ga v prestolnici, kjer so na kolena spravili zasedbo Olimpije. Ta jih, to je treba priznati, ni vzela dovolj resno: Dino Skender je za spopad s Štajerci sestavil precej vprašljivo začetno enajsterico. Hrvaški strateg je svojo odločitev obžaloval že po nekaj minutah nadaljevanja. Grofi so odigrali izreden drugi polčas, v ljubljanski mreži pa bi se lahko štirim žogam hitro pridružila še kakšna. Bodo podobno razpoloženi tudi na svoji strani Trojan?

Amadej Brecl, branilec NK Celje: "Smo v pozitivnem nizu, ki ga želimo proti Mariboru podaljšati. Zavedamo se, da nam ne bo lahko, a verjamem, da smo pripravljeni na izziv. V Ljudski vrt odhajamo pozitivno naravnani."

Kdo je vroč?

Zmaje je pokopal Mićo Kuzmanović. Nogometaš iz Bosne in Hercegovine je v 49. minuti v prazno mrežo pospravil odbitek za celjsko vodstvo, prste pa je imel vmes tudi pri tretjem in četrtem zadetku svoje ekipe. Nekaj trenutkov pozneje se je tako vpisal še med podajalce (njegov predložek je našel Ivana Božića), za piko na i pa je po dobri uri igre izsilil še prekršek za najstrožjo kazen. Realiziral jo je Duje Čop.

Ali ste vedeli?

Benjamin Verbič je zadnjih nekaj dni treniral skupaj s celjskimi nogometaši, nato pa je na svoj naslov prejel ponudbo Legie. Osemindvajsetletnik, ki je v dresu Celja med elito zbral 103 nastope, se bo kot posojen nogometaš kijevskega Dinama na Poljskem udejstvoval do konca sezone. »Beni, srečno in vedi, da si na Stadionu Z'dežele vedno dobrodošel!« so grofi nekdanjemu članu sporočili prek družabnih omrežij.

 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.03.2022 | Prva liga Telemach
    Štajerski derbi Mariboru
    Nogometaši Maribora so v tekmi 28. kroga prve lige Telemach premagali Celje z 1:0 (0:0).

DELI NA