04.05.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Tabor

Prva liga Telemach, 33. krog 

KOPER - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

6. maj 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: Luka Šušnjara

Pred lepo zapolnjenimi tribunami Ljudskega vrta sta se pretekli konec tedna udarili edini ekipi, ki še upata na končno slavje. Primorci so v mesto ob Dravi prišli s točko zaostanka za vijoličastimi konkurenti in zdelo se je, da Zoran Zeljković in druščina ne bi imeli nič proti, če bi se s točko manj tudi vrnili. Po slabšem prvem in nekoliko boljšem drugem polčasu so se rumeno-modri načrti izpolnili: Koper tri kroge pred koncem ostaja še kako resen kandidat za naslov najboljšega. Poleg tega mu bo v finišu naklonjen tudi razpored, ki je za odtenek lažji od mariborskega. Odprl ga bo Tabor, Sežančani na Obalo prihajajo v petek. Kako se bo razpletel sosedski dvoboj?

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Zavedamo se, da v Mariboru nismo odigrali tako kot znamo in zmoremo. Tekmo smo dobro analizirali in verjamem, da bomo te napake, ki smo jih delali, tudi popravili. Igramo doma, pred našimi navijači in to je dodaten motiv. Zagotovo bo tekma zahtevna, tako kot vsaka v letošnji sezoni. Verjamem pa, da lahko zdržimo do konca, zato z optimizmom gledamo naprej."

Kdo je vroč?

Mariborski branilci so v soboto odlično pokrivali Lamina Colleya, zato pa so nekoliko pozabili na njegovega soigralca v napadu. Tako je bilo vsaj v 35. minuti, ko je Bede Osuji povsem osamljen pričakal odbitek po strelu že omenjenega gambijskega nogometaša, si pripravil strel, nameril in sprožil. Za končni rezultat srečanja, za svoj osmi zadetek v letošnji sezoni in drugega na zadnjih treh tekmah. Bo natančen tudi tokrat?

Ali ste vedeli?

V udarni enajsterici rumeno-modrih se je pod Kalvarijo znašel nogometaš, ki zelenico Ljudskega vrta še predobro pozna. Andrej Kotnik se je od štajerske prestolnice, kjer je preživel tri leta, poslovil februarja. Proti nekdanjemu klubu je odigral solidno partijo, četrt ure pred koncem je mesto na igrišču prepustil Luki Šušnjari. Visokorasli napadalec letos ostaja brez zadetka, večino nastopov pa je zbral spomladi.

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Dino Stančič

Spopad med Taborom in Radomljami je na dnu prvenstvene razpredelnice izrisal podobo, ki se bo sredi meseca zelo verjetno izkazala za končno. Rezultatsko neprimerno bolj obremenjeni domačini se s pritiskom niso znali spopasti, zmage pa se je nato veselil novinec med elito. S tremi točkami si je zagotovil zgodovinski obstanek, Kraševce pa obsodil na dodatne kvalifikacije. No, rdeče-črni lahko do konca zdrsnejo tudi na zadnje mesto, ki pelje neposredno v drugo ligo, a je takšen scenarij malo verjeten: Aluminij bi moral tri točke vzeti Mariboru ali Olimpiji, češnjice pa medtem ne bi smele osvojiti niti ene. Koliko jih bodo vpisale v petek zvečer?

Kdo je vroč?

Privrženci sežanskega kluba si bodo sobotno popoldne zapomnili ne po končnem izidu, ampak po potezi, ki so ji bili priča po slabi uri igre: Tino Sušić je s podajo iz kota na prvi vratnici našel Tila Mavretiča. Vezist je preizkusil svojo srečo in žogo s peto podaljšal na drugo vratnico, kjer pa je ni dočakal nihče. Okroglo usnje jo je namreč po bližnjici ubralo naravnost v radomeljsko mrežo – zagotovo eden od zadetkov sezone.

Ali ste vedeli?

Dino Stančič je proti Radomljam vpisal svoj stoti nastop v slovenski prvi ligi, od tega 17 ravno v dresu Kopra. Za tokratnega tekmeca je prvi strelec sežanskega kluba nastope zbiral v sezonah 2010/11 in 2011/12. Sledila je selitev na nižjeligaške zelenice: najprej h Krki, nato k Taboru, s katerim se je pred tremi leti vrnil med elito. Kraške barve je v tem času branil na 83 obračunih, dosegel pa je 16 zadetkov.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.05.2022 | Prva liga Telemach
    Zmaga Kopra za vrh lestvice
    Nogometaši Kopra so v 34. krogu Prve lige Telemach premagali CB24 Tabor Sežano z 1:0 (0:0).

DELI NA