28.11.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Bravo

Prva liga Telemach, 18. krog

MARIBOR - BRAVO

29. november 2022, ob 18.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 11.671 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci do 15 let: 6 evrov
- družinski sektor: 9 in 4 evri
- VPS: 75 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Maribora bodo jesenski del državnega prvenstva zaključili s serijo treh tekem v Ljudskem vrtu. Aktualni državni prvaki se bodo od novembra poslovili z dvobojem proti Bravu, ki za torkovimi gostitelji zaostajajo za tri točke. Kakšna bo razlika po koncu srečanja? Cilj Damirja Krznarja in njegovih varovancev je jasen, pred zimskim premorom želijo dobiti vse tri preizkušnje in se z nadaljevanjem uspešne serije približati Koprčanom, Sobočanom in Celjanom. Čeprav vijoličasti v letošnji sezoni na domačem igrišču niso blesteli, pa bodo glede na trenutna razmerja, tudi na tekmah z Radomljami in Gorico postavljeni v vlogo favorita. A najprej je potrebno opraviti s prvim srečanjem, nasprotnik pa bo vselej žilavi Bravo.

Josip Iličić, vezist Maribora: "Pričakujem, da bomo nadaljevali, kjer smo se ustavili. Vremenske razmere ne smejo pomeniti izgovora, prav tako ni pomembno, kdo je na nasprotni strani. Na našem igrišču bodo pogoji za igro odlični tudi v decembru, o tem ni dvoma. Želimo zmagovati in se zavedati, da je lepo, ko se zmaga, a že minuto po odigrani tekmi je treba pozabiti, kaj je bilo ter se usmeriti k naslednji. S prikazanim pa moramo priti do tiste točke, da se bodo morali v gostujočih ekipah, ki pridejo v Ljudski vrt, zavedati, da so prišli na naš stadion, kjer bodo težko dobili kakšno točko."

Kdo je vroč?

Marko Tolić je bil nedvomno prvi junak uspešne novembrske serije, ki jo bodo skušali Mariborčani podaljšati v december. Posojeni nogometaš zagrebškega Dinama je že v Celju nakazal, da so skromne predstave v vijoličastem dresu preteklost, svojo igro pa je na naslednjih tekmah le še izboljšal. Na zadnji tekmi v Sežani, ki so jo Štajerci v svojo korist odločili že v prvem polčasu, je sodeloval pri vseh štirih zadetkih. Domačo mrežo je zatresel že v uvodni minuti tekme, ob treh doseženih golih pa je sredi prvega polčasa podal tudi za zadetek Ivana Brnića.

Ali ste vedeli?

Dobro predstave v zadnjih tednih kaže tudi Aljaž Antolin, ki je del tekmovalnega premora preživel v mladi reprezentanci Slovenije. Prekmurec je bil slovenski junak v Podgorici, saj je z mojstrskim udarcem odločil dvoboj s črnogorskimi vrstniki, nekaj dni zatem pa je odigral tudi tekmo z Bolgariji. To velja tudi za Žana Vipotnika, Milenko Aćimović pa je na svoj seznam uvrstil tudi Vida Kodermana, ki je zaigral v Črni gori.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravo z 21 osvojenimi točkami - tremi manj od Maribora - zaključuje skupinico klubo na sredini lestvice Prve lige Telemach. Ljubljančani so si po skromnejšem odprtju sezone nabrali dovolj prednosti pred klubi z dna lestvice, a pogled Dejana Grabića in sodelavcev je tako ali tako usmerjen navzgor in ne proti začelju ligaške razpredelnice. Šiškarji tega sicer niso potrdili z rezultatom na zadnji tekmi pred premorom, saj so na domačem igrišču remizirali z Radomljami. Rumeni so s tem zapravili priložnost, da bi se krog pred polovico prvenstva zavihteli pred Domžalčane in obenem ostali tik za petami Maribora. V preteklosti so Štajercem že povzročali težave, septembrski obračun v prestolnici pa je po golu Jana Repasa pripadel vijoličastim. 

Kdo je vroč?

Tudi Bravo je imel svoje predstavnike v dresu mlade izbrane vrste. Bolezen je sicer zaustavila Gala Lubeja Finka, David Flakus Bosilj pa je zaigral na obeh tekmah. Prav posojeni napadalec Verone bo kot Mariborčan zagotovo čutil nekaj dodatne motivacije, podobno velja za Mitjo Križana, sina vijoličaste legende Aleša Križana, mariborski dres pa sta v preteklosti nosila tudi Luka Štor in Martin Kramarič, ki je s sedmimi goli četrti strelec lige. Pozor torej na Belokranjca!

Ali ste vedeli?

Mariborčani so med reprezentančnim premorom odigrali medsebojno tekmo, ekipa Brava pa je pred dnevi gostovala v Murski Soboti. Dejan Grabić je dvoboj z Muro izkoristil tudi preizkušanje rešitev za torkovo ligaško tekmo, Ljubljančani pa so Fazanerijo zapuščali z remijem. Ob Mitji Križanu, ki to jesen spada med najboljše branilce lige, je v polno meril tudi mladi Beno Selan. Sedemnajstletnik je mladinski reprezentant Slovenije, v letošnji sezoni pa je že zaigral na dveh pokalnih tekmah.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.11.2022 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljivo do zmage proti Bravu
    Nogometaši Maribora so v tekmi 18. kroga Prve lige Telemach premagali Bravo s 3:0 (3:0).

DELI NA