Pred tekmo: Maribor - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 30. krog

MARIBOR - ALUMINIJ

1. maj 2019, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (Povprečen obisk: 4.479 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: Aleks Pihler in Dare Vršič

Ljudski vrt bo gostil štajerski spopad Maribora in Aluminija. Kidričani ostajajo v igri za evropsko vozovnico, Mariborčani želijo nadaljevati niz neporaženosti in storiti nov korak k naslovu prvaka. Vijolice so neporažene na 15 zaporednih tekmah, podaljšanje serije pa bodo napadali brez dveh adutov sredine igrišča. Aleks Pihler in Dare Vršič, ki sta v Fazaneriji v igro vstopila v drugem polčasu, sta derbi z Muro predčasno končala z rdečim kartonom in v sredo nimata pravice nastopa. Darko Milanič bo moral prilagoditi svoje načrte, strateg Maribora pa je že po dvoboju v Murski Soboti priznal, da bo obračun z Aluminijem povsem drugačen od nedeljske tekme. Izolan je ob tem opozoril tudi na igro ob dvakratnem vodstvu in dejal, da so želeli njegovi varovanci ugajati s potezo (pre)več. Se bodo Mariborčani že v sredo predstavili v povsem drugačni luči?

Darko Milanič, trener Maribora: »Časa bo res izredno malo. Za nami je fizično in mentalna zahtevna tekma, a nam ne preostane nič drugega, kot da poskrbimo za optimalno regeneracijo in se osvežimo, kolikor je mogoče. Drugačna tekma bo, nasprotnik ima drugačen način kot Mura, vendar bodo vse moči usmerjene v zmago.«

Kdo je vroč?

Za Amirjem Derviševićem so zanimivi tedni. Ljubljančan nekaj krogov ni bil v prvem planu Darka Milaniča, na zadnjih preizkušnjah je znova močno orožje Maribora. Štirinajstkratni podajalec ostaja na vrhu ligaške lestvice asistentov, tudi v minulem tednu je v Fazaneriji dvakrat dokazal, kako zelo viden je njegov podpis v igri Štajercev. Prav po njegovi dolgi podaji je padel prvi zadetek na tekmi, Aleksandar Bošković je v želji po izbijanju žogo poslal za hrbet svojega vratarja Matka Obradovića. Bodo žoge Derviševića tudi v sredo imele »oči«?

Ali ste vedeli?

Amir Dervišević je v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije že nekajkrat dokazal, da je izvrsten izvajalec prekinitev. Mož s silovitim in natančnim udarcem odlično deluje v duelu s Sašo Ivkovićem, vse bolj prepoznavni pa so tudi Ljubljančanovi meti iz »avta«. Vezist Maribora žogo zaluča vse do gola nasprotnika, kar je pokazal tudi na obeh tekmah z Muro. Prav po njegovem metu je v pokalnem polfinalu zadel Dare Vršič, po podobnem receptu sta pred dnevi zadela tudi Blaž Vrhovec in Luka Zahović. Prvi je bil natančen v Krškem, drugi na domači tekmi z Rudarjem.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani ostajajo v igri za mesta, ki po peljejo v kvalifikacije UEFA Evropske lige. »Šumari« so se, potem ko so s premešano enajsterico v Ljubljani ostali brez drugega zaporednega pokalnega finala, pobrali v spopadu s Triglavom. Rdeči so po dveh ligaških porazih vknjižili zmago, s 40 točkami pa si delijo pozicijo s Celjem in Muro. Začetek se sicer ni razpletel po željah Kidričanov, na kar je po tekmi opozoril tudi domači strateg Oliver Bogatinov. Zasedbo Aluminija je reševal Luka Janžekovič, ki je navdušil z nekaj odličnimi posredovanji, v nadaljevanju dvoboja pa so vratarju sledili tudi soigralci. Štajerci so z goloma Jureta Matjašiča prišli do popolnega preobrata in pomembne zmage, ki je obnovila tudi načeto samozavest. Kidričani so v Ljudskem vrtu izgubili štirikrat, ob dveh remijih pa so se pred dobrima dvema letoma veselili zmage. Lahko v sredo ponovijo dosežek?

Kdo je vroč?

Jure Matjašič je bil z dvema goloma osrednji junak kidričevskega slavja v obračunu s Triglavom. Nekdanji up Drave, ki se je v prvoligaški konkurenci dokazal predvsem v dresu Zavrča, se je po devetih tekmah čakanja razveselil prvih zadetkov v dresu Aluminija, najprej je izkoristil podajo Dejana Petroviča, nato še natančen predložek Elvirja Malokuja. Vsestranski nogometaš iz Biša se je tako dokopal do desetega gola v Prvi ligi Telekom Slovenije, v preteklosti je tresel tudi mrežo Maribora.

Ali ste vedeli?

Boj za Evropo postaja vse bolj vroč. Domžalčani so se s šestimi točkami prednosti oddaljili od trojice zasledovalcev, a lahko že sredina tekma z Muro poskrbi za nov zaplet. Pomembno obdobje prihaja tudi za Kidričane, saj se bodo rdeči po gostovanju v Ljudskem vrtu doma udarili z Domžalčani, ki jih v 11 poskusih še niso premagali. Po gostovanju rdečih v Velenju v Kidričevo prihaja še en konkurent za mesta v Evropi – soboška Mura -, »šumari« pa bodo po tekmah v Krškem in Novi Gorici sezono sklenili z domačo tekmo proti Olimpiji.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor doma le do točke
    Nogometaši Maribora in Aluminija so se v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA