Pred tekmo: Krško - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog

KRŠKO - OLIMPIJA

24. februar 2019, ob 17.30

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (povprečni obisk: 600 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 7 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- družinska vstopnica: 10 evrov

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Dalibor Volaš

Uvodni krog nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije bodo sklenili Krčani in Ljubljančani, ki se v pomlad podajajo z novim trenerjem in s pošteno prevetreno igralsko zasedbo. Največja uganka pred drugim delom prvenstva je prav Krško, saj so Posavci doživeli največ kadrovskih sprememb. Od Gubca so se med drugim poslovili Brekalo, Kulinitš, Mandić, Srećković, Ristovski, Tomić in Glover, ki so jih nadomestili nogometaši, ki so slovenski javnosti precejšnja neznanka. Za nameček so veliko pozornosti pritegnile tudi razprtije z vodstvom nogometne šole. Tako sta Radovan Karanović in Milan Đuričić, ki je bil ob začetku priprav predstavljen kot glavni strateg članske ekipe, del pozornosti namenila tudi vadbi z mlajšimi selekcijami. Nekaj mlajših upov se je med zimo pridružilo tudi članski ekipi, zeleni pa so se znova ozrli tudi v tujino, predvsem v države bivše Jugoslavije, a je med novinci kar nekaj takšnih nogometašev, ki še niso pridobili pravice nastopa.

Radovan Karanović, pomočnik trenerja Krškega: »V strokovnem štabu smo zadovoljni z odnosom igralcev v pripravljalnem obdobju. Tekmo z Olimpijo pričakujemo v dobrem vzdušju in optimistično, saj smo prepričani v svoje sposobnosti in želimo tudi v tretji medsebojni tekmi ostati neporaženi.«

Kdo je vroč?

Duričić in Karanović se bosta v pomladi soočala z zahtevnim izzivom, saj Krško s 15 točkami zaseda dno ligaške lestvice, pred dvobojem z Olimpijo pa ne bosta razpolagala z vsemi aduti. Zaradi kazni manjka Dalibor Volaš, poškodovana sta novinca Florjanc in Cetina. V napadu bo tako očitno veliko odvisno tudi od Luke Vekića, ki je v pripravljalnem obdobju dosegel pet zadetkov. Primorec je eden od krških dolžnikov jesenskega dela prvenstva, saj nekdanji up Kopra ni zatresel nasprotne mreže, tudi sicer pa so imeli Posavci obilico preglavic z učinkovitostjo. Dosegli so zgolj 14 golov.

Ali ste vedeli?

Novi krški strateg Milan Đuričić je stari znanec slovenskih zelenic. Hrvaški strokovnjak se je Krškemu pridružil že ob koncu jeseni, ko so se zeleni zahvalili Alenu Šćulcu, a je tedaj opravljal vlogo svetovalca. Med zimo so ga Krčani ustoličili kot glavnega trenerja, Krško pa bo že peti slovenski prvoligaš v njegovi karieri. Nekdanji nogometaš vijolic je pred devetimi leti nazadnje vodil Celje, pred tem pa je deloval pri Dravi, Mariboru in Rudarju. Ob tem dodajmo še eno zanimivost. Triinsedemdesetletni trener ni edini Milan Đuričić v trenerskem poslu, 16 let mlajši soimenjak prihaja iz Srbije, nazadnje pa je deloval pri Zvijezdi iz bosansko-hercegovskega Ugljevika.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: Macky Bagnack

Se lahko pomlajena Olimpija spomladi še vključi v boj za naslov državnega prvaka? Maribor ima pred rivalom iz prestolnice devet točk prednosti, v primerjavi z Olimpijo pa Štajerci praktično niso doživeli sprememb. Seznam odhodov pri aktualnem državnem in pokalnem prvaku je precej daljši. Ob nogometaših, ki so zapustili zmajevo gnezdo, so se od Ljubljane poslovili Andres Vombergar, Branko Ilić, Aljaž Ivačič, Aris Zarifović in Kingsley Boateng. Uprava kluba je pomladila in pocenila moštvo, novi strateg Robert Pevnik, ki je jeseni deloval v mladinski selekciji, pa je na priprave v Turčijo odpeljal tudi osem mladincev. Ljubljančani so v prestopnem obdobju potrdili štiri novince. V domovino se je vrnil Matic Paljk, iz Aluminija in Triglav pa sta se v Ljubljano preselila Rok Kidrič in Ermin Alić. Fabijan Komljenović, ki je v preteklosti deloval pri Dinamu, je v Slovenijo sledil Endri Çekiçi.

Robert Pevnik, trener Olimpije: »Zelo zadovoljen sem s pripravljenostjo ekipe. Zame je generalko pred nadaljevanjem predstavljala tekma v Turčiji proti Olimpik. Odigrali smo odlično tekmo, manjkali so le goli. Zadnji obračun z Borcem je služil kot trening tekma, na kateri sem želel razdeliti minutažo med nosilce in mlade. S prvim polčasom sem zelo zadovoljen, igrali smo odlično in dosegli tri gole. Odlično smo pripravljeni na nedeljsko tekmo in to bomo tudi pokazali. Krško je dobra ekipa, zelo jih cenimo, a naš cilj so vse tri točke.«

Nejc Vidmar, kapetan in vratar Olimpije: »Za nas bo v nedeljo štela le zmaga in takšen bo tudi naš pristop. Čaka nas težka tekma, saj imamo pestro zgodovino s Krškim, ne smemo si privoščiti nikakršnega podcenjevanja. V tekmo bomo šli z maksimalno osredotočenostjo in če bomo dali vse od sebe, rezultat ne bi smel izostati. To bo prvi pravi test, vzdušje pa je že tisto pravo, čutiti je tisto energijo in draž prvenstvenih točk. Verjamem, da bomo v nedeljo ustvarili pozitivno zgodbo.«

Kdo je vroč?

Ljubljančani so pred dnevi že potrdili slovo Andresa Vombergarja, ki pa ga ruska Ufa še ni potrdila kot svojega nogometaša. Jasno je, Argentinca slovenskih korenin v nedeljo ne bo v Krškem, v fazi napada pa bo na pleča Roka Kronavetra padlo še večje breme. Mariborčan v zelenem je ob Vombergarju eden od trojice vodilnih strelcev lige, mreže tekmecev je zatresel desetkrat, na svoj račun pa je dodal še tri asistence. Tehnično odlično podkovani vezist bo spomladi lovil tudi dosežek iz sezone 2015/16, ko je bil s 17 goli najboljši strelec prvenstva.

Ali ste vedeli?

Ljubljančani so najpomembnejši del priprav opravili v Turčiji, kamor so se znova odpravili še trije klubi. Belek je tradicionalna baza Mariborčanov, na turških tleh pa so trenirali tudi nogometaši Mure in Celja. Preostali klubi so bili skromnejši, ob vadbi na domačih zelenicah pa so rešitev našli v nekajdnevnih pripravah v hrvaški Istri. V Umagu so trenirali Domžalčani, Kidričani, Kranjčani, Krčani in Velenjčani, medtem ko so se Goričani za krajše obdobje preselili v Poreč. Kdo je v pripravljalnem obdobju poskrbel za najboljšo podlago za uspešno pomlad?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.02.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija začela z zmago
    Nogometaši Krškega so v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:4 (1:1).

DELI NA