Pred tekmo: Krško - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

KRŠKO - ALUMINIJ

11. november 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (Povprečen obisk: 671 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Marco Da Silva in Luka Volarič

V zadnji tekmi pred novembrskim reprezentančnim premorom se bodo na Gubcu udarili nogometaši Krškega in Aluminija. Pred tekmo 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije na lestvici bolje kaže gostom, a so Kidričani sredi serije skromnejših rezultatov. V Krškem se bosta nedeljska nasprotnika pobirala po porazu v prejšnjem krogu. Kidričani so na domačem igrišču izgubili z Muro, četa krškega stratega Alena Šćulca pa je v pravi srhljivki in dvoboju preobratov izgubila v Kranju. Posavci so ob tem izgubili še dva pomembna člena začetne enajsterici. Tekmo z Aluminijem bosta zaradi štirih rumenih kartonov izpustila Luka Volarič in Marco Da Silva, ki se je na Gorenjskem izkazal s pravo mojstrovino. Francoz je sicer najboljši strelec zelenih, ki v nedeljo nujno potrebujejo nove točke.

Kdo je vroč?

Najbolj vroče železo Krškega je Marco Da Silva, ki pa, kot že zapisano, v nedeljo nima pravice nastopa. Krčani se bodo morali znajti brez odličnega izvajalca prekinitev, še več bremena pa bo na plečih Daliborja Volaša. Tudi Ankarančan se je v Kranju vpisal med strelce, a 88. gol v Prvi ligi Telekom Slovenije ni bil dovolj za nove točke Krškega. Primorec se sicer bliža strelskemu učinku Tončija Žlogarja in Ismeta Ekmečića, ki robustnemu napadalcu bežita za dva zadetka.

Ali ste vedeli?

V Kranju se je med strelce vpisal tudi Marin Perić. Nekdanji napadalec Krke se je v Krško preselil že pozimi, a je imel spomladi precej težav s poškodbami, zato je na debi v zelenem dresu čakal vse do 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Hrvat je sicer eden od 25 nogometašev, ki so to sezono že zaigrali v dresu Krškega. Krčani se sicer ne morejo pohvaliti z nogometašem, ki to sezono ne bi izpustil niti minute. Takšnih nogometašev je le še sedem, med njimi je tudi Luka Janžekovič, vratar Aluminija.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani so po zgolj točki na zadnjih štirih preizkušnjah zdrsnili po lestvici. Aluminij je po sredini zmagi Domžal padel na sedmo mesto, a so moštva v osrčju ligaške razpredelnice tesno skupaj. Že 16. krog Prve lige Telekom Slovenije lahko prinese nove premike, a bodo morali Kidričani prekiniti zmagovalno sušo. Rdeči so se zadnje zmage veselili v 11. krogu prvenstva, ko je v Kidričevem klonil Triglav, zatem pa so bili od moštva Oliverja Bogatinova uspešnejši Mariborčani, Velenjčani in nazadnje še Sobočani. Francesco Tahiraj in soigralci so vmes odščipnili točko Domžalam, na reprezentančni premor pa želijo oditi z zmago, šesto v letošnjem prvenstvu. Ob tem velja omeniti, da so se Kidričani na štirih tekmah v Krškem veselili zgolj enkrat, obenem pa so Krčani dobili zgolj enega od skupno devetih prvoligaških dvobojev z Aluminijem.

Kdo je vroč?

Oliver Bogatinov zadnjih nekaj tednov pogreša kapetana Matica Vrbanca, po nekaj dobrih predstavah pa se je ustavilo tudi Francescu Tahiraju in Dejanu Petroviču. Otrok rdečih si s štirimi podajami deli četrto mesto ligaške lestvice asistentov, pred njim pa najdemo še Luko Bobičanca, Asmirja Suljića in Amirja Derviševića. Dvajsetletni vezist sicer spada med najpomembnejše adute Aluminija, saj v letošnji sezoni še ni izpustil tekme, z večjo minutažo pa se lahko pohvali zgolj Janžekovič.

Ali ste vedeli?

Kot že zapisano, je Luka Janžekovič eden od sedmerice nogometašev, ki se lahko po 15 krogih prvenstva pohvalijo s popolno minutažo. Zanimivo je, da po manj kot polovici sezoni ni več enega kluba, ki bi imel v svojih vrstah več kot zgolj enega takšnega nogometaša. Ob Janžekoviču niti minute tekme še niso izpustili Klemen Šturm (Mura), Aljaž Ivačič (Olimpija), Rok Elsner (Triglav), Matteo Tomiček (Gorica), Saša Ivković (Maribor) in Jan Andrejašič (Celje). Slednji bo po 16. krogu odpadel iz tega izbora, saj zaradi štirih rumenih kartonov nima pravice nastopa

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij osvojil Krško
    Nogometaši Krškega so v tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Aluminiju z 1:3 (0:1).

DELI NA