Pred tekmo: Maribor - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

MARIBOR - ALUMINIJ

20. december 2020, ob 17.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Decembrski trojček zmag so v štajerski prestolnici zaokrožili s črno-belim skalpom. Na tekmi, ki ne bo šla hitro v pozabo, so vijoličasti pokazali ravno toliko več od (prav tako borbenega) tekmeca, da so tri točke vpisali brez slabe vesti. Poraz na večnem derbiju, za katerega se je zdelo, da bo povsem preusmeril potek sezone, je stvar preteklosti, Mariborčani pa s petimi točkami prednosti kraljujejo na vrhu prvenstvene razpredelnice. Kot vodilna ekipa lige bodo odšli na zimski premor, še prej pa bodo želeli na kolena spraviti Aluminij. Naloga nikakor ni pretežka, a morajo varovanci Maura Camoranesija k njej pristopiti brez trohice podcenjevanja. Kakršenkoli spodrsljaj na zadnji tekmi leta bi sicer že osvojenemu naslovu jesenskega prvaka dal grenak priokus.

Kdo je vroč?

Jan Mlakar po vrnitvi v mesto ob Dravi še išče tisto pravo strelsko formo. Med strelce se je sicer vpisal že štirikrat: prvič ob ligaškem debiju, novembra se je veselil dvakrat zapored, nazadnje pa je statistiko izboljšal v četrtek. Mladi napadalec se je ob pravem času znašel na pravem mestu in odbito žogo pospravil za hrbet Marka Zalokarja. Delo sta s skupnimi močmi nato dokončala Aljoša Matko in Rok Kronaveter. Kdo bo odgovornost prevzel tokrat?

Ali ste vedeli?

Dvoboj med Mariborom in Muro je bil hkrati tudi dvoboj Maura Camoranesija in Anteja Šimundže. Prvi vse od prihoda v Slovenijo ni našel pravega odgovora na igro, ki jo v Murski Soboti goji mariborski strokovnjak. Na štirih medsebojnih obračunih mu je Camoranesi moral premoč trikrat priznati še kot trener Tabora, konec oktobra pa že v vlogi stratega vijoličastih. No, zaostanek je Italijanu v četrtek uspelo znižati na 1:4.

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Tako kot zadnji Goričani so tudi predzadnji Kidričani ob vse slabših predstavah posegli po trenerski menjavi. In tako kot na Primorskem se ta tudi na Štajerskem (še) ni obrestovala. Vsaj ne v pravem smislu besede, šumarji še vedno čakajo na prvo zmago po tisti novembrski, ko je v Kidričevem padla prav sinjemodra zasedba. Oskar Drobne je na rdeče-beli klopi debitiral s točko proti Bravu (kar ob upoštevanju forme obeh ekip nikakor ni slab rezultat), je bil pa nato sredi tedna ob Kamniški Bistrici priča zasluženemu slavju domačinov. V nedeljo bo pod Pohorjem le stežka spisal drugačno zgodbo: mariborski sosedi Aluminiju že tradicionalno ne ležijo, za povrh se zadnje tedne kažejo v zares dobri luči. Jih lahko novopečeni strateg vseeno preseneti?

Kdo je vroč?

V Domžalah je z nekaj sreče do prvega zadetka v sezoni prišel Nemanja Jakšić. Prelomna je bila 14. minuta, ko je domača obramba slabo reagirala ob predložku Aljaža Ploja. Žoga je priletela do srbskega bočnega branilca, ta pa je okroglo usnje zadel ravno dovolj dobro, da je končalo za hrbtom Grege Sorčana. Na drugi strani je Luka Janžekovič že drugič v sezoni ubranil enajstmetrovko Senijadu Ibričiću, a svoje ekipe ni mogel rešiti pred porazom.

Ali ste vedeli?

Zgodovina bo v nedeljo odločno na strani gostiteljev. Kidričani so bili od vijoličastih sosedov nazadnje boljši davnega leta 2017, ko so v "šumi" slavili s 3:1. V Ljudskem vrtu je rdeče-bela statistika še nekoliko bolj klavrna, nazadnje so tri točke domov odnesli avgusta 2016, kar sedem od ostalih devetih tekem pa se je končalo s slavjem domačinov. Bo tokrat vendarle drugače?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Za konec spodrsljaj Maribora
    Nogometaši Maribora in Aluminija so se v tekmi 19. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (2:2).

DELI NA