Pred tekmo: Krško - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 30. krog

KRŠKO - RUDAR

2. maj 2019, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (Povprečen obisk: 621 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Krškega so se v razmočenih Stožicah dobro upirali Olimpiji. Čeprav je v drugem polčasu nekajkrat zadišalo tudi po izenačenju, borbena predstava Posavcev ni bila dovolj za nove točke. Za nameček so se pomembne zmage veselili Goričane, razlika do devetega mesta pa zdaj spet znaša devet točk. Najbližje Posavcem je prav Rudar, ki bo četrtkov gost na krškem Gubcu. To bo za Krčane nova bitka za »biti ali ne biti«, zato bo šlo znova na nož. Podobna sta bila že obračuna s Triglavom in Gorico, spopad s Kranjčani se ni izšel po željah zelenih, moštvu Andreja Panadića se je bolje odrezalo na Primorskem. Krčani za novo približanje devetemu mestu, ki prinaša nastop v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije, potrebujejo podobno predstavo. Točke bodo štele dvojno! Kdo bo slavil pomembno zmago?

Kdo je vroč?

Ante Vukušić v nadaljevanju prvenstva potrjuje, da mu navijači Hajduka pred leti niso zaman nadeli nadimek čudežnega dečka. Otrok Poljuda ni nikoli potrdil visokih pričakovanj, kljub temu pa gre za novega bivšega člana Hajduka, ki so na zelenicah Prve lige Telekom Slovenije zadihali s polnimi pljuči. Dalmatinec je v državnem prvenstvu dosegel štiri zadetke, dvakrat je bil natančen na zadnjih treh tekmah, močan pečat v igri Krškega pa je pustil tudi na preostalih tekmah nadaljevanja sezone.

Ali ste vedeli?

Vukušić ni edini nekdanji nogometaš Hajduka, ki je na igriščih Prve lige Telekom Slovenije dobil novo priložnost za dokazovanje. Prvi med takšnimi igralci je zagotovo Senijad Ibričić, ki v dresu Domžal doživlja novo pomlad, v rumenem dresu vidno vlogo igra tudi Tonći Mujan, ki v prvem moštvu Hajduka ni dočakal prave priložnosti. Beli dres je v preteklosti nosil tudi Elvir Maloku, ki je spomladi pomemben adut Aluminija, nič drugače pa ni bilo niti v preteklosti. Nekdanji up Hajduka je v preteklosti navduševal v dresu Rudarja, Mate Eterović je s 33 zadetki tretji strelec Velenjčanov.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Tako kot Krčani, tudi Velenjčani niso bili zadovoljni z razpletom 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Zasedba iz Šaleške doline je na domači zelenici izgubila z Domžalčani, ki so postregli s podobnim receptom kot jeseni. Tedaj so se v Velenju po preobratu veselili gostitelji, tokrat so po podobnem scenariju slavili Domžalčani. Knapi so tudi po zaslugi novogoriške zmage zdrsnili na deveto mesto, saj imajo Primorce ob enakem točkovnem izkupičku ugodnejšo razliko v doseženih in prejetih zadetkih. Velenjčani so lahko vsaj za zdaj še mirni, saj zadnjim Krčanom bežijo za devet točk, a bi morebiten poraz v posavski prestolnici zamajal tudi temelje knapov. Četrtkova tekmeca sta sicer povsem izenačena na medsebojnih tekmah, saj so eni in drugi dobili štiri dvoboje, nasprotnika pa sta se sedemkrat razšla z delitvijo točk. Remi v četrtek ne bi pretirano zadovoljil niti Velenjčanov, ki še vedno računajo na vsaj osmo mesto.

Kdo je vroč?

Velenjski branilci bodo morali ob Vukušiću paziti tudi na robustnega Volaša, vroče orožje pa premore tudi Rudar. Žiga Škoflek v nadaljevanju pridno polni mreže tekmecev, šest od sedmih zadetkov je dosegel na zadnjih desetih tekmah. Vojničan je bil osrednji junak velenjskega slavja v Kranju, za eno najlepših potez kroga pa je poskrbel tudi prejšnji konec tedna, ko je z mojstrskim udarcem matiral Krševana Santinija. Zadetek na koncu ni zadostoval za točke, Škoflek bo imel novo priložnost že v četrtek.

Ali ste vedeli?

Krčani in Velenjčani bodo v četrtek odigrali 16. medsebojno tekmo v Prvi ligi Telekom Slovenije, še osmič se bodo udarili na Gubcu. Dvoboji Krškega in Rudarja v posavski prestolnici nikoli niso bili pravi nogometni spektakel, čemur potrjuje tudi statistika. Na sedmih tekmah je padlo vsega deset zadetkov, Krčani so bili natančni štiri-, Velenjčani šestkrat. Tekmeca sta se dvakrat razšla brez zadetkov, še dvakrat je o zmagovalcu odločil en sam zadetek. Bodo napadalci bolj razpoloženi v 30. krogu prvenstva?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pomembna zmaga Rudarja v Krškem
    Nogometaši Krškega so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti velenjskemu Rudarju z 1:2 (0:0).

DELI NA