Pred tekmo: Koper - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog

KOPER - TABOR

3. november 2020, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprčani se počasi, a vztrajno dvigajo. Četa Mirana Srebrniča je, vključno s pokalnim skalpom Aluminija, neporažena na zadnjih petih preizkušnjah, nazadnje je na Bonifiki pokleknil še aktualni državni prvak. V celjski mreži so končale tri žoge, gostje pa niso uspeli zaustaviti razigranega Dareta Vršiča. "Kanarčki" so vknjižili še tretjo zmago v letošnjem prvenstvu, uvodno četrtino prvenstva pa so sklenili na petem mestu lestvice. Povratnik med prvoligaše ostaja v igri za najvišja mesta, vodilna Mura mu beži za vsega štiri točke, a obenem drži, da so blizu tudi zasledovalci. Zadnja Gorica zaostaja zgolj za pet točk. Koprska zasedba bo skušala svoj izkupiček obogatiti že v sredo, ko na Bonifiko prihaja Tabor. Sežanci so dobili uvodni obračun letošnjega prvenstva, kdo se bo veselil v Kopru?

Kdo je vroč?

Dare Vršič tudi pri 36 letih dokazuje, da še vedno spada med najboljše nogometaše Prve lige Telekom Slovenije. To je nekdanji reprezentant dokazal tudi v obračunu s Celjem, barve katerega je branil pred leti. Otrok soboške Fazanerije je za hrbet Matjaža Rozmana pospravil dve žogi, ob koncu tekme pa je podal še za prvoligaški prvenec Nikole Krajinovića. S petimi asistencami je najboljši podajalec lige, pred dnevi pa se je izkazal tudi v pokalnem obračunu z Aluminijem, ko je bil neposredno vpleten v vse tri zadetke Kopra.

Ali ste vedeli?

Ivan Vargić je na sobotni tekmi s Celjem še tretjič v letošnjem prvenstvu zaklenil svoja vrata. Izkušeni Hrvat spada med bolj zvečena imena koprskega moštva, saj je bil v preteklosti tudi reprezentant svoje domovine. Triintridesetletni čuvaj mreže se je na Bonifiko preselil v začetku leta, ko ga je Kopru najprej posodil rimski Lazio, poleti pa je postal polnopravni član primorskega kluba. Osiječana odlično pozna tudi Matjaž Kek, ki je z visokoraslim vratarjem nekaj let sodeloval na Reki.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Tabor po porazu v Novi Gorici čaka še drugi primorski tekmec. Kraševci bodo gostje Kopra, ki v zadnjih tednih niza dobre rezultate. Sežanci so medtem, tudi po skoku na vrh ligaške razpredelnice, nadaljevali z rezultati v slogu letošnje sezone. Varovanci Gorana Stankovića tudi s četrtega ligaškega gostovanja v aktualnem prvenstvu niso prinesli niti točke. Na sežanskem računu po prvi četrtini tekmovanja najdemo zgolj točke, ki so jih Jan Koprivec in soigralci osvojili na domači zelenici. Rdeče-črni so tako na severu Primorske izgubili prvo mesto in ga predali Muri, urok gostovanj pa bodo skušali prekiniti v Kopru. Zasedba z Obale je avgusta že pokleknila pred tokratnim nasprotnikom, Sežanci so se veselili po avtogolu Žana Žužka.

Kdo je vroč?

Sežanci imajo predvsem na gostovanjih precej težav z obrambo, saj so na štirih tekmah prejeli deset zadetkov. Čeprav s težavo najdejo pot do gola gostiteljev, pa bo morala biti koprska obramba posebej pozorna na nekaj adutov v napadu. Izpostaviti velja predvsem hitrega Aldairja, ki je s tremi goli in tremi podajami najučinkovitejši mož v sežanski zasedbi. Ob njem velja izpostaviti še grškega napadalca Christosa Rovasa, ki je ob dveh podajah v polno meril trikrat.

Ali ste vedeli?

V sežanski slačilnici ne manjka nogometašev, ki so v preteklosti nosili dres Kopra. Goran Stanković računa na šest bivših "kanarčkov", med njimi je tudi Jan Koprivec. Podobno kot Vargić, se tudi vratar Tabora ponaša z nazivom nekdanjega reprezentanta svoje države, Primorec je za Slovenijo odigral eno srečanje. Koprivec se je v domovino vrnil to poletje, potem ko je Bonifiko še kot mladinec zapustil že leta 2007. Se bo tudi po drugem spopadu z matičnim klubom veselil zmage?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koper ujel ritem in ugnal tudi Tabor
    Nogometaši Kopra so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB24 Tabor Sežano z 2:1 (1:0).

DELI NA