Pred tekmo: Krško - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog

4. december 2016, ob 14.00: KRŠKO - DOMŽALE

Stadion: Stadion Matije Gubca,  kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 1.022 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčane v nedeljskem popoldnevu čaka še zadnja domača tekma v letošnjem letu. V posavski prestolnici bodo gostovali ranjeni Domžalčani, ki v treh tekmah na zelenici stadiona Matije Gubca še niso slavili. Vsi trije dvoboji so se končali z delitvijo točk, prav Krčani pa so jeseni vknjižili največ neodločenih rezultatov in sicer kar osem. Poletni dvoboj Krškega in Domžal se je končal z izidom 1:1, s točko pa so se varovanci trenerja Tomaža Petroviča vrnili tudi s sredinega gostovanja v Velenju, čeprav so še do 69. minute vodili z dvema zadetkoma prednosti. V zaključek jesenskega dela sezone čaka Posavce zahteven spored, saj se bodo Krčani po domači tekmi z Domžalčani v 21. krogu prvenstva pomerili še z Olimpijo, zahtevnima tekmecema, ki pa so ju v preteklosti že presenetili.

Tomaž Petrovič, trener Krškega: »Upamo, da se bo čim več ljudi zbralo tudi v nedeljo, ko prihajajo Domžale, ki so zelo kvaliteten in atraktiven tekmec. Čeprav je že december in se bliža premor, smo in moramo biti polno mobilizirani, saj sta pred nami še dve zelo težki tekmi. Prvenstvo je dolgo, vidimo, da je boj za vsako točko zelo trd na vseh tekmah. Seveda imamo svoje težave, predvsem s pogoji za trening, kar vpliva tudi na vse poškodbe, vendar se fantje trudijo in tisti, ki so na igrišču, morajo biti močnejši od vseh zunanjih dejavnikov. Le tako se lahko primerno zastopa svojo ekipo, klub in posledično pride do uspeha.«

Kdo je vroč?

V sredo za velenjsko zasedbo ni bil usoden Filip Dangubić, ki je zadel na obeh prejšnjih tekmah, sta se pa zato med strelce vpisala posojena nogometaša Maribora. Damjan Vuklišević in Martin Kramarič sta izpustila sobotno gostovanje v Ljudskem vrtu, v sredo pa sta Posavce povedla v zajetno prednost, ki pa je mladi Krčani niso uspeli zadržati. Kramarič bo pomemben adut krškega napada tudi v nedeljo

Ali ste vedeli?

Mlada krška zasedba je v letošnji sezoni že nekajkrat v zaključnih minutah ostala brez zmage ali vsaj točke. Posavci so v Velenju izenačujoči zadetek prejeli v 84. minuti, še nekoliko bolj boleča pa sta spomina na dve od zadnjih treh domačih tekmah. Aluminij je domačo prednost izničil v sodniškem dodatku, Radomljani pa so do točke na obeh medsebojnih tekmah prišli po golu v 88. minuti. Olimpija je na Gubcu slavila z 2:1, po tem ko je Velikonja zadel v 79. minuti, Kabha je Mariboru zmago priigral z 91. minuti. So se pa Krčani v končnici dvoboja razveselili tudi pomembne zmage nad Rudarjem, ki ga je v 86. minuti porazil Dangubić.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so po treh zaporednih zmagah doživeli boleč in presenetljiv poraz. V občinskem derbiju so se sploh prve zmage v letošnji sezoni veselili sosedje Radomljani, ki so v sedmi medsebojni tekmi z dvakratnimi državnimi prvaki sploh prvič našli pot do domžalske mreže. Domžalski strateg Simon Rožman je sredi zgoščenega sporeda nekoliko premešal začetno enajsterico, v kateri je priložnost za dokazovanje ponudil tudi nekaj nogometašem, ki so doslej igrali manj, prvič pa se je v Prvi ligi Telekom Slovenije predstavil tudi Alexandre Kombi. Bočni igralec ob debiju ni imel sreče, saj je že v prvem polčasu staknil poškodbo kolena, ki mu bo preprečila tudi nastop v Krškem, počival bo namreč dlje časa.

Luka Žinko, vezist Krškega: »V Krškem je vedno posebna tekma, saj njihovi navijači vedno pripravijo dobro vzdušje. Za nas je dobro, da je tekma na sporedu že v nedeljo, saj se lahko hitro vrnemo v star ritem. Seveda pa bo potrebno za zmago pokazati veliko več kot v sredo.«

Kdo je vroč?

Z Domžalčani se bosta v Krško vrnila tudi Luka Žinko in Luka Volarič, ki sta še pred nekaj meseci Posavcem pomagala do obstanka v prvoligaški konkurenci. Žinko tako kot v Krškem, tudi v Domžalah nosi kapetanski trak, Volarič pa je bil pred tedni med najzaslužnejšimi, da so se rumeni preko Krškega prebili v polfinale pokalnega tekmovanja. Nogometaš z bližine Kobarida je namreč že na prvi četrtfinalni tekmi dvakrat zatresel mrežo bivšega soigralca Zalokarja, vidno vlogo pa je odigral tudi v povratnem srečanju.

Ali ste vedeli?

Domžalčanom, ki se lahko še vedno pohvalijo z najučinkovitejšim napadom lige, se je šele drugič v 19. tekmi letošnjega državnega prvenstva zgodilo, da možje v rumenem niso zatresli nasprotne mreže. Slobodana Vuka in soigralce so pred tedni v sosedskem obračunu prvič zaustavili branilci ljubljanske Olimpije, zdaj so domžalske napade zaustavili tudi bližnji sosedje, Radomljani.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.12.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani le do točke v Krškem
    Nogometaši Krškega in Domžal so se v tekmi 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA