27.08.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Bravo

Prva liga Telemach, 7. krog

MARIBOR - BRAVO

28. avgust 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- družinski sektor: 9 evrov
- otroci: 4 in 6 evrov
- sezonska vstopnica
- pogoj PCT

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Marko Alvir

Vijoličasti so se z zmagama nad Radomljami in Taborom komaj dobro pobrali po porazu na večnem derbiju, ko so že utrpeli nov težak udarec. Tokrat jim ga je zadal vodilni Koper: na Bonifiki je bilo 2:0. Štajerci so spričo ekspresnega vodstva domačinov dobršen del prvega dela preživeli v šoku, sol na rano pa je tik pred odmorom dodal še avtogol Nemanje Mitrovića. Nadaljevanje je, pričakovano, zaznamovala prevlada Mariborčanov, ki pa je ob zagrizenih Primorcih niso znali unovčiti. Varovanci Simona Rožmana po novem zasedajo tretje mesto na prvenstveni razpredelnici, sobota pa prinaša novo tekmo v boju za vrh, tokrat z Bravom. Bo še drugič usodna zasedba v rumeni opremi?

Simon Rožman, trener NK Maribor: "Bravo je uspešno stopil v sezono, igrajo v prepoznavnem sistemu, imajo mehanizme, ki so utečeni. Prejeli so le dva zadetka, ne puščajo veliko prostora za nevarne akcije, se pa med pripravami na tekmo osredotočamo nase in na svoja načela v igri. Verjamem, da lahko pred našimi navijači ponovimo predstave, ki smo jih tukaj že prikazovali, in z dobro igro pridemo do želenega rezultata."

Kdo je vroč?

Štajerci so poleg tekme izgubili tudi enega izmed ključnih nogometašev. Sredi drugega polčasa je na koprski zelenici obležal Aleks Pihler. Pregled je razkril, da gre za počeno fibulo, mariborski klinični center pa je vezist zapustil v mavcu. Dogajanje bo s tribun spremljal 6 tednov: "Med dosedanjo kariero nisem imel neprijetnosti s poškodbami, zdaj se moram prvič soočiti s takšno situacijo in daljšim mirovanjem." Kdo bo zapolnil njegove čevlje?

Ali ste vedeli?

Zamenjavo za Aljošo Matka so Mariborčani našli v Maliku Selloukiju. Francoz maroških korenin ob Dravo kot prost nogometaš prihaja iz francoske prve lige, kjer je v dresu Nicea zbral 14 nastopov, pohvali se lahko tudi z zadetkom (februarja je stresel mrežo Marseillea). Hitronogi napadalec je produkt mladinske šole Cannesa, dve leti pa je bil član mlajših selekcij Monaca. V Mariboru bo ostal do leta 2023.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Šest prvenstvenih tekem, trije remiji, tri zmage – v tem vrstnem redu. To je trenutni izkupiček Šiškarjev, ki so prejšnji konec tedna prevzeli vlogo prvega zasledovalca, za vodilnim Koprom pa zaostajajo le točko. V dvoboj z mestnim tekmecem so se, glede na formo obeh ekip, spustili v vlogi (neizrazitega) favorita in status potrdili tudi na zelenici. Varovanci Dejana Grabića niso blesteli, prej je bila za novo slavje ključna izredno nerazpoložena Olimpija. Kakorkoli, pod Kalvarijo se Bravo odpravlja s samozavestjo in jasnim ciljem, da točko (ali tri) odščipne tudi vijoličastim. V Ljudskem vrtu je nazadnje slavil marca 2020, kako bo tokrat?

Kdo je vroč?

Žan Trontelj, igralec šestega kroga Prve lige Telemach, se je na mestnem derbiju proslavil z dvema asistencama, obakrat je podal iz kota. V 22. minuti je našel nogo Sandija Ogrinca, ki je poskrbel za enega najlepših trenutkov tekme. Na začetku drugega dela je soigralčevo podajo unovčil Vanja Drkušić, Trontelj pa se je na vrhu lestvice asistentov pridružil peterici Elšnik-Ziljkić-Sikošek-Aldair-Ndzengue.

Ali ste vedeli?

Bravo bo imel v kadru kar štiri reprezentante, Maribor dva. Vabilo Matjaža Keka je kot edini med prvoligaši znova prejel Igor Vekić, Slovenijo bo zastopal na tekmah s Slovaško (1. september), Malto (4. september) in Hrvaško (7. september). Pozornost Milenka Ačimovića so pritegnili Žan Trontelj, Mark Španring in Miha Kancilija, iz vijoličastih vrst pa si bo »izposodil« Vida Kodermana in Nina Žuglja.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.08.2021 | Prva liga Telemach
    Bravo nadaljuje niz neporaženosti
    Nogometaši Maribora in Brava so se v 7. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA