Pred tekmo: Krško - Aluminij

Pred tekmo: Krško - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

5. maj 2017, ob 20.00: KRŠKO - ALUMINIJ

Stadion: Stadion Matije Gubca,  kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 987 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Ibrahim Mensah

Tudi 32. krog Prve lige Telekom Slovenije se bo pričel že v petkovem večeru. V dvoboju, ki lahko v lovu na osmo mesto že ponudi pomemben odgovor, se bodo za točke udarili Krčani in Kidričani. Posavska zelenica bo gostila izjemno pomemben dvoboj, saj se petkova nasprotnika že nekaj krogov ne uspeta ločiti na nekoliko zajetnejšo razliko. Krčani bodo v tekmo vstopili kot deveta ekipa prvenstva, čeprav so v minulem krogu v Novi Gorici prekinili serijo treh zaporednih porazov. Oslabljena zasedba, v kateri je manjkalo nekaj pomembnih adutov, je v obračunu z Gorico iztržila pomembno točko, a izgubila Ibrahima Mensaha, saj bo hitronogi Ganec zaradi izključitve soigralce prisiljen spremljati s tribune. Prav Mensah je bil v začetku marca med najbolj zaslužnimi, da se je Krško z gostovanja v Kidričevem vrnilo s točko.

Marko Krajcer, kapetana in branilec Krškega: »Jutrišnja tekma ima tako za nas kot za Aluminij velik pomen. Gre za neposreden boj za obstanek v ligi. Verjamem, da smo kvalitetnejša ekipa od njih in upam, da bomo to jutri prikazali na igrišču. Potrebna bo borba do zadnjega atoma moči. Zavedamo se, da so fizično izjemno močna ekipa, ter da temu dajejo velik poudarek. Če jim bomo vsilili naš način igre, potem bo lažje steklo. Kot sem dejal, verjamem vase in soigralce, da bomo jutri pustili srce na igrišču.«

Kdo je vroč?

Za razliko od Mensaha, ki je v Kidričevem dobro predstavo kronal z asistenco, ima Marko Krajcer na pomladansko gostovanje pri Aluminiju nekoliko slabše spomine. Korošec je namreč tekmo sklenil predčasno, saj si je v končnici srečanja zlomil tudi rebro. Branilec, ki je pred prestopom v Celje kar štiri sezone branil barve Aluminija, se je minulo soboto vrnil na igrišča in v tekmi z Gorico s kapetanskim trakom na levici svojo ekipo popeljal do točke, še pomembnejše pa je spoznanje, da so Krčani zaklenili svojo mrežo.

Ali ste vedeli?

Krško in Aluminij loči zgolj točka, petkova tekmeca pa sta blizu tudi v številu doseženih in prejetih zadetkov. Krčani so v mreže nasprotnikov pospravili 33 zadetkov, prejeli pa so jih 46, Kidričani pa so zabili gol manj in enega več tudi prejeli. Blizu sta si tudi oba vratarja, saj je Marko Zalokar svoja vrata v dosedanjem poteku sezone zaklenil devetkrat, nazadnje v Novi Gorici, medtem ko je zadetek Luke Cerarja v nedeljski tekmi v Kidričevem Luki Janžekoviču preprečil, da bi svojo mrežo še devetič letos ohranil nedotaknjeno. Kidričani so sicer štiri od osem zmag dosegli brez prejetega gola, medtem ko so Krčani ob vseh šestih zmag svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani se bodo v petek v Posavje odpravili z jasnim ciljem. Četa trenerja Slobodana Gruborja želi ostati na osmem mestu lestvice, ki po koncu sezone zagotovo prinaša obstanek v prvoligaški konkurenci. Z zmago bi gostje že storili pomemben korak v boju za prvoligaško vozovnico, saj čaka ene in druge v zadnjih štirih krogih sezone zahteven spored. Aluminij bo gostil Maribor in Domžale ter gostoval v Velenju in Ljubljani, Krško pa se bo napotilo v Celje in Maribor, na domači zelenici pa pričakalo Koper in Radomlje. Prav Radomljane so v nedeljski tekmi ugnali Kidričani, ki so se z osmo zmago sezone prebili pred tokratnega nasprotnika, ki so ga v letošnji sezoni že premagali. Josip Zeba, Dejan Krljanović in Blaž Kramer so s tremi zadetki odločili prvi medsebojni obračun v sezoni, medtem ko zadnji dve tekmi nista ponudili zmagovalca.

Mitja Trop, trener vratarjev Aluminija: »Zmaga proti Radomljam je prednost in podaja pozitiven psihološki naboj, a vendar nas pravo delo še čaka. Pred nami je tekma s sedaj devetouvrščeno ekipo, ki si bo želela pridobiti nazaj odvzeto osmo mesto. Krško je močno in čvrsto moštvo, ki na igrišču zna presenetiti. Njihovo igro smo dobro analizirali in v petkovo srečanje gremo motivirani z jasno zastavljenim ciljem.«

Kdo je vroč?

Slobodan Grubor svojim varovancem v fazi napada namenja precej svobode, kar se spomladi odraža tudi v dejstvu, da nogometaši v rdečem lažje prihajajo do zadetkov. V desetih pomladanskih preizkušnjah so Kidričani dosegli že 17 golov, ob zmagi nad Radomljami pa so Štajerci že presegli jesenski izkupiček, saj so na zimski premor odšli s 15 doseženimi zadetki, kar je bil najskromnejši dosežek v konkurenci desetih klubov. Za pomladansko prebujenje napada je ob Lovru Bizjaku in Žigi Škofleku, ki sta prva strelca kluba, zaslužen tudi Blaž Kramer. Visokorasli Celjan je v zadnjih sedmih tekmah v polno meril že štirikrat, z dvema goloma in podajo pa je bil osrednji junak nedeljskega skapa Radomelj.

Ali ste vedeli?

Zmaga v tekmi z Radomljami je za Aluminij štela dvojno. Ne le, da so Kidričani vknjižili pomemben komplet točk, z osmo zmago so namreč zapustili deveto mesto lestvice Prve lige Telekom Slovenije, ki ga je Aluminij neprekinjeno zasedal vse od sedmega kroga sezone. Z daljšo »serijo« se lahko letos pohvalijo zgolj Radomljani, ki so na dnu ligaške razpredelnice vse od uvodnega dejanja sezone, medtem ko so nogometaši Krškega osmo mesto zasedali vse od 11. kroga, prvič to sezono pa so se znašli na predzadnji poziciji. Bosta petkova tekmeca svojo pozicijo obdržala tudi po 32. krogu? Kidričani so namreč z zadnjih šestih gostovanj prinesli pet porazov, Krško pa na domačo zmago čaka že vse od desetega kroga sezone.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    V dvoboju za obstanek remi v Krškem
    Nogometaši Krškega in Aluminija so se v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA