Pred tekmo: Maribor - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog

MARIBOR - CELJE

19. september 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Mauro Camoranesi se je na klopi Maribora predstavil z zmago, a je po ognjenem krstu priznal, da na zelenici Ljudskega vrta še ni videl podobe, ki jo želi. Je pa ob dodal, da je pomembno novo poglavje odpreti z zmago. Štajerci so s kompletom točk skočili na vrh ligaške razpredelnice, tehtnico pa so v svojo korist nagnili ob koncu prvega polčasa. Aljoša Matko, Jasmin Mešanović in Nemaja Mitrović so v razmaku šestih minut trikrat zatresli mrežo Brava, zmago je v končnici tekme potrdil še Jan Mlakar. Mariborčani so bili tokrat izjemno učinkoviti, kar bodo skušali ponoviti tudi v soboto, ko jih čaka že stoti štajerski derbi s Celjem. Grofje so lani dobili kar tri medsebojne obračune, nove sezone pa niso odprli po željah. Aktualni državni prvak v treh krogih še nima zmage. Kdo se bo veselil v soboto?

Jan Mlakar, napadalec Maribora: "Začeli smo novo zgodbo, z novim trenerjem in novo energijo. Jasno je, da je v takšnih trenutkih iz psihološkega vidika zelo pomembno takoj osvojiti tri točke. Uspelo nam je in zdaj lahko na tem gradimo za naprej. Zmaga ima še večji pomen kot tri točke za lestvico. V naslednje obdobje lahko gremo bolj samozavestni in sproščeni. S tem bo prišla do izraza tudi igra, saj kvaliteta moštva ni vprašljiva."

Kdo je vroč?

Maribor je dolgo lomil odpor Brava, ki je bil vse do prvega gola podjetnejši tekmec. To sta po koncu dvoboja priznala tako Dejan Grabić kot Mauro Camoranesi. Argentinsko-italijanski strateg si je lahko oddahnil ob koncu prvega polčasa, ko so njegovi varovanci v kratkem razmaku dosegli tri zadetke. Ljubljansko mrežo je načel Aljoša Matko, ki se je na tekmi z nekdanjim klubom veselil prvega gola v dresu članske ekipe Maribora. Belokranjec je dobro formo kazal že v dresu mlade izbrane vrste, saj je zadel tako v Italiji kot na Madžarskem.

Ali ste vedeli?

Camoranesi je ob debiju pošteno premešal karte. Tekmo so si s tribune ogledali Luka Zahović, Blaž Vrhovec, Kenan Pirić, Felipe Santos, Žan Kolmanič, Rene Mihelič in Špiro Peričić, ob poškodovanem Bajdetu je zaradi bolezni manjkal Jan Repas. Na klopi so se ob spremembi sistema - na sredini igrišča je četverica zaigrala v liniji - med drugimi znašli Rok Kronaveter, Aleks Pihler pa tudi Mitja Viler, posledično pa je nekaj sprememb doživela tudi začetna enajsterica. Camoranesi je že v času, ko je deloval v Sežani, v boj le redko poslal enako ekipo, to si lahko ob širokem kadru privošči tudi v Mariboru.

 

CELJE

Prepoved nastopa: Josip Ćalušić

Četa Dušana Kosiča nove sezone ni odprla po željah, aktualni državni prvak pa po treh krogih Prve lige Telekom Slovenije še čaka na prvo zmago. Celjani imajo na svojem računu zgolj eno točko, nazadnje pa so na domači zelenici izgubili z Domžalčani. So pa grofje v tretjem poizkusu dočakali prvi zadetek v letošnjem prvenstvu. Gol Žana Zaletela na koncu ni zadostoval za vsaj točko, ki so jo Celjani lovili z igralcem manj. Kmalu po znižanju zaostanka je moral igrišče zapustiti Josip Ćalušić, ki v štajerski prestolnici ne bo imel pravice nastopa. Celjska zasedba bo skušala tudi brez Hrvata v enajsterici ponoviti dosežek iz minule sezone, ko so rumeno-modri dobili obe tekmi v Ljudskem vrtu. Se bodo v taboru državnih prvakov v četrtem krogu Prve lige Telekom Slovenije razveselili prve zmage?

Žan Zaletel, branilec Celja: "Zagotovo je nekoliko drugače po treh tekmah brez zmage. Tudi prejšnje sezone nismo pričeli dobro, nismo zmagali na prvih šestih ali sedmih tekmah, vendar smo se nato dvignili in stopnjevali svojo formo. Vemo, da je vsak nasprotnik v ligi težav, na vsakega se moramo dobro pripraviti, ni lahkih tekem. Ker smo prvaki, se vsi na nas pripravijo še bolje in nas hočejo premagati. Mi moramo odgovoriti in dopustiti čimmanj možnosti, da jim to uspe."

Kdo je vroč?

Žan Zaletel je avtor prvega celjskega zadetka v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije. Branilec iz Zasavja je bil lani eden najzaslužnejših, da so v knežjem mestu slavili zgodovinski naslov državnega prvaka. Mladi reprezentant Slovenije je bil uvrščen v idealno enajsterico sezone, pri 21 letih pa ima na svojih plečih že nekaj pomembnih izkušenj. V prvoligaški konkurenci je zbral že 64 nastopov, njegova vloga pa bo v teh trenutkih, ko Celju ne gre, še pomembnejša.

Ali ste vedeli?

Celje se je v dvoboj z Domžalami podalo brez Daria Vizingerja, ki se je med reprezentančnim premorom preselil v avstrijski Wolfsberger. Medžimurski napadalec je medtem že dočakal krstni nastop, debi v dresu koroškega kluba pa je kronal z golom v mreži aktualnega prvaka Salzburga. Lani prvega strelca Celja je na sobotni tekmi z Domžalami zamenjal Mičo Kuzmanović, ki je po težavah s poškodbo dočakal prve minute. Nekdanji član Rudarja ni uspel resneje ogroziti Grege Sorčana, bo nevarnejši v Ljudskem vrtu?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.09.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvaki do točke v Mariboru
    Nogometaši Maribora in Celja so se v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1).

DELI NA