Pred tekmo: Krško - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 18. krog

KRŠKO - GORICA

1. december 2018, ob 19.15

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (Povprečen obisk: 638 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

V soboto se bodo za nove točke udarili tudi nogometaši Krškega in Gorica. Gre za nasprotnika, ki v zadnjih krogih ne blestita, saj le s težavo nabirata točke. Krčani so v zadnjih petih krogih izgubili štirikrat, premagali pa Muro, še skromnejši pa je izkupiček Gorice, ki je ob štirih porazih remizirala z Rudarjem. V soboto bo morebitna zmaga tako za Posavce kot Primorce štela dvojno, Krčani pa bi lahko s kompletom točk ujeli Kranjčane in Velenjčane ter izboljšali svoje možnosti v boju za obstanek. Položaj na dnu lestvice je po 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije ostal nespremenjen, saj je, tako kot Triglav in Rudar, izgubilo tudi Krško. Zeleni so se v Ljudskem vrtu dobro upirali vodilni ekipi lige, četa začasnega trenerja Radovana Karanovića pa je popustila šele v drugem polčasu, ko je Marko Zalokar klonil trikrat.

Kdo je vroč?

Krčani imajo še vedno precej težav z učinkovitostjo, saj so z 12 zadetki na 17 tekmah najskromnejše moštvo Prve lige Telekom Slovenije. Pod zadnji gol zelenih se je v tekmi z Aluminijem podpisal Ante Vukušić. Dalmatinec se je na Gubca preselil jeseni, a gol nekdaj čudežnega dečka Hajduka ni bil dovolj za točke. Napadalec se je to jesen razveselil dveh zadetkov, zanimivo pa je, da je tudi v pokalnem tekmovanju zatresel mrežo Kidričanov. Je lahko prav Hrvat rešitelj slabega položaja Krčanov?

Ali ste vedeli?

Posavci so doslej nabrali 12 točk, možje v zelenem pa se precej bolje znajdejo v prvem polčasu. Če bi se tekme končale po uvodnih 45 minutah, bi imeli Krčani na svojem računu 17 točk, izkupiček pa bi bil dovolj za sedmo mesto lestvice. Zasedba z Gubca bi sicer ostala pri dveh zmagah, a bi Krčani nabrali kar 11 remijev. V zgolj drugih polčasih bi Krško slavilo tri zmage, a bi bilo s 13 točkami priklenjeno na dno lestvice. Krčani so ob Mariboru, Domžalah in Celju ena od štirih ekip, ki je uspešnejša v prvi polovici tekem.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Goričani so zapadli v krizo. Zgolj točka na zadnjih petih tekmah je pokvarila sliko izpred nekaj tednov, ko smo lahko Primorce označili za najprijetnejše presenečenje sezone. Sinje-modri so morali nazadnje čestitati tudi Kidričanom, ki so v Novi Gorici slavili sploh prvo ligaško zmago. Tekmo je v korist gostov odločil Francesco Tahiraj, večji poraz Gorice pa je z nekaj odličnimi posredovanji preprečil Grega Sorčan. Z novo ničlo bi se tudi Goričani znašli v nehvaležnem položaju, saj bi Krčanom bežali zgolj še za sedem točk. V taboru štirikratnih državnih prvakov pred gostovanjem v posavski prestolnici poudarjajo, da skromnejši rezultati ne smejo povzročiti panike. Varovanci Mirana Srebrniča morajo strniti svoje vrste in v soboto prekiniti niz skromnih rezultatov. Jim bo to uspelo?

Žiga Lipušček, branilec Gorice: »Popraviti bo treba predvsem našo miselnost. Letos smo že pokazali, česa smo sposobni in da se lahko borimo za višja mesta. Pomembno je, da ne povzročamo panike, ampak trdo treniramo in že v naslednjem krogu na tekmi s Krškim pokažemo, kako na igrišču izgleda prava Gorica.«

Kdo je vroč?

Grega Sorčan je bil tudi v dvoboju z Aluminijem prvi mož novogoriškega moštva. Vratar, ki se je po poškodbi Aljaža Ivačiča pridružil članski izbrani vrsti, je preprečil višji poraz svoje ekipe, a bil nemočen ob poskusu Tahiraja. Dvaindvajsetletnik je v letošnjem prvenstvu prejel 25 zadetkov, svoja vrata pa je zaklenil šestkrat, kar je drugi najboljši dosežek v ligi. Z boljšim izkupičkom se lahko pohvali zgolj Jasmin Handanović, ki je ostal nepremagan na sedmih tekmah.

Ali ste vedeli?

Miran Srebrnič tudi v letošnji sezoni pogreša izrazitega strelca, naziv prvega strelca si s petimi zadetki delita Bede Amarachi Osuji in Andrija Filipović. V polno je sicer merila deveterica nogometašev Gorice, primorski prvoligaš pa razpolaga z enim od najožjih izborov strelcev v ligi. Le-ta je sicer ožji pri Celju in Triglavu, kjer se je gola razveselilo osem nogometašev, zgolj šest različnih strelcev pa najdemo v dresu Krškega.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krčani do zmage v finišu tekme
    Nogometaši Krškega so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 (0:0).

DELI NA