Pred tekmo: Koper - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog

KOPER - TABOR

17. april 2021, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

KOPER

Prepoved nastopa: Stefan Stevanović

Če so kanarčki v prvih dveh prvenstvenih četrtinah navdušili, so bili v tretji povsem neprepoznavni. Po zimskem premoru je moštvo z Obale vpisalo vsega sedem točk. Kar na petih tekmah so Koprčani priznali premoč nasprotniku, slabe predstave pa so kakopak imele svojo ceno: zdrs navzdol po prvenstveni razpredelnici in oddaljitev od najvišjih mest. Od tistih, ki so si jih Primorci že pred začetkom sezone postavili za cilj. No, nič še ni izgubljeno, nenazadnje je Evropa še vedno na dosegu roke, bo pa treba na zadnjih devetih tekmah pošteno pljuniti v roke. Prvi izziv Koper čaka v soboto, ko v goste prihaja sosednji Tabor. Bodo rumeni od Kraševcev boljši še petič zapored?

Kdo je vroč?

Koprčani so se med premorom v nasprotju z večino odločili za izziv iz tujine: spoprijeli so se s hrvaško Rijeko. Po devetdesetih minutah se je na semaforju kar nekoliko presenetljivo izpisal rezultat 0:3 v korist slovenske zasedbe. Reško mrežo so naluknjali Claudio Spinelli, Ivan Borna Jelić Balta ter Stefan Stevanović. Prva dva sta v tej sezoni že tresla mrežo Tabora, bosta nevarna tudi v soboto zvečer?

Ali ste vedeli?

Znani so termini četrtfinalnih tekem Pokala Pivovarna Union. Aktualni prvaki iz Celja se bodo z Radomljami pomerili 27. aprila ob 15. uri, istega dne pa se bo v Domžalah vse skupaj začelo ob 17. uri in 30 minut. Na Ptuju, kjer bo tamkajšnja Drava pričakala Koprčane, se bo prvi žvižg zaslišal 28. aprila ob 15. uri. Natanko poltretjo uro zatem se bo v Lendavi začel še zadnji obračun v boju za polfinale.

TABOR

Prepoved nastopa: Mihael Briški, Erik Salkić

Po 27. odigranih prvoligaških obračunih Sežančane navdajajo mešani občutki. Ob pogledu na razpredelnico je sicer jasno, da gre za sedmouvrščeno ekipo prvenstva, a se ta pravzaprav nahaja nekje v zlati sredini. Stežka bi jo uvrstili v »ligo za obstanek« (od Celja, ki trenutno prednjači v troboju z Aluminijem in Gorico, jo loči šest točk), hkrati pa ne spada niti med tiste, ki se potegujejo za evropska mesta (četrte Domžale imajo sedem točk prednosti). Za vrat diha šestemu Bravu, v soboto zvečer pa se lahko nevarno približa tudi petim Koprčanom. Te so Kraševci čisto na začetku letošnje sezone že ugnali, a so imeli takrat na svoji strani prednost domačega igrišča. Se bodo znašli tudi na Bonifiki?

Kdo je vroč?

Če so Goričane na zadnjem uradnem srečanju gladko odpravili, sta se vlogi konec marca zamenjali. Tokrat so bili za tri gole boljši nogometaši iz mesta vrtnic, ob porazu z 1:4 pa je tolažilni zadetek zabil Antoine Makoumbou. Francoz se je veselil že v drugi minuti, kljub vsemu pa se bodo Kraševci na bližajočem se sosedskem obračunu bržkone bolj zanašali na (pred premorom še vroča) Fahda Ndzengueja in Christosa Rovasa.

Ali ste vedeli?

Na Krasu so tik pred gostovanjem v Kopru okrepili svoj strokovni štab. Tabor bo na Obali zaigral pod vodstvom Sabita Šljiva, novega glavnega trenerja rdeče-črnih. Enainpetdesetletni Rovinjčan je pred leti že deloval na slovenskih tleh, in sicer v Kopru, izkušnje pa je nabiral tudi v Žminju, Rovinju, Istri 1961 in Savdski Arabiji. Šljivo bo debi na sežanski klopi kajpak doživel že v soboto.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kopru primorski derbi
    Nogometaši Kopra so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB24 Tabor Sežano z 1:0 (0:0).

DELI NA