Pred tekmo: Maribor - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog

MARIBOR - CELJE

12. junij 2020, ob 20.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečni obisk: 3.181 gledalcev)

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Bo Mariborčane nov poraz v Sežani stal krone za naslov državnega prvaka? Štajerci so se v Sežani opekli že jeseni, isto usodo pa so doživeli tudi v četrtek, ko so vnovič prejeli štiri zadetke. Olimpija ni imela težav z zadnjim Rudarjem, zmaji so prednost pred rivalom iz mesta ob Dravi povečali na sedem točk. Maribor bo, če želi priti do preobrata, v štirih krogih potreboval kar tri spodrsljaje Ljubljančanov, že v nedeljo pa jih čaka štajerski derbi z razigranimi Celjani. Grofje s štirimi točkami manj ostajajo v igri za zgodovinski naslov, na strani zasedbe iz knežjega mesta pa je tudi statistika dvobojev v letošnjem prvenstvu. Rumeno-modri so dobili obe domači tekmi, bodo tudi po gostovanju v Ljudskem vrtu ostali v igri za prvo mesto?

Jasmin Mešanović, napadalec Maribora: "Čaka nas neugodna ekipa Celja, ki je potrdila, zakaj je povsem enakovredno v boju za naslov prvaka. Imajo veliko dobrih posameznikov, ki imajo vidno vlogo. Ob tem pa so z uspešnim nizom pridobili na samozavesti in so v fazi, ko lahko vidimo, da jim marsikaj uspeva ter skoraj vsak uspešen udarec gre v gol. Mnogi so menili, da bodo sčasoma padali, toda Celjani s tekme v tekmo le še stopnjujejo dobre igre. Maribor je pod večjim pritiskom, mora na vsaki tekmi zmagati in se težko sprejemajo neuspehi, oni pa igrajo neobremenjeno in so glede na trenutno situacijo v psihološki prednosti. To pa pred našim nedeljskim obračunom nič ne pomeni. Imamo dolgo klop in v Ljudskem vrtu smo vedno favoriti."

Kdo je vroč?

Zasedba Sergeja Jakirovića na Krasu ni imela svojega dne. Štajerci so sicer pritiskali proti vratom Ariana Renerja, ki pa se po vodilnem golu Špira Peričića ni več pustil premagati. Mariborski strateg je v Sežani sicer pošteno premešal začetno enajsterico, a je vnovič pogrešal Roka Kronavetra. Slednji je pred dnevi pričel s treningi, a še ni bil nared za nastop v Sežani. Morda je bila prav njegova prisotnost na zelenico tisto, kar je Mariboru manjkalo za drugačen razplet dvoboja z neugodnimi Sežanci.

Ali ste vedeli?

Marcos Tavares je v nedeljo odločil štajersko-prekmursko obračun z Muro, v Sežani pa je tekmo pričel v začetni enajsterici. Brazilec na Krasu ni bil pri udarcu, če pa bo zaigral tudi na nedeljskem štajerskem derbiju, bo v statistiko vknjižil jubilejni, 400. nastop v Prvi ligi Telekom Slovenije. Tavares bi se z novim nastopom na šestem mestu večne lestvice Prve lige Telekom Slovenije izenačil z Miranom Srebrničem. Pred kapetanom Maribora bi tako bili le še Simon Sešlar (405), Danijel Brezič (406), Janez Strajnar in Dušan Kosič (oba 421) ter Sebastjan Gobec (488 tekem v PLTS).

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celje se ne zaustavlja. Varovanci Dušana Kosiča so, potem ko so s preobratom v Šiški prišli do izredno pomembne zmage, premagali tudi Domžalčane. Grofje so prvič po izbruhu koronavirusa zabili več kot dva gola, za hrbet Ajdina Mulalića so pospravili štiri žoge. Celjani so po učinkoviti predstavi v drugem polčasu vknjižili nov komplet točk in s 17. zmago ostali v igri za sam vrh lestvice. V celjskem taboru s tedna v tedna poudarjajo, da se z lestvico ne obremenjujejo, so pa v primerjavi z Mariborom v precej boljšem položaju, saj jih še čaka dvoboj z Olimpijo in bi ob morebitnem spodrsljaju Ljubljančanov sami odločali o svoji usodi. Zmaji bodo nasproti Celjanov stali v zadnjem krogu, že v nedeljo pa se rumeno-modra četa odpravlja v Ljudski vrt.

Matjaž Rozman, vratar Celja: "V garderobi vlada odlično vzdušje, s soigralci se odlično razumemo. Že dolgo nisem bil v tako pozitivni slačilnici, kot je trenutno v Celju. Verjamem, da bo to tudi v nedeljo ključ do uspeha. Naša prva misel je ne prejeti zadetka in zadržati ničlo, v napadu pa imamo štiri odlične napadalce, zato verjamem, da lahko premagamo tudi Jasmina Handanovića. Maribor ima odlične posameznike in veliko individualne kakovosti. Na njih se moramo osredočiti kot na celotno ekipo. Z našo taktično dovrščeno igro lahko pridemo do uspeha."

Kdo je vroč?

Mitja Lotrič je bil znova osrednji junak Celja. Kapetan grofov je v domžalsko mrežo pospravil dve žogi, s skupno 18 goli pa se je povsem odlepil od zasledovalcev. S petimi goli manj mu sledi kidričevski napadalec Ante Živković. Prekmurec v tej sezoni igra v življenjski formi, ob bogati beri zadetkov pa se lahko pohvali še z desetimi asistencami. V tem pogledu je pred otrokom Fazanerije zgolj klubski soigralec Dario Vizinger, s katerim Lotrič odlično sodeluje v napadu rumeno-modrih.

Ali ste vedeli?

V dvoboju z Domžalami se je novega gola veselil tudi Dario Vizinger. Medžimurec ima na svojem računu 21 zadetkov, s skupno 33 goli v celjski opravi pa se je povsem približal Romanu Bezjaku, ki z zadetkom prednost zaseda sedmo mesto večne klubske razpredelnice. Večni deseterici se je z dvema žogama v mreži Domžal močno približal tudi Mitja Lotrič. Deseterico najboljših strelcev zaključujeta Darijo Biščan in Simon Sešlar, Lotriča pa do nekdanjih grofov ločijo še štirje natančni udarci.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA