Pred tekmo: Luka Koper - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

1. oktober 2016, ob 18.00: LUKA KOPER - RUDAR VELENJE

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.010 sedežev (povprečen obisk: 940 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- ženske, dijaki in študenti: 5 evrov
- upokojenci: 3 evre
- mladoletniki do 18. leta in lastniki abonmajev za sezono 15/16: brezplačno

 

LUKA KOPER:

Prepoved nastopa: /

Za Koprčane je naporen zaključek septembra, saj so za razliko od večine prvoligašev v dobrem tednu odigrali tri srečanja. Po domačem porazu z Mariborom, ki je tri točke na Bonifiki vknjižil po preobratu, so Primorci dvakrat gostovali. V Kidričevem so se z Aluminijem razšli brez zadetkov in vknjižili sploh prvi neodločeni rezultat v letošnji sezoni. Med tednom so se Primorci soočali še z zaostalimi obveznosti, saj so v Novi Gorici odigrali zaostalo srečanje devetega kroga in v primorskem derbiju z Gorico vknjižili še 16. točko sezone. Kozlički so na severu Primorske zaigrali pod vodstvom Oliverja Bogatinova, izenačujoči gol Senijada Ibričića pa na koncu ni bil dovolj za podaljšanje serije petih zaporednih zmag v Novi Gorici. Zdaj na Bonifiko, kjer so Koprčani točke oddali zgolj Mariboru, prihaja Rudar.

Kdo je vroč?

Koper je do 16. točke v letošnji sezoni prišel z desetim zadetkom. Še tretjega zadetka po poletni selitvi v slovensko Istro se je veselil Senijad Ibričić. bivši reprezentant Bosne in Hercegovine je s tremi zadetki tudi prvi strelec koprskega moštva, pred tedni je bil z dvema goloma osrednji junak domačega slavja v tekmi s Celjem.

Ali ste vedeli?

V koprskem dresu je v 11 krogih letošnjega državnega prvenstva zaigralo 27 nogometašev, kar je največ med deseterico prvoligašev. Najožji skupini igralcev še naprej zaupa novogoriški strateg Miran Srebrnič, saj je minutažo v letošnji sezoni vknjižili vsega 18 nogometašev, dva več sta zaigrala za Olimpijo. Kozlički so sicer še daleč od lanske številke, ko je v rumeni opravi zaigralo 54 različnih posameznikov.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Velenjčani se lahko po minulem vikendu pohvalijo, da so prekinili uspešno serijo Mariborčanov. Domači junak je bil izkušeni hrvaški napadalec Bojan Vručina, ki bi si težko izbral boljši trenutek za prvenec v Prvi ligi Telekom Slovenije. Vručina, ki je dvakrat v polno meril že v pokalnem tekmovanju, je z golom izničil mariborsko prednost in kronal dobro predstavo Velenjčanov, ki z 12 točkami zasedajo sedmo mesto lestvice. Večino točk je zasedba Rudarja zbrala na gostovanjih, zmagi in remi sta bili dovolj za sedem točk, edine domače zmage v šestih domačih tekmah pa so se Velenjčani veselili prav dvoboju s sobotnim nasprotnikom. za nameček pa se je šaleška zasedba z zadnjih štirih gostovanj na Bonifiki vselej vrnila neporažena, s štiri tekem so knapi domov prinesli deset točk.

Kdo je vroč?

Junak edine domače zmage Velenjčanov v letošnji sezoni je bil John Mary. Kamerunski napadalec se je v obračunu s Koprom podpisal pod oba zadetka Rudarja. Robustni napadalec je najbolje izkoristil izključitev Tshibambe in se v 87. minuti veselil prvoligaškega prvenca, v tretji minuti sodniškega dodatka pa je z drugim golom potrdil prvo velenjsko zmago v letošnji sezoni.

Ali ste vedeli?

Velenjčani so med tednom dobili novega športnega direktorja. Vlogo oblikovalca športne politike je skočil Živojin Vidojević, ki je po poletni vrnitvi v Rudar nekaj mesecev opravljal vlogo enega od pomočnikov trenerja. Podobno kot njegov predhodnik Spasoje Bulajić, pa je tudi Vidojević poleg vloge športnega direktorja in pomočnika trenerja nosil tudi dres Rudarja. Za knape je v času aktivne kariere odigral 96 uradnih tekem, v prvoligaški konkurenci pa je igral še za Korotan, Koper in Domžale.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar visoko porazil Koprčane
    Nogometaši Luke Koper so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti velenjskemu Rudarju z 1:4 (1:2).

DELI NA