Pred tekmo: Krško - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog

KRŠKO - CELJE

11. avgust 2018, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (Povprečen obisk: 1.000 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonske vstopnice

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Prvoligaše čaka četrti krog prvenstva, ki ga bosta s tekmo na Gubcu odprli ekipi Krškega in Celja. Posavci še čakajo na prvo zmago, ki jo po dveh remijih lovijo tudi grofje. Moštvo Alena Šćulca je imelo v primerjavi s celjsko ekipo manj časa za pripravo na tekmo, saj so Krčani v Velenju gostovali v ponedeljkovem popoldnevu. Zeleni so se domov vrnili z remijem, z dvema točkama na svojem računu pa zasedajo deveto mesto. Nuklearci zaključujejo skupino štirih klubov z dvema točkama, ki ji na šestem mestu poveljujejo prav Celjani. Moštvo iz Savinjske na spopade s Krškim nima pretirano dobrih spominov, saj so Posavci s šestimi zmagami uspešnejši tekmec, grofje pa so razmerje nekoliko popravili šele to pomlad, ko so dobili obe tekmi. Nasprotnika sta se nazadnje srečala v zadnjem krogu minule sezone, ko je tekmo v posavski prestolnici odločil Nino Pungaršek in Krčanom prizadejal tretji poraz.

Marco Da Silva, vezist Krškega: »Tekma ne bo lahka, Celje ima dobro ekipo. Verjamem, da bomo zmagali, če nam uspe ponoviti pristop iz prejšnje tekme.«

Kdo je vroč?

Velenjčani in Krčani so odigrali zanimiv obračun, v katerem sta se nasprotnika izmenjevala v nevarnih situacijah pred vrati nasprotnika, dvoboj pa na koncu ni ponudil zmagovalca. Za Posavce je bilo gostovanje v Šaleški dolini pomembno tudi zaradi prvega zadetka v letošnji sezoni, pod katerega se je podpisal Marco Da Silva. Francoz portugalskega porekla se je proslavil z natančno izvedenim prostim strelom, z golom pa je dokazal, da je poškodba kolena, ki ga je od igrišč oddaljila spomladi, dokončno pozabljena.

Ali ste vedeli?

Krško se bo v četrti krog Prve lige Telekom Slovenije podalo brez dosedanjega kapetana Jana Gubca, ki so mu kapetanski trak podelili po poletnem slovesu Marka Krajcerja. Branilec, ki je zrasel v mladinskem pogonu, se je pridružil ljubljanski Olimpiji, Posavci pa so v zameno za slovo obetavnega nogometaša prejeli finančno nadomestilo. Devetnajstletnik je v prvoligaški konkurenci debitiral v sezoni 2016/17, od tedaj pa je zbral 33 nastopov, v minuli sezoni pa se je v spopadu s Triglavom razveselil tudi strelskega prvenca. Gorenc je po Mujanu že drugi nogometaš Krškega, ki se je to poletje v zameno za odškodnino preselil v novo sredino.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Tudi Celjani se po treh preizkušnjah nove izdaje Prve lige Telekom Slovenije še ne morejo pohvaliti z zmago, a bodo v Krškem zaigrali tudi na krilih zadnjega rezultata. Grofje so v ljubljanskih Stožicah iztržili pomembno točko, ki ima še nekoliko večjo ceno zaradi dejstva, da so zmaji še ob polčasu vodili z 2:0. Štajerci so v nadaljevanju srečanja zaigrali precej bolje, z goloma Jucieja Lupete in Rudija Požega Vancaša pa so izničili domačo prednost. Celjani bi se lahko veselili tudi popolnega preobrata, a se je z nekaj odličnimi posredovanji v domačem golu izkazal Aljaž Ivačič. V celjskem taboru po remiju z Olimpijo priznavajo, da jih je razplet tekme dvignil tudi v psihičnem smislu, a v istem dahu opozarjajo, da jih v posavski prestolnici čaka nova zahtevna naloga. Rumeno-modri so s šestih gostovanj na Gubcu prinesli dve zmagi, dvoboji v Krškem pa so običajno vselej poskrbeli za tesen razplet srečanj.

Dušan Kosič, trener Celja: »Krčani so naši direktni konkurenti. Čaka nas novo zahtevno srečanje.«

Rudi Požeg Vancaš, vezist Celja: »Po povratku z 2:0 proti Olimpiji smo se zagotovo psihično dvignili, ko se nam je uspelo vrniti. Krško nam ne leži, težko je z njim. Gre za zelo dobro moštvo, ki je odlično vodeno. Resnično nas čaka zelo težka tekma.«

Kdo je vroč?

Rudi Požeg Vancaš ostaja prva violina celjske igre. Belokranjec je dobre predstave iz minule sezone, ki je bila najboljša v njegovi karieri, prenesel tudi v letošnje poletje. Čeprav je nekdanji član Kolpe in Domžal vse tri zadetke dosegel z bele točke, je ob Tonćiju Mujanu edini nogometaš, ki je v polno meril na vseh treh tekmah. Zadetki so sicer zgolj krona njegovih predstav, saj je tudi v Ljubljani v obrambno vrsto Olimpije vnašal precej nemira. Koliko dela z njim bo imela krški obramba?

Ali ste vedeli?

Celjani so v letošnjem letu v svoje vrste zvabili kar dva obetavna člana Krškega. Luka Kerin se je na Stadion Z'dežele preselil že pozimi in za člansko ekipo Celja odigral osem srečanj, v letošnjem prvenstvu pa še ni nastopil. Nekdanjemu upu milanskega Interja je poleti v knežje mesto sledil še dve leti mlajši Gašper Koritnik. Mladinski reprezentant Slovenije še čaka na krstni nastop, potem ko je še v minuli sezoni nastopal za kadetsko selekcijo Krškega in dosegel osem zadetkov.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani se iz Krškega vračajo s točko
    Nogometaši Krškega in Celja so se v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA