Pred tekmo: Luka Koper - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

23. julij 2016, ob 18.15: LUKA KOPER - ALUMINIJ

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.010 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

LUKA KOPER:

Prepoved nastopa: /

V nedeljskem večeru je že vse kazalo, da bodo Koprčani Ljudski vrt znova zapuščali s točko v žepu, še drugič v letošnjem koledarskem letu. V praktično zadnji sekundi pa je sledil zasuk, žoga je končala za hrbtom Vasje Simčiča in tri točke so ostale v štajerski prestolnici. Novo priložnost, da vknjižijo prve točke, bodo imeli kozlički že v soboto, ko bo na Bonifiki gostoval povratnik v prvoligaški druščini, kidričevski Aluminij. V primerjavi s prvo tekmo, bo lahko trenerski štab koprskega prvoligaša začetno enajsterico sestavil z dvema novincema. Na Bonifiko, ki jo je sicer zapustil izkušeni Dalibor Radujko, se je ob hrvaškem vratarju Marijanu Antoloviću preselil tudi levi bočni branilec Gregor Sikošek, ki je bil v minuli sezoni pomemben člen krškega moštva.

Kdo je vroč?

Ruben Belima se je v Koper preselil nogometaš s slovito preteklostjo, saj je bil član madridskega Reala, resda ne prve ekipe belega baleta, a vseeno. Reprezentant Ekvatorialne Gvineje, ki pa poseduje tudi španski potni list, je po začetnem prilagajanju v zaključku pretekle sezone prikazal nekaj dobrih predstav, med najnevarnejšimi možmi Kopra pa je bil tudi v uvodni preizkušnji nove sezone, ko je po desni strani igrišča nekajkrat pobegnil mariborskim branilcem in se znašel v nekaj obetavnih situacijah.

Ali ste vedeli?

Koprčani v minuli sezoni na domači zelenici niso ravno blesteli, saj so v 18 tekmah pred domačim občinstvom vknjižili 16 točk. Ob štirih zmagah so Primorci vknjižili še štiri neodločene rezultate, tekmeci pa so Bonifiko kar desetkrat zapuščali s polnim točkovnim izkupičkom. V tem smislu so bili Koprčani najbolj gostoljubno moštvo Prve lige Telekom Slovenije.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Marko Roškar

Kidričani so se po treh letih vrnili v druščino najboljših klubov v državi, a ponoven prvoligaški krst prestali s porazom. Po spodbudnem in poletnem začetku dvoboja z Gorico se je mreža rdeče-belih zatresla dvakrat, Gorica pa je tako podaljšala uspešen niz dvobojev z Aluminijem, saj je v peti medsebojni tekmi vknjižila še četrto zmago. Prve točke v sezoni bodo varovanci trenerja Bojana Špehonje tudi v drugem poskusu lovili na Primorskem, saj bodo po Novi Gorici gostovali še pri Koprčanih, ki pa je v štirih dvobojih še niso uspeli premagati. Primorci so dobili uvodno in zadnje medsebojno srečanje v sezoni 2012/13, Kidričani pa so v štirih dvobojih zmogli do zadetka, medtem ko na Bonifiki še niso našli poti do koprske mreže.

Dejan Krljanović, vezist in kapetan Aluminija: »Od tekme z Gorico smo se naučili, da v prvi vrsti ne smemo biti naivni in da nas ne sme pretirano zanesti pred nasprotnikov gol. Vse to se v prvi ligi hitreje kaznuje kot v drugi. Igrali bomo na zmago, tako kot vsako tekmo, s ciljem, da dosežemo prve točke. Priprave na sobotno tekmo so najprej potekale z odpravo napak s prejšnje tekme, potem pa z intenzivnimi pripravami na Koper. Vzdušje v ekipi je enkratno. Bili smo motivirani pred začetkom prvenstva, motivirani smo zdaj in mislim, da bo to trajalo do konca prvenstva. Med nami je čutiti izrazito ekipno borbenost. V drugi ligi je bil to naš močan atribut in tudi zdaj je tako. Z ekipo veliko pričakujemo.«

Kdo je vroč?

Kidričevska zasedba se je v Novi Gorici predvsem v prvem polčasu predstavili z igro, ki je predstavljala nevarnost za nasprotna vrata. Ob plejadi mladih moči, ki so se prvič predstavili na prvoligaških zelenicah, je izstopal tudi obetavni vratar Luka Janžekovič, ki se je, podobno kot Grega Sorčan v domačih vratih, izkazal z nekaj dobrimi posredovanji, a je moral kljub temu dvakrat po žogo v svojo mrežo.

Ali ste vedeli?

V prvem krogu sezone 2016/17 smo videli eno izključitev. Z nastopom je predčasno zaključil Marko Roškar, ki se je Aluminiju pridružil v začetku priprav, potem ko je bil nazadnje član sosednje Drave, v prvoligaški konkurenci pa je poleg Triglava igral tudi za Zavrč. Obrambni nogometaš je na zelenici novogoriškega Športnega parka preživel zgolj nekaj minut, saj ga je kidričevski strateg Bojan Špehonja v igro poslal v 81. minuti, 11 minut zatem pa je po dveh hitro prejetih rumenih opozoril predčasno zakorakal z igrišča.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.07.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tudi Koper do prve zmage
    Nogometaši Luke Koper so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 1:0 (0:0).

DELI NA