Pred tekmo: Krško - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

KRŠKO - MURA

11. maj 2019, ob 14.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (Povprečen obisk: 593 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Sobota lahko potrdi novega državnega prvaka, še prej pa se bodo za točke udarili nogometaši Krškega in Mure. Posavci kljub zahtevnemu položaju, ko jih je marsikdo že odpisal, še niso vrgli puške v koruzo, Prekmurci lovijo prepotrebne točke za evropski vlak. Realnost Krčanov je povsem drugačna, četa Andreja Panadića je priklenjena na dno ligaške razpredelnice, za deveto Gorico pa pet krogov pred koncem prvenstva zaostaja kar devet točk. Žilavi Posavci se kljub položaju, ki jim ga ne zavida prav nihče, ne predajajo. Zeleni bi z novim skalpom Mure in ob pomoči Domžalčanov, ki gostijo Gorico, spet zapletli bitko za obstanek, saj ne smemo pozabiti, da se bodo v končnici letošnje sezone udarili še s Kranjčani in Goričani. Bo 32. krog Prve lige Telekom Slovenije postregel s scenarijem, ki bo po godu Krčanov?

Kdo je vroč?

Žiga Frelih je s pridom izkoristil nespametno potezo Marka Zalokarja, ki ga je po tekmi s Triglavom stala položaja prvega vratarja zelenih. Mladi čuvaj mreže je uspešno zamenjal starejšega kolega in z obema rokama zagrabil priložnost, ki mu jo je namenil Andrej Panadić. Najmlajši od trojice bratov je krški gol čuval na zadnjih sedmih tekmah, v Celju pa je na skupno 11. prvoligaški preizkušnji prvič zaklenil svoja vrata in s tem proslavil osebni mejnik. Idrijčan je v knežjem mestu presegel mejo tisočih minut na prvoligaških zelenicah.

Ali ste vedeli?

Krčani se pred dnevi niso znašli med prejemniki tekmovalne licence za prihodnjo sezono Prve lige Telekom Slovenije. Sredi tega tedna je javnost presenetila vest o slovesu zdaj že bivšega tehničnega direktorja Boruta Arliča, ki pa ostaja v prvoligaških krogih. Nekdanji nogometaš Rudarja in Domžal, kasneje pa funkcionar v Celju in Olimpiji, bo v prihodnje deloval v Kidričevem, kjer bo pravtako opravljal naloge direktorja. Selitev so potrdili tako Kidričani kot Krčani.

 

MURA:

Prepoved nastopa: Žiga Kous

Muraši so bili v prejšnjem krogu že na robu novega poraza. Prekmurci so še deset minut pred koncem dvoboja z Rudarjem lovili dva zadetka zaostanka, po izenačenju globoko v sodniškem dodatku pa so na svoj račun dodali pomembno točko. Po željah črno-belih se je razpletel tudi ponedeljkov spopad v knežjem mestu, saj Celjani po remiju s Krškim niso povečali naskoka pred peto ekipo prvenstva. Mura je neporažena na zadnjih treh tekmah, a zmago neuspešno lovi že štiri kroge. Črno-beli v lovu na tako želeno evropsko vozovnico nujno potrebujejo komplet točk, s katerimi bi izboljšali svoj položaj pred prihajajočim gostovanjem v Kidričevem. Nenazadnje Sobočane s tekmami proti Gorici, Olimpiji in Celju čaka še zanimivih spored, zato bodo zmage v dvobojih z nižje postavljenimi tekmeci nujno zlo.

Kdo je vroč?

Armin Ćerimagić se je v spopadu z Velenjčani veselil prvenca v Prvi ligi Telekom Slovenije, prednost knapov pa sta v končnici tekme izničila najboljša strelca Mure, Nino Kouter in Rok Sirk. Slednji je po vmesni krizi spet našel strelsko formo, ki ga je krasila že jeseni, na zadnjih treh tekmah pa se je prav tolikokrat vpisal tudi med strelce. Korošec s 14 goli lovi vrh ligaške lestvice strelcev, na kateri mu bežita zgolj Rok Kronaveter in Luka Majcen. Ju lahko Dravograjčan ujame že v soboto?

Ali ste vedeli?

V Fazaneriji pred gostovanjem v Posavju ne skrivajo svojih želja. Črno-beli želijo iz Krškega odnesti vse tri točke, s katerimi bi ne glede na razplet petkovega obračuna v Domžalah izpolnili osnovni cilj krstne prvoligaške sezone. Mura ima pred 32. krogom Prve lige Telekom Slovenije 12 točk naskoka pred deveto Gorico, če se razlika konec tedna ne bo zmanjšala, bodo v Murski Soboti tudi teoretično potrdili novo sezono v prvoligaški druščini. To se sicer lahko zgodi že v petek, v primeru goriškega poraza ob Kamniški Bistrici.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura slavila v Krškem
    Nogometaši Krškega so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Muri z 0:3 (0:1).

DELI NA