Pred tekmo: Luka Koper - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 14. krog

22. oktober 2016, ob 18.00: LUKA KOPER - DOMŽALE

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.010 sedežev (povprečen obisk: 867 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- ženske, dijaki in študenti: 5 evrov
- upokojenci: 3 evre
- mladoletniki do 18. leta in lastniki abonmajev za sezono 15/16: brezplačno

 

LUKA KOPER:

Prepoved nastopa: /

Koprska barka tudi z novim trenerjem Igorjem Pamićem ni uspela zapluti v zmagovalne vode, ki je primorska četa ni okusila že zadnjih pet krogov, ko so rumene vodili trije različni strategi. Po odhodu Milana Obradovića so Senijad Ibričić in soigralci tekmi z Gorico in Rudarjem odigrali pod taktirko Oliverja Bogatinova, sicer prvega moža mladinske akademije koprskega kluba. Nekdanji nogometaš Kopra je svoje mesto prepustil že omenjenemu Pamiću, ki pa je imel ob debiju v Prvi ligi Telekom Slovenije precej preglavic s sestavo začetne enajsterice, še posebej zadnje vrste. Dvoboj v knežjem mestu sta izpustila Šime Gregov in kapetan Toni Datković, med reprezentančnim premorom pa je koprsko ekipo zapustil Darnel Situ, zato sta v tekmi s Celjem v osrčju obrambne vrste zaigrala kar bočna branilca, Gregor Sikošek in Haris Dedić, ki sta s soigralci domov pripeljala točko.

Kdo je vroč?

Matej Pučko bo tudi v obračunu z Domžalami pomembno orožje Kopra. Prleški nogometaš se je po poletni vrnitvi na Bonifiko, po enoletnem igranju za špansko Osasuno, ki ji je pomagal do vrnitve med najboljše klube v državi, razveselil dve zadetkov. S prvim je potrdil koprsko zmago nad Radomljami, ki so na Obali padle z izidom 3:0, v minulem krogu pa je Koper povedel v vodstvo v Celju, kjer so Koprčani sicer iztržili točko. Krilni nogometaš je tako Jaki Štromajerju, ki na klubski lestvici prvoligaških strelcev drži tretje mesto, pobegnil na dva gola razlike.

Ali ste vedeli?

Sodniki so v 65 tekmah letošnjega prvenstva posegli po 279 rumenih kartonih. Največkrat so bili v 13 krogih Prve lige Telekom Slovenije opomnjeni nogometaši Kopra, ob rdečem kartonu so bili še 42-krat kaznovani z rumenim opozorilom. Najmanj kartonov so do sedaj zbrali Ljubljančani, zmajem je bilo pokazanih 18 rumenih in rdeči karton. Med moštvo, ki so vseh 13 tekem sezone sklenile z enajsterico nogometašev pa spadajo Gorica, Maribor in velenjski Rudar.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Marko Alvir

Domžalčani so se po reprezentančnem premoru vrnili v zmagovalne tirnice in po porazu v Ljudskem vrtu, v katerem so z goloma Lucasa Horvata dobili prvi polčas, podaljšali uspešen niz na domačem igrišču. Če so rumeni, ki so podaljšali dogovor z Žanom Majerjem, še v lanski sezoni v domačem Športnem parku s težavami prihajali do zmag, je letošnja podoba Domžal na domači zelenici popolno nasprotje. Trenutno tretja ekipa Prve lige Telekom Slovenije na domači zelenici pridno zbira točke, več težav pa imajo varovanci trenerja Simona Rožmana na gostovanjih, kjer so od možnih 15 vknjižili sedem točk. Pred domačimi gledalci so Slobodan Vuk in soigralci izgubili zgolj z Olimpijo, ob Kamniški Bistrici pa je klonil tudi tokratni nasprotnik. Mrežo Kopra sta v drugem polčasu dvoboja zatresla Benjamin Morel in Antonio Mance. Slednji je med tednom sodeloval pri pokalnem slavju v Krškem, kjer je vloga osrednjega junaka pripadla Luki Volariču.

Simon Rožman, trener Domžal: »Časa za pripravo ni veliko. Želimo vztrajati pri svoji vsebini. Igralci, ki bodo zdravi, bodo konkurirali za nastop v Kopru. V dveh dneh se moramo spočiti in karseda najbolje pripraviti na kakovostno ekipo Kopra. Seveda pa imamo na Bonifiki tudi mi svoje načrte.«

Žan Majer, vezist Domžal: »Znova je pred nami težka tekma. Koper ima dobro ekipo, v kateri je nekaj posameznikov, ki znajo narediti razliko. Kljub temu je vse odvisno od nas. Če smo pravi in če igramo tako kot se dogovorimo, se nam ni potrebno ničesar bati. Prepričan sem, da smo tudi s koprske Bonifike sposobni domov prinesti vse tri točke.«

Kdo je vroč?

Koprčani za razliko od Domžalčanov niso imeli pokalnih obveznosti. Domžalski strateg Rožman, ki bo v Kopru pogrešal Marka Alvirja, je v Krškem priložnost namenil tudi nogometašem, ki so v prvenstvu imeli nekoliko manj vidno vlogo. Tako je Slobodan Vuk tekmo spremljal s klopi, že v soboto pa bo imel priložnost, da v četrti tekmi doseže še četrti zadetek. Robustni napadalec je dva zadetka pristavil v mrežo Krškega, uspešen je bil tudi proti Rudarju, ob tem pa se je z novim golom povsem približal Zlatanu Ljubijankiću. Nekdanji reprezentant je s 35 prvoligaškimi zadetki še vedno prvi strelec kluba, a Vuk zaostaja le še za zadetek.

Ali ste vedeli?

Domžalčani se lahko tudi po 13. krogu tekmovanja pohvalijo, da so najbolj učinkovito moštvo Prve lige Telekom Slovenije. Tako kot Mariborčani, so tudi Domžalčani trikrat zatresli nasprotno mrežo, kar jim je doslej uspelo 28-krat. Zadnji krog je bil sicer nekaj posebnega, saj se je prvič to sezono dogodilo, da je vsaj zadetek doseglo vseh deset klubov. V tem pogledu najskromnejša sta bila 10. in 11. tekmovalni dan letošnjega prvenstva, ko je brez doseženega zadetka ostala kar polovica od desetih klubov.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani z zmago tik pod vrhom
    Nogometaši Luke Kopra so v tekmi 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije izgubili z Domžalami z 1:3 (1:2).

DELI NA