Pred tekmo: Krško - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 26. krog

KRŠKO - MARIBOR

10. april 2019, ob 16.45

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (Povprečen obisk: 617 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: David Kovačič, Marko Zalokar in Luka Volarič

Krčani so v Kidričevem tudi brez Marka Zalokarja in prvega strelca Marca Da Silve izvlekli remi, ki pa po velenjski točki v Ljubljani ne šteje prida veliko. Zaostanek za devetim mestom je nespremenjen in znaša devet točk, ki jih do konca prvenstva ne bo lahko izničiti. Posavci so v zadnjo tretjino sezone zakorakali s 17. točko sezone, nove pa bodo napadali že v sredo, ko bo na zelenici Stadiona Matija Gubec gostovala vodilna ekipa Prve lige Telekom Slovenije. Razdelitev vlog je jasna, gostitelji bodo ekipo Maribora napadali v vlogi izzivalca, tokratni izziv pa bo še nekoliko zahtevnejši, saj bosta tekmo poleg Zalokarja izpustila tudi Luka Volarič in David Kovačič. Andrej Panadić, ki se je med marčevskim reprezentančnim premorom lotil reševanja krške barke, bo pred zahtevno preizkušnjo, saj so Krčani doslej dobili zgolj enega od skupno 14 ligaških spopadov z Mariborom.

Kdo je vroč?

Dalibor Volaš bo v sredo vnovič pod drobnogledom javnosti. Primorec je najboljša nogometna leta pustil prav v Ljudskem vrtu, v dresu Maribora pa je dosegel več kot polovico prvoligaških zadetkov. Ankarančan je za zdaj pri številki 90, kot član Maribora se je podpisal pod 47 zadetkov, letos je v polno meril štirikrat. Robustni napadalec se je nazadnje veselil ob koncu jesenskega dela sezone, v nadaljevanju prvenstva pa skuša zmanjšati zaostanek za Markom Kmetcem. Štajerec je v Prvi ligi Telekom Slovenije zabil 95 golov, kar ga uvršča na sedmo mesto večne lestvice strelcev.

Ali ste vedeli?

Dalibor Volaš ni edini nogometaš Krškega, ki je v preteklosti nosil dres Maribora. Vijoličasti so v Krško posodili Sandija Ogrinca, v mladinskem pogonu Maribora pa se je kalil tudi Žan Florjanc, ki pa še čaka na debi v zelenem. V krškem klubu sta močan pečat pustila tudi sedanja člana Maribora Dino Hotić in Martin Kramarič. Slednji si s šestimi zadetki še vedno deli tretje mesto klubske lestvice strelcev, v dresu Krškega sta bila doslej natančnejša zgolj Miljan Škrbić in Filip Dangubić. Prvi se je pozimi preselil v turški Girenspur, drugi je član slovaškega prvaka Spartaka, a kot posojen igra za Senice.

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Dve zmagi in povečanje prednosti pred Olimpijo. Takšen je mariborski izkupiček prejšnjega tedna. Štajerci so po mojstrovini že omenjenega Dina Hotića dobili prvo polfinalno tekmo Pokala Slovenije, s kompletom točk pa so se vrnili tudi z gostovanja pri spomladi vročem Triglavu. Na roko Maribora je šel tudi razplet obračuna v prestolnici, Velenjčani so povečali nasmeh na obrazih privržencev vijolic. Deset točk prednosti pred drugo Olimpijo je zelo dobro izhodišče za zadnjih 11 tekem v letošnjem prvenstvu, Mariborčani pa lahko nov korak bližje zastavljenemu cilju storijo že v sredo. Ljubljančani bodo dan kasneje gostovali v neugodni Fazaneriji, četa Darka Milaniča pa želi že dan prej osvojiti poln izplen v Krškem. Gostovanja v posavski prestolnici nikoli niso bila lahka, kar potrjuje tudi razplet zadnje tekme na Gubcu, ki so jo Mariborčani v svojo korist odločili v drugem polčasu.

Amir Dervišević, vezist Maribora: »Dokler se zmaguje, je vse super. Toda prejšnje v Krškem in tudi zadnji tekmi proti Muri ter Triglavu niso več v mislih, znova nas čaka zahtevna tekma. Lestvica morda v spodnjem delu ni takšna, kot bi morala biti. Zavedamo se, da Krško zmore več in se bo treba močno potruditi. Tekmecem so točke nuja v boju za obstanek, a jih moramo osvajati tudi mi. Gremo po novo zmago in proti našemu cilju, naslovu prvaka.«

Kdo je vroč?

V Kranju je prvič to pomlad zaigral povratnik po poškodbi Jan Mlakar, ki je z golom potrdil zmago Štajercev, prebuja pa se tudi Amir Dervišević. Visoki vezist je bil arhitekt obeh zadetkov, saj je pred tem podal tudi za gol Saše Ivkovića, Ljubljančan pa je z obema rokama zagrabil ponovno uvrstitev v začetno enajsterico. Občasni reprezentant Slovenije je izstopal že v dvoboju z Muro, na sobotni preizkušnji pa je s 13. in 14. asistenco sezone znova pobegnil svojim zasledovalcem, v prvi vrsti Asmirju Suljiću.

Ali ste vedeli?

Darko Milanič je dobršen del tekme s Triglavom spremljal na tribuni, saj ga je sodnik Asmir Sagrković izključil takoj po zadetku Jana Mlakarja. Strategu Maribora se je podoben scenarij pripetil še drugič to pomlad, a tekme v Kidričevem ni končal predčasno, saj je bil s strani uradnih oseb prijavljen zaradi nešportnega komentiranja sojenja po zadnjem sodniškem žvižgu. Izolan je tako izpustil dvoboj z Gorico, zdaj bo tudi tekmo s Krškim. Trener vijolic ne bo prvi takšen, saj so sodniki v letošnjem prvenstvu dvakrat izključili tudi domžalskega stratega Simona Rožmana.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Minimalna zmaga prvega pri zadnjemu
    Nogometaši Krškega so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:1 (0:1).

DELI NA