05.12.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Tabor

Prva liga Telemach, 19. krog

KOPER - CB24 TABOR SEŽANA

7. december 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci 8-15 let: 5 evrov

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koper je z neodločenim rezultatom na tekmi z Muro podaljšal niz brez zmage, brez katere so kanarčki ostali še šestič zapored. Zadnja ligaška zmaga je stara že skoraj dva meseca, Andrej Kotnik in soigralci so se polnega izplena 8. oktobra veselili v Ljudskem vrtu. Ekipa Zorana Zeljkovića je na zadnjih šestih tekmah resda izgubila zgolj enkrat, a je s kar petimi remiji zdrsnila na četrto mesto Prve lige Telemach. Pokalni prvaki so, kot že zapisano, pred Muro remizirali še s Celjem, Domžalami, Radomljami in Gorico, za nekoliko skromnejši niz pa so v določeni meri zaslužne tudi številne poškodbe v moštvu. Tekmo s Sobočani so med drugimi izpustili Luka Vešner Tičić, Ivan Novoselec, Michael Pavlović, Žan Benedičič in Dario Kolobarić.

Kdo je vroč?

V Kopru v sredo gostujejo Sežanci, ki so uvodno polovico prvenstva ravno tako zaključil s točko. Komu bo pripadel primorski spopad na Bonifiki? Prvi in drugi v letošnji sezoni sta pripadla tokratnim gostiteljem. Prvi dvoboj v Kopru je z dvema goloma odločil Andrej Kotnik, ki je eden od dolžnikov zadnjih tekem, saj je zadnjega od osmih golov dosegel v 14. krogu Prve lige Telemach, ko so Koprčani remizirali z Radomljami. Se bo prvi strelec moštva znova veselil v sredinem popoldnevu?

Ali ste vedeli?

Čeprav ima Zoran Zeljković v teh dneh precej težav s sestavo ekipe, ki so jo zdesetkale poškodbe, pa so se iz Kopra po tekmi z Muro sporočili, da so se razšli z Luko Šušnjaro. Krilni napadalec se je državnim prvakom iz leta 2010 pridružil to poletje, a se v koprskem dresu ni proslavil. Na devetih tekmah je ostal brez doseženega zadetka, nazadnje pa je nastopil na tekmi z Radomljami, ko je zabeležil stoti nastop v Prvi ligi Telemach. Krog kasneje je kot rezervist pordečel v Stožicah.

TABOR

Prepoved nastopa: /

Dvoboj Kopra in Mure ni ponudil zadetkov, čeprav so imeli pokalni prvaki v drugem polčasu nekaj zrelih priložnosti, v končnici srečanja pa jih je reševala vratnica. Sežanci so 18. krog prvenstva odprli s tekmo v Novi Gorici, Žiga Ovsenek pa jih je z (evro)golom v vodstvo popeljal že v sedmi minuti tekme. Goričani so s podobno mero vrnili v sedmi minuti drugega polčasa, ko je izenačil nekdanji kanarček Luka Vekić, obračun dna lestvice pa se je razpletel z delitvijo točk. Tako Gorica kot Tabor sta prvo polovico sezone zaključila z 12 točkami, eno več imajo na svojem računu Radomljani, ki so jih rdeče-črni premagali v 15. krogu prvenstva, v katerem so slavili še drugič v tej sezoni. Kraševci imajo ob Goričanih največ preglavic z doseganjem zadetkov, obenem pa tudi najmanj čvrsto obrambo.

Kdo je vroč?

Bo Jan Koprivec v rodnem Kopru še tretjič zaklenil svoja vrata? Štiriintridesetletnik je svojo mrežo nazadnje ohranil nedotaknjeno pred tremi meseci in pol, v šestem krogu Prve lige Telemach, ko so Sežanci brez zadetkov remizirali z Radomljani. Nekdanji reprezentant Slovenije je doslej v golu Tabora desetkrat stal nasproti Kopra, nepremagan pa je ostal v prvem obračunu, ko so Sežanci z avtogolom Žana Žužka slavili tudi edino zmago v tem primorskem spopadu.

Ali ste vedeli?

Jan Koprivec spada v skupino nogometašev, ki v letošnji izdaji Prve lige Telemach še niso izpustili tekme, še več, čuvaj sežanske mreže je ob Urošu Likarju in Ajdinu Mulaliću odigral vseh 1.620 minut. Izkušeni vratar je v Novi Gorici odigral 84. ligaško tekmo v dresu Tabora, s tem pa je na večni klubski prvoligaški lestvici ujel Erika Salkića in Dina Stančiča, pred njim pa je s štirimi tekmami več le še Marko Ristić. Ker tudi Srb ni več del kraševske zasedbe, bi ga lahko Koprivec ujel že kmalu po zimskem premoru.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.12.2022 | Prva liga Telemach
    Koper do visoke zmage
    Nogometaši Kopra so v 19. krogu Prve lige Telemach premagali CB24 Tabor Sežano s 5:1 (2:0).

DELI NA