Pred tekmo: Maribor - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 15. krog

MARIBOR - CELJE

26. oktober 2019, ob 16:55

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečni obisk: 4.143 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

MARIBOR

Prepoved nastopa: Aleks Pihler

Potem, ko so se po dveh mučnih mesecih vijoličasti le povzpeli na vrh prvenstvene razpredelnice, so se tam zadržali natanko osem dni. Že v naslednjem krogu se je obračun z Muro končal brez zmagovalca in prvo mesto se je vrnilo v roke Ljubljančanov. Delitev točk z neugodnimi Prekmurci je v vseh pogledih povsem sprejemljiv rezultat, je pa Mariborčane glava toliko bolj bolela v nedeljo. Četa Darka Milaniča je na Krasu doživela pravi polom, čeprav so pred spopadom s sežanskim novincem veljali za izrazitega favorita. Bodo vijolice spet prave ta konec tedna, ko bo Ljudski vrt gostil razigrane Celjane?

Rok Kronaveter, vezist NK Maribor: "Popraviti moramo slab vtis iz Sežane, tega se dobro zavedamo. Jasno je, da znamo in moramo igrati boljše, to je treba pokazati že ob prvi naslednji priložnosti. Tekma proti Celju bo zahtevna, v letošnji sezoni imajo naši sobotni gostje manj nihanj. Toda zanima nas le zmaga."

Kdo je vroč?

Nekaj upanja je razglašeni mariborski zasedbi v 38. minuti vlil Luka Zahović. Ostra podaja Dina Hotića se je od Zebića odbila do mladega napadalca, ki je žogo s kakšnih štirih metrov pospravil za hrbet Davida Adama. V podobnem položaju se je 23-letnik znašel tudi nekaj minut kasneje, a z neposredne bližine stresel vratnico. To je bila le ena v nizu mnogih zapravljenih priložnosti, ki bi tekmo lahko obrnile v drugo smer.

Ali ste vedeli?

Kapetanski trak je na obračunu s Sežančani opravil manjšo štafeto. Na igrišče je z njim sprva pritekel Luka Zahović, ga pred prvim sodnikovim žvižgom predal Aleksandru Rajčeviću, ta pa ga je med polčasom nato vrnil mariborski enajstici. Ob vstopu Marcosa Tavaresa v 62. minuti je seveda romal na roko legendarnega Brazilca, skupno je lastnika torej zamenjal kar trikrat.

CELJE

Prepoved nastopa: /

Grofi so se pretekli konec tedna v knežjem mestu veselili zmage, a so tri točke vpisali z nekaj sreče. Levji delež k celjskemu slavju so z nekaj neverjetnimi napakami prispevali kar gostje sami. Dušana Kosića in druščine to kakopak ne bo pretirano motilo, kljub temu pa bodo na sobotnem derbiju z Mariborčani enostavno morali odigrati nekoliko drugače. S polnim izkupičkom bi celjska četa lahko skočila kar na tretje mesto, ki Evropo prinaša ne glede na razplet v pokalnem tekmovanju. Na drugi strani enako težo nosi poraz, ki bi grofe najverjetneje izločil iz bitke za vrh. Kakšna usoda čaka Celjane?

Kdo je vroč?

V 35. minuti je Luka Kerin ulovil visoko podajo Daria Vizingerja in se znašel v nevarnem položaju, nato pa ga je nekoliko nespametno nepravilno zaustavil Nikola Vujadinović. Odgovornost je prevzel Mitja Lotrič in dosegel že svoj tretji zadetek z bele pike v letošnji sezoni. Srečanje je v 71. minuti odločil prav Kerin, ki je bil najhitrejši pri odbiti žogi.

Ali ste vedeli?

Prvi štajerski derbi v letošnji sezoni je pripadel Celjanom. Takrat so se z aktualnimi državnimi prvaki spopadli pred svojimi gledalci, ti pa so prvi zadetek videli v 29. minuti, med strelce se je vpisal Luka Kerin. V 35. minuti je Luka Zahović zapravil najstrožjo kazen, izid je nato v 67. minuti poravnal Rudi Požeg Vancaš. Tekma je bila odločena v 84. minuti, ko je lastno mrežo zatresel Špiro Peričić.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor dobil štajerski derbi
    Nogometaši Maribora so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 1:0 (0:0).

DELI NA