Pred tekmo: Maribor - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

17. maj 2017, ob 20:15: MARIBOR - CELJE

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečen obisk: 4.238 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov (v predprodaji 8 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 6 evrov (v predprodaji 4 evre)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- brezplačne vstopnice

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: Blaž Vrhovec

Maribor bo rane po presenetljivem porazu v Kidričevem celil v štajerskem derbiju s Celjem, ki je v prejšnjem krogu prav tako nepričakovano ostalo brez točk. Darko Milanič je pred dvobojem z Aluminijem pošteno prevetril začetno enajsterico, krstne prvoligaške minute pa je v Kidričevem okusil Žan Karničnik, v nadaljevanju dvoboja pa tudi Luka Uskoković. Obrambni dvojec s soigralci ni uspel preprečiti šele četrtega poraza v letošnji sezoni, kar dva pa so vijoličasti doživeli v tekmah z Aluminijem, ki je v štirih tekmah z državnim prvakom iztržil sedem točk. Prav toliko točk so v treh letošnjih štajerskih derbijih s Celjem iztržili Mariborčani, ki ne skrivajo želja, da želijo sezono skleniti z rekordno prednostjo pred prvim zasledovalcem. Vijolice Olimpiji bežijo za 13 točk, rekordna razlika pa znaša 20 točk.

Dino Hotić, vezist Maribora: »Tudi prvi gol nasploh za Maribor mi ni prinesel pravega veselja, saj smo izpadli iz pokalnega tekmovanja. Zdaj smo ob mojem prvem prvenstvenem golu izgubili, ampak tudi to je sestavni del nogometa. Gremo naprej, sezona še ni končana in že proti Celju bomo skušali pokazati našo pravo podobo. Tisto, s katero smo se zasluženo prebili na vrh lestvice.«

Kdo je vroč?

Darko Milanič je tudi po porazu z Aluminijem zatrdil, da bo v zaključku sezone vztrajal pri enajsterici, v kateri bodo igrali nogometaši, ki so doslej igrali manj. Enajsterica bo doživela najmanj eno spremembo, saj Blaž Vrhovec nima pravice nastopa, po prestani kazni pa se v kader vračata Luka Zahović in Mitja Viler. Tako bo morda Dino Hotić tekmo vnovič pričel na sredini igrišča, kamor je bil pomaknjen v drugem polčasu tekme z Aluminijem. Vezist je ob koncu srečanja z natančno izvedenim udarcem omilil poraz, a krstni prvoligaški zadetek v dresu Maribora ni prinesel pretiranega veselja.

Ali ste vedeli?

V Ljudskem vrtu so se spomladi razveselili že treh lovorik. Kot prvi so zmago v 3. SNL sever potrdili nogometaši drugega moštva. Zgledu varovancev trenerja Breberja je sledila Milaničeva četa, naslov državnega prvaka pa je med vikendom potrdila tudi kadetska selekcija trenerja Milana Žurmana, sicer še enega dolgoletnega člana vijolic. Vodilne Domžale lovijo tudi mladinci Maribora, ki se družno s kadetsko selekcijo borijo tudi za zmago na skupni lestvici kadetskega in mladinskega tekmovanja. Le-ta prinaša nastop v UEFA Mladinski ligi prvakov, ob tem pa so Mariborčani v igri tudi za pokalni naslov. V finalu mladinskega pokalnega tekmovanja bo nasprotnik ljubljanski Bravo.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Tako kot nedeljski dvoboj v Kidričevem, je tudi petkovo srečanje v knežjem mestu postreglo s presenečenjem. Celjani so bili v tekmi s Krškim že na pragu zmage, a so v končnici dvoboja ostali tudi brez točke, po tem ko so Krčani po izenačenju v 78. minuti v sodniškem dodatku prišli do zmage. Grofje so tako močno poslabšali svoj položaj v boju za evropsko vozovnico, saj so se Goričani po zmagi proti Rudarju vnovič odlepili na pet točk razlike. Za podaljšanje upov glede preboja na evropsko sceno Jovićevićeva zasedba v Ljudskem vrtu skorajda nujno potrebuje zmago, ob tem pa morajo rumeno-modri računati tudi na pomoč Domžalčanov, ki bodo na Ptuju gostili svoje zasledovalce Goričane. Lahko Celjani še zapletejo boj za evropske vozovnice?

Igor Jovićević, trener Celja: »Čaka nas velika tekma, kjer psihološki pritisk ni potreben, igramo proti državnemu prvaku. Vsakemu je to dodatna motivacija in tudi psihološka vloga trenerja tu ni več potrebna. Pred nami je dobra tekma, da se pokažemo, potrdimo kvaliteto in moštveni duh, razmišljati moramo pozitivno in verjeti v dober rezultat.«

Jure Travner, kapetan in branilec Celja: »Mi gremo naprej in ne obupujemo. Do konca prvenstva so še tri tekme, na voljo je še devet točk. Zmagati bo potrebno vse, da dosežemo naš cilj. Jaz verjamem v to in v Maribor gremo po zmago. Zavedamo se, da bo težko, saj igramo proti državnim prvakom, ampak verjamemo, da se še lahko uvrstimo v evropske kvalifikacije, zato gremo na vse ali nič in kar se bo zgodilo, se bo zgodilo.«

Kdo je vroč?

Dalibor Volaš je imel v tekmi s Krškim na nogi udarec za zmago, a je Marko Zalokar strel z bele točke zaustavil in pri izidu 1:0 svoje moštvo obdržal v stiku s Celjem. Prav Ankarančan je z natančno izvedenim prostim strelom že v prvem polčasu Celju priigral prednost in se s 84. zadetkom še približal deseterici najboljših strelcev v zgodovini Prve lige Telekom Slovenije. Kot že nekajkrat zapisano, Primorca do izenačenja z Antejem Šimundžo, ki zaključuje deseterico, ločijo še trije zadetki.

Ali ste vedeli?

Če bo Celjanom v zaključku letošnje sezone uspeli preobrniti položaj v lovu na evropske vozovnice, se bodo lahko v knežjem mestu razveselili še desete evropske sezone. Grofje so na evropski sceni nazadnje igrali leta 2015, ko so izgubili obe temi s poljskim Slaskom, največ ovir pa je celjski klub preskočil leta 2001. V zdaj že nekaj let nekdanjem evropskem tekmovanju Intertoto so se celjski nogometaši najprej poigrali z danskim Aarhusom, ki so ga izločili s skupnim izidom 7:1, podobno po rezultatu 6:1 storili še s Petržalko, v tretjem krogu pa je bila boljša švicarska zasedba Lausanne.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani ugnali Maribor
    Nogometaši Maribora so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 0:2 (0:0).

DELI NA