Pred tekmo: Krško - Kalcer Radomlje

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

16. maj 2017, ob 18.00: KRŠKO - KALCER RADOMLJE

Stadion: Stadion Matije Gubca,  kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 975 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Martin Kramarič in Dejan Urbanč

Krčani so prekinili sušo šestih tekem brez zmage in so po petkovem presenečenjem v knežjem mestu skočili na osmo mesto, a so tam ostali zgolj do nedeljskega večera. Kidričani so namreč vnovič skočili pred Posavce, Krško pa ima v zgoščenem zaključku sezone novo priložnost, da tekmeca s Podravja izrine za svoj hrbet. Na Gubcu bodo namreč gostovale zadnje Radomlje, ki nimajo več možnosti za obstanek v prvoligaški konkurenci. Krški nogometaši v dosedanjih dvobojih z Radomljami niso imeli pretirane sreče, saj sta se dva od treh obračunov zaključila z delitvijo točk, Radomljani pa v obeh primerih izničili posavsko prednost. Krčani so odpor mlinarjev strli spomladi, ko sta v domžalskem Športnem parku zadela Tonći Mujan in Nikola Gatarić, ki je nekaj zadnjih tekem izpustil zaradi poškodbe.

Svetlan Kosić, vezist Krškega: »Vsaka naslednja tekma je za nas finale, s pomočjo naših zvestih navijačev tako kot vsi v ekipi verjamem, da bomo dobro odigrali vse tri in obstali v ligi.«

Kdo je vroč?

Ob nekaj poškodovanih nogometaših bosta pomembno torkovo preizkušnjo izpustila tudi Martin Kramarič in Dejan Urbanč, ki se je pred dnevi po daljši odsotnosti vrnil na nogometne zelenice. Tako bodo morali ostali prevzeti še večje breme, pomemben adut Posavcev pa bo tudi Ibrahim Mensah, ki je bil ob Tonćiju Mujanu osrednji junak krškega preobrata v petkovi tekmi s Celjem. Hitronogi Ganec je v letošnji sezoni s svojo hitrostjo že večkrat dokazal, da je izjemno neugoden nogometaš za nasprotne branilce.

Ali ste vedeli?

Krčani so v trenutni zasedbi prvoligašev pravcati fenomen, saj so edini, ki se lahko pohvalijo z večjim številom gostujočih kot pa domačih zmagam. Posavci so se v Celju razveselili že devete gostujoče zmage, medtem ko so jih na domači zelenici v prvoligaški zgodovini vknjižili osem. Krško pa ni edino, ki je v letošnji sezoni uspešnejše na gostujočih igriščih. Več točk so z gostovanj prinesli tudi Velenjčani in tudi tokratni nasprotniki Krškega, Radomlja, medtem ko so Ljubljančani s sobotno zmago izenačili izkupiček domačih in gostujočih tekem.

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: /

Četa trenerja Adnana Zildžovića tudi na obeh tekmah na igrišču v Radomljah ni uspela vknjižiti novih točk. Po Celjanih, ki so slavili tesno zmago, so bili od mlinarjev boljši tudi Koprčani, ki so za hrbet vratarja Aljaža Ivačiča pospravili štiri zadetke. Zildžović je po četrtem zaporednem porazu sezone priznal, da po dogovoru z vodstvom kluba že pogleduje proti prihajajoči sezoni. Radomljani so namreč že pred časom ostali brez možnosti za prvoligaški obstanek, zato v Brčkem rojeni strokovnjak že oblikuje zasedbo, ki bo tekmovalno breme nosila v prihodnji sezoni. Radomljani bodo ob prekinitvi točkovnega posta v posavski prestolnici sicer lovili tudi prvi zadetek po 221 minutah čakanja. Ob porazu v Kidričevem je nazadnje v polno meril Luka Cerar.

Kdo je vroč?

Krčani imajo dokaj slabe izkušnje tudi z Markom Nunićem, saj je Ljubljančan v posavsko mrežo pospravil že zajetno število zadetkov. Jeseni je v Krškem preprečil poraz Radomelj, v lanski sezoni se je kot nogometaš Gorice treh od skupno petih doseženih zadetkov razveselil prav v obračunih s Krčani, še v drugoligaški konkurenci pa je Posavcem enkrat zabil tudi kot član Šenčurja. S petimi zadetki prvi strelec kluba spomladi še čaka na prvi zadetek, zadnjega je dosegel v 19. krogu, ko so se mlinarji veselili doslej edine zmage v letošnji sezoni.

Ali ste vedeli?

Radomljani se lahko tri kroge pred koncem letošnje sezone pohvalijo z 11 točkami, kar je pet manj od izkupička iz predlanske sezone, ko so mlinarji prvič tekmovali med prvoligaši. Kljub temu izkupiček 11 točk ni najnižji v zgodovini Prve lige Telekom Slovenije. Če ne upoštevamo prevaljskega Korotana, ki je v sezoni 200/03 s tremi točkami predčasno sklenil svoje prvoligaško udejstvovanje, je sezono z najnižjim številom točk dekanski Jadran. Primorci, ki so na dobri poti, da se prebijejo med drugoligaše, so v sezoni 1994/95 ostali brez zmage in s tremi točkami. Zato pa v sezoni 2008/09 kar 41 točk ajdovskega Primorja ni bilo dovolj za obstanek v prvoligaški konkurenci.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krčani do pomembnih točk v boju za obstanek
    Nogometaši Krškega so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje z 2:0 (1:0).

DELI NA